Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με τις χωματερές στη Ρόδο!

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με τις χωματερές στη Ρόδο!

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με τις χωματερές στη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 557 ΦΟΡΕΣ

Ξέφραγο αμπέλι έχει καταντήσει το νησί

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που πραγματοποιούν αναγνώστες της "Ροδιακής" αναφορικά με τους αυθαίρετους σκουπιδότοπους- χωματερές στα διάφορα χωριά του νησιού μας.

Έπειτα από τα κατά καιρούς δημοσιεύματα που έχει φιλοξενήσει η "Ροδιακή", με την κατάσταση όπως φαίνεται να έχει πια γίνει ανεξέλεγκτη και να υπάρχουν κάθε λογής σκουπίδια σε απόμερα σημεία στη Νότια Ρόδο και σε χωριά όπως η Λαχανιά, το Ασκληπιό, ο Αρχάγγελος κ.α., σήμερα φιλοξενεί φωτογραφίες απο την περιοχή Πυργί κοντά στην Κρητηνία.

Λίγα μέτρα δίπλα απο το παρθένο δάσος που βρίσκεται στην περιοχή, μια μικρή υγειονομική "βόμβα" γεμάτη κάθε λογής σκουπίδια αλλά και ξερόχορτα, θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους αλλά και το ίδιο το δάσος που ανά πάσα στιγμή τα σκουπίδια μπορεί να αποτελέσουν την αρχή για μια πυρκαγιά.


Με τη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, το φαινόμενο των μικρών... χωματερών σε διάφορα χωριά του νησιού μας, είναι πλέον σύνηθες, αποτέλεσμα τόσο της αδιαφορίας των κατοίκων, όσο και της έλλειψης των ειδικών χωματερών για τη ρίψη μπαζών, χωμάτων κ.λπ. που αυτόματα καταστρέφουν την εικόνα του νησιού μας, ρυπαίνοντάς την παράλληλα.

Έτσι για μια ακόμη φορά, σε έναν παράδρομο του χωριού Κρητηνία, λίγο πριν το λιμάνι, συναντάμε σκουπίδια, μπάζα, χώματα, ξερόχορτα, ακόμη και.... πατάτες.

Σχετικά πρόσφατες είναι μάλιστα και οι αποκαλύψεις για την ρύπανση στις περιοχές Γεννάδι και Ασκληπιό, ρύπανση που αποκάλυψε η διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πριν από περίπου δύο μήνες.


Στις εν λόγω περιοχές μάλιστα, τα αρμόδια συνεργεία, ανακάλυψαν μετά από καταγγελίες μελών των τοπικών συμβουλίων, χιλιάδες κυβικά χώματος πάνω στο δρόμο, κοντά στη θάλασσα, μέσα στο ρέμα κ.λπ.

Για τον λόγο αυτό, έχει ζητηθεί να υπάρχει έλεγχος της περιοχής, για τον εντοπισμό όσων επιχειρήσουν να ρίξουν χώματα, μπάζα κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω αποτελεί μεγάλο πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει στο νησί αδειοδοτημένος χώρος στον οποίο θα μπορούν να οδηγούνται τα χώματα-μπάζα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου