Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Ν.Δ.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Ν.Δ.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της Ν.Δ.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1413 ΦΟΡΕΣ

Ποιοι εξελέγησαν στη ΝΟΔΕ και στις τοπικές επιτροπές

Τα επίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών και τοπικών οργάνων του κόμματος ανά τη χώρα, και στη Δωδεκάνησο, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 13 Μαΐου, ανακοινώθηκαν χθες από τη Νομαρχιακή εφορευτική επιτροπή (Ν.Ε.Φ.Ε.) Δωδεκανήσου.

Ως γνωστόν, στη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής στη Δωδεκάνησο (ΝΟΔΕ), επανεξελέγη πανηγυρικά ο κ. Παύλος Μπακίρης ενώ στη θέση του Προέδρου της δημοτικής τοπικής οργάνωσης (ΔΗΜ.ΤΟ.) Ρόδου επανεξελέγη και ο κ. Ηλίας Τσέρκης.
Σε δηλώσεις τους χθες και οι δύο στον Ρ/Σ «Παλμός» μίλησαν για την εκλογική διαδικασία αλλά και για το τι αυτή σηματοδοτεί. Αναλυτικά:

Ο κ. Μπακίρης
«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία όμως τη φέραμε εις πέρας με επιτυχία», δήλωσε, καταρχήν, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν καθώς και όλα τα μέλη του κόμματος που, όπως είπε, προσήλθαν στις κάλπες μαζικά κάτι που ήταν μία πολύ μεγάλη ικανοποίηση αλλά και συγκινητική έκπληξη, αφού μ’ αυτό τον τρόπο δείχνουν ότι «και στα Δωδεκάνησα η Νέα Δημοκρατία κέρδισε το στοίχημα, είναι συσπειρωμένη, είναι δυνατή και όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσήλθαν για να εκφράσουν τη θέλησή τους επιτέλους να γυρίσουμε σελίδα, επιτέλους η Ν.Δ. να έρθει στην κυβέρνηση».

«Αυτή η προσέλευση-πρόσθεσε-δίνει και στους ίδιους μεγάλη δύναμη να συνεχίσουν, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τον τόπο μας γιατί «η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδίκησε πάρα πολύ τα νησιά μας και τα πλήγωσε», όπως είπε.

Ανέφερε, ακόμη, ότι τα δύο χρόνια που πέρασαν κατάφεραν να έχουν μία πολύ μεγάλη κινητικότητα από πλευράς επισκέψεων στελεχών της Ν.Δ., μάλιστα ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε δύο φορές τα νησιά μας, και έχουν καταφέρει ο τόπος μας είναι ψηλά στην ατζέντα του κόμματος «ώστε την επόμενη μέρα που η Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας».

Ο κ. Μπακίρης θεωρεί, ακόμη, ότι ο Οκτώβριος του 2018 και ο Μάιος του 2019 είναι πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και ότι δεν θα πάμε τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως λέει η κυβέρνηση, κάτι για το οποίο η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Όσο για τους στόχους που θέτουν για τη νέα θητεία, όπως είπε, είναι να φέρουν κοντά νέα πρόσωπα, ν’ ανανεώσουν την παράταξη, και τόνισε ότι η πόρτα της ΝΟΔΕ και της Ν.Δ. είναι ανοιχτή για όλους. Είπε, ακόμη, ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές υπήρξε ένα μεγάλο ποσοστό ανανέωσης και μάλιστα από νέα άτομα.

Ο κ. Τσέρκης
Στις δηλώσεις του ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ρόδου, ανέφερε και εκείνος ότι οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας, διεξήχθησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία αλλά και με πολύ μεγάλη προσέλευση, «κάτι ευχάριστο και ελπιδοφόρο», όπως είπε, και ανέφερε ότι το ποσοστό συμμετοχής στην πόλη της Ρόδου ξεπέρασε το 80%, 1204 ψηφοφόροι, και όλη η διαδικασία διεξήχθη ομαλά δίχως μεγάλη ώρα αναμονής κτλ.

Ευχαρίστησε και εκείνος όλους τους συνεργάτες και τους εθελοντές και είπε: «Είναι μία συμμετοχή, η οποία βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και σε όλα τα στελέχη που συμμετέχουν αλλά και στην κοινωνία που παρακολουθεί τις εξελίξεις μέσα στο κόμμα».

Δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει ότι, τα νούμερα δείχνουν ότι υπάρχει μία καθολική ανανέωση τουλάχιστον στα άτομα που στελεχώνουν τη ΔΗΜ.ΤΟ. Ρόδου αφού από τα 13 μέλη που ήταν υποψήφιοι έχουν εκλεγεί εννέα και οι οκτώ συμμετέχουν για πρώτη φορά και αυτό από μόνο του είναι ελπιδοφόρο αλλά και ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τους ίδιους να κάνουν έναν σωστό σχεδιασμό, να θέσουν κάποιους στόχους και να δουν με ποιον τρόπο μπορούν να τους πετύχουν, σε συνεργασία πάντα με την κοινωνία και θα κάνουν άνοιγμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Κλείνοντας ο κ. Τσέρκης, είπε, ακόμη, ότι «η μηχανή της Ν.Δ. μόλις έβαλε μπροστά» αφού έχουμε μπροστά μας πολύ σοβαρές εκλογικές αναμετρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...