Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την καλλιέργεια δενδρυλλίων στον Έμπωνα

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την καλλιέργεια δενδρυλλίων στον Έμπωνα

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την καλλιέργεια δενδρυλλίων στον Έμπωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 897 ΦΟΡΕΣ

Έκρινε ότι ήταν για δική τους χρήση

Από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου εκδικάστηκε η υπόθεση 45χρονου και 40χρονης που κατηγορούνταν για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην αυλή του σπιτιού τους στον Έμπωνα και διάθεση ποσότητας χασίς σε 43χρονο Ροδίτη.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με απευθείας κλήση, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Το δικαστήριο δεν επέβαλε κάποια ποινή στους κατηγορούμενους, τους οποίους αθώωσε για ορισμένες κατηγορίες (κατοχή μαχαιριού) και τις λοιπές μετέτρεψε σε πλημμέλημα και έπαυσε εφ’ όρου με την ισχύουσα νομοθεσία η ποινική δίωξη σε βάρος τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, για τους κατηγορούμενους όλα ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών εξακριβώθηκε ότι ο 45χρονος με την 40χρονη φέρονταν να καλλιεργούσαν από κοινού δενδρύλλια και εξήγαγαν από αυτά ποσότητες κάνναβης τις οποίες διατηρούσαν σε δυο κατοικίες και αποθήκη ιδιοκτησίας τους στη Δημοτική Ενότητα Αταβύρου και στην πόλη της Ρόδου, με σκοπό τη διακίνησή της σε τοξικομανείς.

Έτσι στις 18 Ιουλίου 2014 το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι:

• Καλλιεργούσε σε αυλή κατοικίας που διέμενε -4- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 60 έως 110 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν

• Διατηρούσε επιμελώς μέσα σε γυάλινα βάζα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 496,5 γραμμαρίων

• Κατείχε -9- γυάλινα δοχεία με υπολείμματα κάνναβης, -2- συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, -2- τρίφτες κάνναβης, και -2- κινητά τηλέφωνα.

Για τον 43χρονο προέκυψε ότι δέκα ημέρες πριν προμηθεύτηκε από τον 45χρονο και την 40χρονη, 5,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στην κατοικία του, μαζί με ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκατοστών και -9- φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ποσότητες χασίς (τουλάχιστον 8 βάζα με ναρκωτική ουσία) είχαν βρεθεί στο σπίτι του ζευγαριού στον Έμπωνα, ενώ στην αυλή τους καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια.
Όλα τα παραπάνω ανευρεθέντα ναρκωτικά και αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το ζευγάρι και σε πλημμέλημα για τον 43χρονο.

Συγκεκριμένα ο 45χρονος και η 40χρονη κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (καλλιέργεια και συγκομιδή οποιουδήποτε φυτού του γένους της κάνναβης κατά συναυτουργία παρά μη τοξικομανούς), ενώ την 40χρονη βαραίνει επιπλέον και η κατηγορία της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (προσφορά και διάθεση ινδικής κάνναβης).

Τέλος ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για προμήθεια και κατοχή προς ιδίαν χρήση παρά μη τοξικομανούς, κατοχή όπλων και πυρομαχικών ασκήθηκαν σε βάρος του 43χρονου.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν ο 45χρονος και η 40χρονη αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως τα δενδρύλλια τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση, ενώ για τον 43χρονο ότι είναι κουμπάροι και για αυτό του έδωσαν από τις ποσότητες που είχαν για προσωπική του χρήση.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέως και οι τρεις είχαν αφεθεί ελεύθεροι ο μεν 43χρονος χωρίς όρους και ο 45χρονος με την 40χρονη με τους όρους της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγύησης ποσού 1500 ευρώ έκαστος.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο