Στο εδώλιο Αθηναίος και Ροδίτης για την υπόθεση με τις πιστωτικές κάρτες

Στο εδώλιο Αθηναίος και Ροδίτης για την υπόθεση με τις πιστωτικές κάρτες

Στο εδώλιο Αθηναίος και Ροδίτης για την υπόθεση με τις πιστωτικές κάρτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 673 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστούν αύριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου

Η υπόθεση με τις πιστωτικές κάρτες «κλώνους» που είχε εξιχνιαστεί από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής μας πριν από τρία χρόνια, θα αναβιώσει αύριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 43χρονος από την Αττική και 56χρονος Ροδίτης κατηγορούμενοι για χρήση πλαστού εγγράφου από κοινού και απάτη από κοινού.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο μεγάλης «επιχείρησης» που είχε στηθεί τον Μάιο του 2015 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για τον εντοπισμό και την σύλληψη τριών ατόμων που κατείχαν ποσότητα χασίς σε μορφή «σοκολάτας» με σκοπό τη διακίνηση σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν έναν 50χρονο από τα Τρίκαλα και δύο Αθηναίους ηλικίας 42 και 43 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα δύο άτομα ηλικίας 47 και 43 ετών κάτοικοι Ρόδου, τα οποία κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και 56χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στη Ρόδο.

Στην κατοχή των δραστών εντοπίστηκαν εκτός από το χασίς, μικρή ποσότητα κοκαΐνης αλλά και «κλώνοι» πιστωτικών καρτών με τις οποίες γίνονταν εξαπατήσεις.

Η σύλληψη των δραστών έγινε στις 20 Μαΐου 2015 μετά από καταδίωξη που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην ευρύτερη περιοχή της Αρχίπολης.

Συνήγορος υπεράσπισης του 56χρονου είναι ο κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Πώς στήθηκε η «επιχείρηση»
Όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς της Δίωξης περιήλθε η πληροφορία πως ο 50χρονος με τους δύο συγκατηγορουμένους του από την Αθήνα είχαν έρθει στο νησί μας και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες τους, εντόπισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι τρεις άνδρες και παρουσία δικαστικού λειτουργού διενήργησαν έρευνα στα δωμάτιά τους όπου και βρήκαν σε αυτό του 50χρονου από τα Τρίκαλα: μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας) μικτού βάρους 185,1 γραμ., μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 10,8 γραμ., μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,4 γραμ., μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα ψαλίδι, έξι κενές πλαστικές συσκευασίες, δύο κινητά τηλέφωνα και τα αποκόμματα των εισιτηρίων με τα οποία ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο ο 42χρονος και ο 43χρονος στις 18 Μαΐου 2015.

Επίσης, στο δωμάτιο του 42χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις κάρτες πόρτας ξενοδοχείου, μία κάρτα τηλεφωνικής σύνδεσης και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στο δωμάτιο του 43χρονου εντοπίστηκε μία πιστωτική κάρτα και πέντε κάρτες «κλώνοι» πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούνται για απάτες με τραπεζικές συναλλαγές.

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης προέκυψε πως οι τρεις εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, το οποίο και εντόπισαν στην περιοχή των Επτά Πηγών εγκαταλελειμμένο με τα κλειδιά επάνω.

Συνεχίζοντας τις έρευνες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι τρεις άνδρες βρίσκονταν στο σπίτι του 47χρονου στην ίδια περιοχή, το οποίο και προσέγγισαν. Μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί από τους εμπλεκόμενους, και οι τέσσερις βγήκαν από την αυλή του σπιτιού και προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα στη βλάστηση στην πλαγιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι. Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν να συλλάβουν αρχικά τον 47χρονο ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά και στη συνέχεια και τους άλλους τρεις άνδρες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 50χρονος, ο 42χρονος και ο 43χρονος κατά την σύλληψή τους επιχείρησαν να την αποφύγουν χτυπώντας και απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς όμως επιτυχία. Σε έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε στον 43χρονο.

Επίσης, σε σωματική έρευνα που έγινε στον 50χρονο βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ, ενώ άλλα 650 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου καθώς και το ενοικιαστήριο του αυτοκινήτου αλλά και η κάρτα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Σωματική έρευνα έγινε και στον 43χρονο στον οποίο και εντοπίστηκαν: το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ, μία κάρτα αεροπορικής εταιρείας, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και ένα αποδεικτικό – παραστατικό για συναλλαγή που έγινε στο κατάστημα του 56χρονου στις 19 Μαΐου 2015 περίπου στις 11 το πρωί ύψους 3.850 ευρώ.


Πώς γίνονται οι απάτες με τις κάρτες «κλώνους»
Ο τρόπος για να βρει κάποιος κάρτες «κλώνους» είναι αρκετά εύκολος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, διατίθενται προς πώληση στην τιμή των περίπου 30 ευρώ ανά κομμάτι και χρησιμοποιούνται για τραπεζικές απάτες.

Συγκεκριμένα, ο κάτοχος της κάρτας συνεννοείται με τον ιδιοκτήτη της εκάστοτε επιχείρησης και από κοινού συμφωνούν να χρεώσουν στην κάρτα ένα χρηματικό ποσό για εικονική αγορά προϊόντων. Στην συνέχεια, μοιράζονται τα χρήματα ανάλογα με την συμφωνία που έχουν κάνει. Στην ουσία ο λογαριασμός στον οποίο χρεώνονται οι αγορές είναι τυχαίος και ούτε ο κάτοχος της κάρτας αλλά ούτε και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τον γνωρίζουν.

Στην περίπτωση της υπόθεσης που διαλευκάνθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης, φέρεται ο 43χρονος Αθηναίος να «συνεργάστηκε» με τον 56χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος στην πόλη της Ρόδου για να διαπράξουν μία τέτοια τραπεζική απάτη.

Γιατί κατηγορούνται
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, στις 19 Μαΐου 2015 στις 11 το πρωί χρησιμοποίησαν μία κάρτα «κλώνο», την οποία είχε στην κατοχή του ο 43χρονος από την Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν εικονική συναλλαγή από κατάστημα που διατηρούσε η σύζυγος του 56χρονου κατηγορούμενου στην Παλιά Πόλη. Σύμφωνα με το παραστατικό, προέβησαν σε αγορές παιδικών ενδυμάτων αξίας 3.850 ευρώ, τα οποία όμως ουδέποτε πουλήθηκαν στον Αθηναίο.

Επίσης, κατηγορούνται ότι παρέστησαν ψευδώς και συγκεκριμένα ο 43χρονος, σε εκπρόσωπο τράπεζας ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της πιστωτικής κάρτας που κατείχε.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του