Κατέπλευσε χθες στη Ρόδο η θαλαμηγός “Stella Maris”

Κατέπλευσε χθες στη Ρόδο η θαλαμηγός “Stella Maris”

Κατέπλευσε χθες στη Ρόδο η θαλαμηγός “Stella Maris”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2880 ΦΟΡΕΣ

Είναι από τις πιο εντυπωσιακές και υπερσύγχρονες θαλαμηγούς στον κόσμο

Στα «φιλόξενα» νερά της Ρόδου αγκυροβόλησε από χθες το απόγευμα μια από τις εντυπωσιακότερες, υπερσύγχρονες θαλαμηγούς του κόσμου! Πρόκειται για το Stella Maris μήκους 72 μέτρων, το οποίο «έδεσε» στο λιμάνι της Κολώνας, χωρίς πάντως όπως έγινε γνωστό, να μεταφέρει επιβάτες.

Άγνωστο παραμένει επίσης για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει στα μέρη μας, ωστόσο εικάζεται ότι πρόκειται να φιλοξενήσει τις διακοπές σημαντικής προσωπικότητας.
Το Stella Maris έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά η ομορφιά του βρίσκεται στο εσωτερικό του.

Στην πραγματικότητα, το σκάφος είναι τόσο «εγκεφαλικό» που πολλά από τα τεχνικά του επιτεύγματα, χάνονται μπροστά στη σχεδόν συντριπτική φυσικότητα των χώρων του. Είναι η μεγαλύτερη προσαρμοσμένη υπερκατασκευή μέχρι σήμερα από την ιταλική εταιρεία Viareggio Superyachts (VSY).

Οι κατασκευαστές είχαν ένα πολύ ιδιαίτερο όραμα για ένα γιοτ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όλες τις εποχές και θα καθόριζε τον όγκο, την ιδιωτικότητα και τον τρόπο ζωής «πέρα από την πολυτέλεια». Το αποτέλεσμα είναι τολμηρό και καινοτόμο.

Σχεδιασμένο από τον Espen Øino, οι γραμμές του Stella Maris είναι ριζοσπαστικές σε κάποιο βαθμό, αλλά διακηρύσσουν αμέσως την υπεροχή του γυαλιού. Τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του, είναι τα δύο τεράστια σαλόνια στο κεντρικό και πάνω κατάστρωμα με γυάλινα τοιχώματα. Τα κλιμακωτά καταστρώματα επιτρέπουν στην πραγματικότητα να κατανέμονται τα φορτία με μεγάλη ακρίβεια χωρίς την ανάγκη για ενοχλητικές στήλες στήριξης.

Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένο μικρό σκάφος, ελικοδρόμιο, το οποίο μπορεί να «δεχθεί» ελικόπτερο βάρους 2,9 τόνων και ένα μεγάλο εξωτερικό κατάστρωμα που φιλοξενήσει δείπνο 100 ατόμων.

Η VSY μάλιστα κατάφερε να πετύχει και έναν συγκεκριμένο στόχο θορύβου, ο οποίος ποσοτικοποιήθηκε ως 46 ντεσιμπέλ στους 15,5 κόμβους.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό