Έλληνα… γίνου πιστός άχρι θανάτου

Έλληνα… γίνου πιστός άχρι θανάτου

Έλληνα… γίνου πιστός άχρι θανάτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 182 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο πατήρ Παΐσιος Φαρμακίδης
Εφ. Ι. Ναού Αγίων Αποστόλων

Πολλές φορές σε επικίνδυνες στιγμές της ζωής μας θυμόμαστε τον Ευαγγελικό λόγο (γίνου πιστός άχρι θανάτου) που γίνεται βάλσαμο στην καρδιά μας. Πολλές φορές όμως τον ξεχνάμε, διότι δεν έχουμε πολλές επιλογές, αφού η πίστη μας νοθεύεται, γίνεται χλιαρή για να εφαρμόσει αυτό που της ανήκει, για να κάνει κτήμα της κάθε νόημα και πράξη του Ευαγγελίου.

Τότε κάθε λέξη και φράση χάνει το νόημα της μέσα από την επικίνδυνη επικράτηση των παθών στην ψυχή μας, αρχέγονη διαδικασία όλη αυτή που μας κρατά μακριά από κάθε τι θεϊκό και ελπιδοφόρο, από κάθε τι αγαπητικό και ειλικρινές. Έτσι, προπηλακίζονται ιδανικά στην ζωή μας όπως η πίστη, ο Θεός, η πατρίδα, η ανθρωπιά μας, και γενικά η αξιοπρέπεια όλης της ανθρώπινης υπόστασης μας.

Γινόμαστε προδότες του ίδιου μας του εαυτού και φτιάχνουμε ένα αβέβαιο μέλλον, υποτασσόμενοι στα πάθη μας χωρίς πυξίδα για εμάς, αλλά και τα παιδιά μας, χαμένοι όλοι στις ιδεοληψίες και απωθημένα μας. Και εδώ ακριβώς αναμετριούνται η αξιοπρέπεια, η αγάπη, η πίστη του καθενός στον Θεό και την πατρίδα του, απέναντι στον κακό εαυτό του.

Δοκιμαζόμαστε με πράξεις πάνω από τα τείχη της δυσκολίας, εμπρός από τα πυρά του εχθρού νοητού και πραγματικού. Εχθροί πολλές φορές που δεν φαίνονται, αλλά υπάρχουν ως δυνάστες και δεν μας αφήνουν να δούμε την πραγματικότητα…και εγώ με κραυγή ηχηρή, σαν να ξύπνησα από ένα κακό όνειρο, για αυτά που χάνονται και για άλλα που πρόκειται να χαθούν, φωνάζω……

Που είστε Έλληνες; Πού είστε άνθρωποι του Θεού στην Ελλάδα; Πού είστε απλοί λαϊκοί πολίτες, που είστε πολιτικοί, πνευματικοί και εκκλησιαστικοί ηγέτες; Γιατί τόση αφωνία, οκνηρία και σιωπή; Σας συνεπήραν οι καρέκλες της εξουσίας σας και ξεπουλάτε τα πάντα; Πού είστε πατεράδες και μανάδες αυτών των παιδιών που φέρατε στον κόσμο και δεν βλέπετε τα θανατηφόρα βέλη που εξαπολύονται κατά των παιδιών σας; Δεν ρωτάτε, δεν απορείτε πού πάτε; Τα κάστρα πέσαν μέσα σας, γι’ αυτό δεν βλέπετε και τα κάστρα που πέφτουν γύρω σας.

Το παγκοσμιοποιημένο και ομογενοποιημένο σύστημα αυτού του κόσμου, σας χάλασε! Μόνο το χρήμα και η ηδονή σας ανήκει, χωρίς να βλέπετε την ηθική κατάπτωση γύρω σας. Βρίσκεστε σε κίνδυνο θάνατο, αφού η οικογένεια και η πατρίδα αλώθηκαν, η πίστη εξοβελίστηκε, ο Θεός παραγκωνίστηκε, ενώ τα παιδιά που φέρατε σε αυτήν την δύσμοιρη πατρίδα των πικρολέμονων χάνονται. Δεν συγκινείστε, τι περιμένετε; Πικρή ζωή σας περιμένει, αφού οι εχθροί βρίσκονται πλέον μέσα από τα κάστρα.

Έλληνα τίποτα δεν κατάλαβες, είσαι στο και πέντε, δεν θα πολεμήσεις; Δεν θα καταλάβεις επιτέλους τον συμβιβασμό και την υποτέλεια που σε οδήγησαν άνθρωποι μικροί στην ψυχή; Είναι όλοι αυτοί που σε κυβέρνησαν, σε κυβερνούν και σε πολεμάνε.

Λυπάμαι γιατί σε λίγο αυτά τα πικρολέμονα της άχαρης υποτέλειας και νωθρότητας σου, που εσύ δοκίμασες, σε λίγο θα τα δώσεις αυτά και στα παιδιά σου, με την διαφορά πως αυτά τα πικρολέμονα δεν θα είναι μόνο πικρά, αλλά και φαρμακερά.

Δεν έχεις επιλογές, ή συντάσσεσαι με την άθεη εξουσία ως προδότης ή προχωράς δυναμικά με ψηλά το κεφάλι μαζί με τον Θεό, υβριζόμενος, διωκόμενος, προπυλακιζόμενος, για την ακεραιότητα της πατρίδας και της πίστης σου. Ναι, τυρανούμενος, αλλά ζωντανός, αφού θα νιώθεις ότι κυλάει αίμα στις φλέβες σου και νιώθοντας έτσι, υπάρχεις, πολεμάς, δεν προσκυνάς και δεν φοβάσαι.

Και εδώ ακριβώς σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται η αλήθεια της φυλής σου. Στα τείχη της πατρίδας, της ειλικρινείας, της εκκλησίας, των ιδανικών και των παιδιών σου. Αυτά τα τείχη προστάτεψε!
Ο Θεός είναι μαζί σου και ακόμη φοβάσαι Έλληνα;

Δεν βλέπεις αυτοί που σε κυβέρνησαν και σε κυβερνάνε κανένας από αυτούς δεν σε αγαπά, είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλο τόπο. Ποιος να το πίστευε, η πλειοψηφία έγινε υποχείριο της μειοψηφίας σε όλες τις φάσεις της ζωής μας. Όλοι αυτοί έκλεψαν το μέλλον των παιδιών σου, νόθεψαν την ιστορία σου και δίνουν σε άλλους το όνομα σου. Εκφύλισαν την γλώσσα σου, υπομόνευσαν τον Θεό σου, διέλυσαν, Έλληνα, ό,τι ωραιότερο έκτιζες τόσους αιώνες την οικογένεια σου.!

Αποπροσανατόλισαν την παιδεία σου, σοδόμισαν την κοινωνία σου και εσύ ακόμα κοιμάσαι… εδώ έπρεπε να αναμετρηθείς, με όλους αυτούς, όχι τώρα αλλά χθες. Αν όμως υπάρχει θέληση μπορείς ακόμη να μην τους αφήσεις να ξεπουλήσουν και τα παιδιά σου.

Προσπάθησε να δείξεις την έξοδο σε όλους αυτούς τους πολιτικούς, η ιστορία θα σε δικαιώσει, αποστασιοποιήσου από συγκινησιακές και πελατειακές σχέσεις με τα κόμματα, για να μπορέσεις όταν η δημοκρατία επανέλθει στον τόπο σου να τους δικάσεις στην εσχάτη των ποινών. Προδοσία!
Για όλους αυτούς τους υπάνθρωπους και ανθέλληνες της πολιτικής, τους άθεους και εθνομηδενιστές κουλτουριάρηδες ιδεολόγους, που το μόνο κοινό μαζί σου Έλληνα που έχουν είναι να παπαγαλίζουν την ελληνική γλώσσα που μιλούν, χωρίς να την καταλαβαίνουν.

Άνθρωποι πολίτικοι και εκκλησιαστικοί ηγέτες που δεν αντιδρούν στις εκτρώσεις όταν σκοτώνεις μπροστά στην οικονομική κρίση Έλληνα τα παιδιά σου, όταν αυτοκτονείς στον βωμό των οικονομικών χρεών, όταν δεν νοιάζονται για τις παρελάσεις ομοφυλοφίλων και εκφυλίζουν την φυλή σου, όταν αδιαφορούν για τον διαμελισμό της υπέροχης πατρίδας σου και σε πνίγουν με τους λαθρομετανάστες για να αλλοιώσουν την ελληνικότητα σου.

Όταν υπογράφουν μνημόνια όλοι αυτοί οι ανθέλληνες πολιτικοί για να σε λιώσουν, όταν τα σύμφωνα συμβίωσης γίνονται νόμοι στη ζωή σου, διαλύοντας την εκκλησία και την οικογένειά σου, όταν παραδίδουν τα όσια και ιερά σου σε Σλαβο-αλβανούς δήθεν Μακεδόνες και Τούρκους.

Άνθρωποι από όλους τους θεσμούς της πατρίδας σου σε πρόδωσαν και συνεχίζουν κοροϊδευτικά να σε προδίδουν μόνο για λίγες ώρες παραπάνω εξουσίας. Σχολείο, πολιτεία και Εκκλησία αλώθηκαν μπροστά στην ιδέα ενός παγκοσμιοποιημένου κόσμου, που έκαναν μουσειακό είδος τους ήρωες και τον Θεό σου, πήραν την τύχη των παιδιών σου στα χέρια τους. Όμως μην πτοήστε, σημεία των καιρών είναι, ο Θεός ποτέ δεν θα σε εγκαταλήψει, αλλά δείξε λίγο ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτόν, αγάπησε λίγο περισσότερο την πατρίδα σου βάζοντας την στην καρδιά σου.

Αυτή η πατρίδα κι αυτή η εκκλησία της καρδιάς σου ποτέ στην ιστορία σου δεν σε πρόδωσε, διότι στάθηκαν κοντά στους ήρωες και στον Θεό σου. Καλείσαι λοιπόν να βγάλεις από την μουσειακή λάρνακα τον Θεό και την πατρίδα σου και να τα βάλεις μέσα στην ψυχή σου!

Εξοβέλισε Έλληνα μακριά κάθε ανθρώπινη αδυναμίας σου, κάθε ιδιοτέλεια και ανορθόδοξη εξουσία που βλάπτει τα παιδιά σου, διότι αυτός ο Θεός είναι πάνω από κακούς πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες που αυτήν τη στιγμή στρουθοκαμηλίζοντας κάνουν πως δεν σε βλέπουν, αφού δεν βλέπουν την καταπίεση και τη διάλυση που δέχεσαι σε όλα τα επίπεδα. Και είναι αυτοί που σε οδηγούν μακριά της πατρίδας και του Χριστού σου, αυτοί που εξοικειώνουν το δικό σου Ευαγγέλιο με το κοράνι, την τωρά και τα αποκρυφιστικά βιβλία του Βούδα, στον βωμό της παγκοσμιοποίησης, φτιάχνοντας έτσι έναν Θεό με πολλές όψεις. Η επιλογή είναι δική σου!

Να ξέρεις όμως ότι αυτή η νωθρότητα κι ο ωχαδερφισμός κάνει χειρότερους αυτούς που σε κοροϊδεύουν. «Έλληνας είσαι ωρέ, τί φοβάσαι» όπως έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για να εμψυχώνει όσους Έλληνες σκιάζονταν τον εχθρό. Και πραγματικά τί φοβάσαι; Την ιστορία σου; Την παράδοση σου; Την πίστη σου ή την εκκλησία σου; Εάν είναι να πεθάνεις κάνε το, αλλά πάνω στα κάστρα που προστατεύεις ελεύθερος κι όχι ατιμασμένος και σιδηροδέσμιος κάτω από αυτά.

Μόνο έτσι θα δείξεις το σωστό δρόμο στα παιδιά σου, μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει μέλλον η πατρίδα σου, αλλά προπάντων μόνο τότε θα κάνεις κτήμα σου τα Ευαγγελικά λόγια ‘’γίνου πιστός άχρι θανάτου’’.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"