Εξηγήσεις από τους ενοικιαστές του “Ακταίον” ζητά η ΔΕΡΜΑΕ

Εξηγήσεις από τους ενοικιαστές του “Ακταίον” ζητά η ΔΕΡΜΑΕ

Εξηγήσεις από τους ενοικιαστές του “Ακταίον” ζητά η ΔΕΡΜΑΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2183 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή προς τους ενοικιαστές του «Ακταίον», με την οποία ζητά να διατυπώσουν τις θέσεις τους και να δώσουν εξηγήσεις για αυθαίρετη παρέμβαση στο κτίριο, έπειτα από το σχετικό έγγραφο που της κοινοποίησε η αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, απέστειλε χθες η Διοίκηση της ΔΕΡΜΑΕ.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας του δήμου συνεδρίασε χθες εκτάκτως, έπειτα από το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, και αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή της επιστολής αυτής προς τους ενοικιαστές του «Ακταίον», ζητώντας μάλιστα να υπάρξει συμμόρφωση με την πολεοδομική νομοθεσία.

Σε διαφορετική περίπτωση-αναφέρει στην επιστολή της η ΔΕΡΜΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες-η Εταιρία θα πράξει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Σημειώνεται ότι, σε ακραία περίπτωση, αυτό φθάνει μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης, κάτι βέβαια που η ΔΕΡΜΑΕ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί αφού η μέχρι τώρα σχέση με τους ενοικιαστές χαρακτηρίζεται πολύ καλή και τα μισθώματα καταβάλλονται κανονικά.

Ωστόσο, η Διοίκηση της Εταιρείας δεν παραλείπει να επισημάνει ότι πρόκειται για Μνημείο, το οποίο εποπτεύεται από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και επειδή ο αρχαιολογικός νόμος είναι αυστηρός οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν είναι μεγάλες και φθάνουν μέχρι και την ανάκληση της άδειας.

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου