Επιχειρηματίας κατηγορείται ότι θα παραλάμβανε δέμα με ηρωΐνη

Επιχειρηματίας κατηγορείται ότι θα παραλάμβανε  δέμα με ηρωΐνη

Επιχειρηματίας κατηγορείται ότι θα παραλάμβανε δέμα με ηρωΐνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1015 ΦΟΡΕΣ

Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του

Στην ανακρίτρια Ρόδου προσήχθη χθες για να απολογηθεί, 42χρονος επιχειρηματίας της περιοχής μας, ο οποίος κατηγορείται ως το άτομο που θα παραλάμβανε δέμα που περιείχε περισσότερα από 100 γραμ. ηρωίνης!

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε στις 10 Μαΐου 2018 από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη 33χρονου, ο οποίος πήγε σε εταιρεία μεταφορών και παρέλαβε το πακέτο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και τα όσα ο 33χρονος κατέθεσε κατά την εξέτασή του, το δέμα αυτό προορίζονταν για τον 42χρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 42χρονου, ο οποίος και χθες συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Κατερίνα Βολονάκη εμφανίστηκες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου και απολογήθηκε, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος μεταξύ άλλων είπε πως η μόνη σχέση που είχε με τον 33χρονο ήταν η χρηματική βοήθεια που του έδινε κατά διαστήματα, καθώς τον λυπόταν επειδή ήταν εξαρτημένος και είχε ένα ανήλικο παιδί. Λίγο καιρό πριν τη σύλληψη του 33χρονου όμως, άρχισε να τον πιέζει φορτικά να του δίνει καθημερινά χρήματα, κάτι που ο 42χρονος δεν μπορούσε να κάνει. Ο ίδιος είπε πως μία ημέρα πήγε ο 33χρονος και τον βρήκε στην εργασία του για να του ζητήσει και πάλι χρήματα. Καθώς είχε μεταβεί εκεί με το λεωφορείο ζήτησε από τον 42χρονο να τον πάει σπίτι του με το αυτοκίνητό του. Ο 42χρονος δέχτηκε, αφού μπορούσε να συνδυάσει τη διαδρομή έως τη μεταφορική που θα πήγαινε για να παραλάβει δέμα για την εργασία του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως εκείνη την ημέρα ο 33χρονος συγκράτησε τη διεύθυνση του σπιτιού του, την οποία και χρησιμοποίησε αργότερα και τον ενέπλεξε στην υπόθεση. Ο 42χρονος επεσήμανε πως το τηλεφωνικό του νούμερο το κατέχει τα τελευταία πέντε χρόνια, ουδεμία κλήση δεν έχει γίνει από αυτό προς τον 33χρονο, το αντίθετο έχει γίνει επειδή ο τελευταίος ήθελε να του ζητήσει χρήματα. Σε ό,τι αφορά το επίδικο νούμερο, το οποίο χρησιμοποίησε ο 33χρονος για να παραλάβει το δέμα δεν ανήκει σε αυτόν.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.
Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 33χρονου έγινε στις 10 Μαΐου 2018 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στη Λεωφόρο Ρόδου – Καλλιθέας, εντοπίστηκε δέμα που περιείχε πιθανότατα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ως παραλήπτης ο 33χρονος και αφού παρέλαβε το δέμα, προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου πραγματοποίησε έλεγχο, από τον οποίο προέκυψε ότι μέσα σε αυτό και σε πλαστική συσκευασία που περιείχε καφέ, υπήρχε πιθανότατα ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους εκατόν οκτώ γραμμαρίων (108gr).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 33χρονος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και κάνει χρήση από τα 14 του χρόνια, αν και αρκετές φορές έχει επιχειρήσει να απεξαρτηθεί με δικές του δυνάμεις, και δεν τα έχει καταφέρει. Ο ίδιος είπε πως ενώ για ένα χρόνο ήταν «καθαρός» μόλις αποφυλακίστηκε πριν ενάμιση μήνα τον πλησίασε κάποιος και τον κέρασε πέντε φορές με αποτέλεσμα να «κυλήσει» και πάλι στα ναρκωτικά. Όταν πήγε στον άνθρωπο αυτό για να του προμηθεύσει, εκείνος του ζήτησε να του κάνει μία χάρη και να παραλάβει για λογαριασμό του ένα δέμα, που όπως του είπε θα περιείχε 50 γραμμάρια ηρωίνης.

Για την εξυπηρέτηση αυτή θα ελάμβανε 5 γραμμάρια ηρωίνης ως «δώρο». Ο 33χρονος τόνισε ότι η συνεχής και πολύχρονη χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει μειώσει την αντίληψή του με αποτέλεσμα εύκολα να μπορεί ο οποιοσδήποτε επιτήδειος να τον εκμεταλλευτεί όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Τελικά ο 33χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας