Πετυχημένο θεωρεί η ΕΟΠΕ το final four στη Ρόδο

Πετυχημένο θεωρεί η ΕΟΠΕ το final four στη Ρόδο

Πετυχημένο θεωρεί η ΕΟΠΕ το final four στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 128 ΦΟΡΕΣ

Καταργεί μέσω της Γενικής Συνέλευσης τον κανονισμό της δεκαπεντάλεπτης αναμονής

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του final-4 στο Φαληράκι της Ρόδου το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ και ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος ευχαριστούν θερμά τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, τον πρόεδρο της ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή και όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση.

Με δεδομένα τα όσα συνέβησαν στο Κλειστό της Καλλιθέας κατά την διάρκεια των ημιτελικών και των τελικών αλλά και την «εν γένει συμπεριφορά «ιδιαίτερα του ΠΑΟΚ η ΕΟΠΕ εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ε.Ο.ΠΕ υπενθυμίζει σε όλους ότι οι αγώνες στο Φαληράκι ήταν ειδικής διαχείρισης και με υπουργική απόφαση απαγορεύτηκε η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών, σε άριστη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Και οι τρεις αγώνες του final4 πραγματοποιήθηκαν σε γεμάτο γήπεδο στο Φαληράκι της Ρόδου, επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας για διοργάνωση στην επαρχία, με τους τοπικούς φίλους του αθλήματος να απολαμβάνουν θέαμα υψηλού επιπέδου, με αντίστοιχου επιπέδου διαιτησία.

Η οργανωτική επιτροπή και η Ε.Ο.ΠΕ. αποφάσισαν να διαθέσουν από 15 προσκλήσεις στα τέσσερα συμμετέχοντα σωματεία και με προεγγραφή εισιτήρια στους κατοίκους της Ρόδου βάσει της υπουργικής απόφασης, με ξεκάθαρη διαδικασία, η οποία και απέδωσε. Κάποιοι βέβαια αποφάσισαν τεχνηέντως να μην αποδεχθούν και ακολουθήσουν για λόγους πολιτικής τη διαδικασία τη μια ημέρα και να την αποδεχθούν και εφαρμόσουν την επομένη για λόγους συμφέροντος.

Οι ίδιοι προσπάθησαν να πλήξουν το κύρος της διοργάνωσης καθυστερώντας κατά 25 λεπτά την έναρξη του πρώτου ημιτελικού.

Επίσης, για τους ελάχιστους οπαδούς που χρησιμοποίησαν υβριστικά συνθήματα, ονομαστικά σε πρόσωπα και ομάδες, η Ε.Ο.ΠΕ. καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά τους.

Ελπίζουμε ότι ήταν η τελευταία φορά που οι διοικήσεις των ομάδων επιδόθηκαν σε ποδοσφαιρικές πρακτικές και ανακοινώσεις, οι οποίες δεν βοηθούν στην αναβάθμιση του αθλήματος».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ
Μεταξύ των αλλαγών που θα τεθούν στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΠΕ στις 5 Μαΐου με θέμα την τροποποίηση των κανονισμών αναμένεται να είναι και η κατάργηση της 15λεπτης καθυστέρησης, για ομάδα που δεν θα προσκομίζει εγκαίρως τα δελτία των αθλητών.

Μετά τον τραγέλαφο στο φάιναλ-4 του κυπέλλου στην Ρόδο, όπου ο ΠΑΟΚ επικαλέστηκε πως «έχασε» τα δελτία με σκοπό να κάνει χρήση της σχετικής διάταξης και να ξεκινήσει η ώρα έναρξης του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, η ΕΟΠΕ ετοιμάζεται να καταργήσει τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Πώς θα γίνει αυτό: Εφόσον η πρόταση γίνει δεκτή από τα σωματεία θα περάσει αυτούσια. Εάν υπάρξουν αντιδράσεις θα διατηρηθεί στους αγώνες του πρωταθλήματος και θα καταργηθεί από τα φάιναλ-4 όπου οι αθλητές θα δηλώνονται στην τεχνική σύσκεψη μία ημέρα πριν από την έναρξη του τουρνουά και εκεί θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων τους οπότε τις ημέρες των αγώνων δεν θα γίνεται άλλος έλεγχος δελτίων.

Επίσης η ΕΟΠΕ αναμένεται να αναβαθμίσει το ρόλο των τεχνικών συσκέψεων πριν τις εγχώριες διοργανώσεις. Θα προβλέπεται υποχρεωτική συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων που θα προσκομίζουν τα δελτία των αθλητών των ομάδων τους για να γίνεται έλεγχος, ενώ εκεί θα εξετάζονται οι όποιες ενστάσεις των ομάδων ή της διοργανώτριας ώστε να αποφεύγονται δημόσιες αντιπαραθέσεις πριν τους αγώνες που προκαλούν σύγχυση στους θεατές και τους τηλεθεατές.

Διαβάστε ακόμη

Ένας Κώος στην κορυφή της Ευρώπης

Τώνης Μαρτίνης: «Η Ρόδος είχε στοχοποιηθεί!»

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Σήμερα η 29η αγωνιστική

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού