Καταδικάστηκαν μητέρα και γιος για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν μητέρα και γιος  για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν μητέρα και γιος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 633 ΦΟΡΕΣ

Σε κάθειρξη 11 ετών και 7 ετών από το Πενταμελές Εφετείο

Η υπόθεση 70χρονης μητέρας από τον Αρχάγγελο και του 49χρονου γιου της που κατηγορούνται ότι είχαν «στήσει» οικογενειακή επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε τοξικομανείς της περιοχής μας, εκδικάστηκε χθες για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και πάλι τους έκρινε ένοχους!

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την προσφυγή των δύο καταδικασθέντων στον Άρειο Πάγο, ο οποίος και έκανε δεκτό το αίτημα της αναίρεσης που του είχε κατατεθεί.

Έτσι χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έκρινε ένοχους μητέρα και γιο χωρίς την επιβαρυντική διάταξη του αδικήματος (αγοράς κατοχής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών) και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 έτη και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον 49χρονο και κάθειρξη 7 ετών και 50.000 ευρώ στην 70χρονη.

Υπενθυμίζεται πως για αυτή την υπόθεση, μητέρα και γιος τον Απρίλιο του 2012 κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για τα 741 γραμ. ηρωίνης που βρέθηκαν κρυμμένα στο σπίτι της 70χρονης, όχι όμως και για τη κατηγορία της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης», για την οποία κρίθηκαν αθώοι, ενώ απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία ο δεύτερος γιος της οικογένειας ηλικίας – τότε- 42 ετών, ο οποίος επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Έτσι το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ στον γιο και 15 έτη κάθειρξης και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στη μητέρα.
Τον Οκτώβριο του 2013 η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και μείωσε σε 12 χρόνια κάθειρξη και 50.000 ευρώ πρόστιμο την ποινή για τον 49χρονο και σε 8 χρόνια κάθειρξη και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τη μητέρα.
Ακολουθεί η προσφυγή στον Άρειο Πάγο και η εκδίκαση εκ νέου χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν με την πληροφορία που περιήλθε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σύμφωνα με την οποία η 63χρονη μητέρα μαζί με τον 42χρονο γιο της κατείχαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες και υπό τις οδηγίες του 40χρονου από τις φυλακές, διακινούσαν σε τοξικομανείς της περιοχής μας. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν την 63χρονη να προβαίνει στην αγορά των ναρκωτικών, να φροντίζει για τη φύλαξή τους, ενώ ο 42χρονος για τη… διάθεσή τους!

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τις πληροφορίες αυτές και στις 10 Νοεμβρίου 2011 στις 11.15 το πρωί εντόπισαν στη περιοχή του Αρχαγγέλου τον 42χρονο, με τον οποίο και μετέβησαν στο σπίτι της μητέρας του. Εκεί σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο σπίτι σε ειδική κρύπτη σε ψευδοροφή, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 610 γραμμαρίων!

Ακολούθησε και έρευνα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, ο οποίος και κατάφερε να ανιχνεύσει μέσα σε εικονικό ρευματοδότη άλλες τέσσερις πλαστικές συσκευασίες με την ίδια ουσία, συνολικού βάρους 131,9 γραμμαρίων! Τέλος, σε σωματική έρευνα που έγινε στην 63χρονη και στον 42χρονο βρέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 370 και 150 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία μαζί τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Ωστόσο, κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της 63χρονης βρέθηκαν και δύο έγγραφα (διαφορετικών) τραπεζών με προθεσμιακές καταθέσεις ύψους 20.000 και 23.000 ευρώ αντίστοιχα (το πρώτο στο όνομα της και το δεύτερο της ιδίας μαζί με τον 42χρονο) καθώς και αποδεικτικά για τη κατάθεση μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών σε άγνωστο άτομο χρηματικού ποσού ύψους 500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου