Πρόταση στο ΕΣΠΑ 820.000 ευρώ για Ενεργειακή Αναβάθμιση της Νέας Αγοράς

Πρόταση στο ΕΣΠΑ 820.000 ευρώ για Ενεργειακή Αναβάθμιση της Νέας Αγοράς

Πρόταση στο ΕΣΠΑ 820.000 ευρώ για Ενεργειακή Αναβάθμιση της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 287 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμη η μελέτη για την αντικατάσταση κουφωμάτων. Τρεις εργολαβίες σε εξέλιξη, καθαρισμοί, βαψίματα και μονώσεις στο κτήριο

O Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, χθες Τρίτη είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων για την πορεία των εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν έργα αναβάθμισης του ορόφου της Νέας Αγοράς, αλλά και την μελέτη που συντάχθηκε για τη χρηματοδότηση μεγαλύτερων παρεμβάσεων συνολικά στο κτήριο, και δημοπράτησης μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον ο δήμαρχος έδωσε εντολή για τη συνέχιση, σε μεγαλύτερη έκταση καθαρισμών και εργασιών βαψίματος συνολικά στο κτήριο της Νέας Αγοράς.

Ειδικότερα, στο κτήριο εκτελούνται τρεις μικρές εργολαβίες, μεταξύ των οποίων η συντήρηση στις σκάλες και στον τρούλο, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, ενώ εγκαθίσταται και εργολάβος για την επισκευή στα εσωτερικά περιστύλια, έργο προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.

Επιπλέον προχωρά προς υπογραφή η σύμβαση έργου προϋπολογισμού 350.000 ευρώ για την κατασκευή νέας μόνωσης και συντήρησης των δωμάτων της Νέας Αγοράς, μετά από επίπονη διαδικασία και απόρριψη ένστασης των διαγωνιζομένων.

Η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, ολοκλήρωσε μελέτη προϋπολογισμού 820.000 ευρώ την οποία θα υποβάλει στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» του ΕΣΠΑ για Ενεργειακή Αναβάθμιση του ορόφου η οποία περιλαμβάνει την αντικατάσταση κουφωμάτων και παρεμβάσεις στον όροφο.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι η παρούσα δημοτική αρχή μετά την αποκατάσταση της κεραμοσκεπής του κτηρίου συνεχίζει να παρεμβαίνει και να ευπρεπίζει τη Νέα Αγορά καθώς και να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο κτήριο που για χρόνια δεν έτυχε της πρέπουσας προσοχής.

Οι εργολαβίες αυτές θα εξελιχθούν ανεξάρτητα από τη διαδικασία διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για την ενιαία, μακρόχρονη μίσθωση και αξιοποίηση της Νέας Αγοράς.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο