Μ. Κόνσολας: Κανένας τακτικισμός δεν σώζει τον κ. Τσίπρα

Μ. Κόνσολας: Κανένας τακτικισμός δεν σώζει τον κ. Τσίπρα

Μ. Κόνσολας: Κανένας τακτικισμός δεν σώζει τον κ. Τσίπρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3825 ΦΟΡΕΣ

Η μείωση των συντάξεων ήταν ένα αχρείαστο μέτρο, επισημαίνει ο βουλευτής Μ. Κόνσολας

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παρασκήνιο” ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας.

Κανένας τακτικισμός δεν πρόκειται να σώσει τον κ.Τσίπρα, επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στην επιλογή του πρωθυπουργού να επιλέξει τη λάσπη και τον διχασμό των πολιτών.

Στη συνέντευξή του χθες, Σάββατο 21 Ιουλίου, στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη, αναφέρει τα εξής:
Εκτιμάτε ότι, μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, μπορεί εντέλει να λάβουν χώρα και οι εθνικές εκλογές ή μπορεί η κυβέρνηση να μην αντέξει ως τότε;
Η κυβέρνηση, κ. Ευγενίδη, βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές και ειλικρινά εύχομαι αυτό να γίνει σε συνθήκες ομαλότητας για τη χώρα.
Είναι δεδομένο ότι τον κ.Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο. Ο κ. Τσίπρας ακόμα και αν τον Μάιο έχουμε τρεις κάλπες, θα χάσει και στις τρεις. Θα χάσει τις βουλευτικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Δεν τον σώζει κανένας τακτικισμός και κανένας εκλογικός νόμος.
Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα.

Το Μακεδονικό συνιστά ένα πολιτικό ορόσημο. Αν οι Σκοπιανοί κάνουν ό, τι τους αναλογεί, θεωρείτε ότι η κυβέρνηση θα ψάξει να βρει πλειοψηφία, ακόμα και αν έρθει σε σύγκρουση με τους ΑΝΕΛ, ή μπορεί να πετάξει την καυτή πατάτα της κύρωσης στη ΝΔ;
Κύριε Ευγενίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συγκεκριμένη συμφωνία με το Κράτος των Σκοπίων.
Ας αναζητηθούν, λοιπόν, αλλού οι έτοιμοι και οι πρόθυμοι, ο ηγέτης, άλλωστε, και εκφραστής των προθύμων, είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Καμμένος μπορεί να κάνει ό, τι θέλει, υπάρχει κανείς που να τον πιστεύει;
Ποιος αλήθεια θεωρεί ότι έχει αξιοπιστία;
Εκτός όλων των άλλων, το μόρφωμα του κ. Καμμένου βρίσκεται υπό διάλυση και όπως φαίνεται κάποιοι εξ αυτών κοιτάνε ήδη προς τον κ. Τσίπρα.

Ακούγεται και λέγεται ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει, πριν το τέλος της θητείας της, να φέρει εκ νέου την απλή αναλογική για τις εθνικές εκλογές. Θεωρείτε ότι μπορεί να βρεθούν 200 ψήφοι στην παρούσα Βουλή, ώστε να ισχύσει αμέσως;
Μια τέτοια κίνηση της κυβέρνησης θα αποτελεί ένδειξη πανικού και απελπισίας.
Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θα δώσουν χείρα βοηθείας στον κ. Τσίπρα, αλλά πολύ περισσότερο θα βάλουν σε περιπέτειες τη χώρα. Η ήττα του κ. Τσίπρα δεν πρέπει να είναι απλά μια εκλογική ήττα, θα είναι μια συντριπτική στρατηγική ήττα.
Η χώρα, κ. Ευγενίδη, χρειάζεται έναν εκλογικό νόμο που θα διασφαλίζει την αναλογική συμμετοχή και εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων στο Κοινοβούλιο, αλλά θα εγγυάται και το σχηματισμό κυβέρνησης.
Κυρίως, όμως, χρειάζεται ένας εκλογικός νόμος που θα έχει πάγια και μόνιμα χαρακτηριστικά, θα διαθέτει συνταγματική κατοχύρωση και δεν θα αλλάζει από την εκάστοτε, συγκυριακή, πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα καταφέρει να πετύχει την αναστολή της περικοπής των συντάξεων. Θεωρείτε ότι μπορεί να επιτευχθεί και, εφόσον ναι, αλλάζουν οι πολιτικοί όροι ενόψει των εκλογών;
Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για την αναστολή της μείωσης των συντάξεων, ακριβώς για να αναδείξει την υποκρισία της κυβέρνησης που νομίζει ότι μπορεί ακόμα να εξαπατά τους πολίτες.
Υπενθυμίζω, κ. Ευγενίδη, ότι η μείωση των συντάξεων ήταν ένα αχρείαστο μέτρο και επιβλήθηκε ως συνέπεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που η ίδια την υπέγραψε, την αποδέχθηκε και την ψήφισε.
Τον Ιανουάριο του 2015 δεν υπήρχε ούτε η ανάγκη μείωσης των συντάξεων ούτε η ανάγκη ενός νέου μνημονίου, όπως αυτό που έφερε ο Πρωθυπουργός, με μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ που πλήρωσαν οι πολίτες, αλλά και με πολλαπλάσιο κόστος για την οικονομία.
Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι είναι ότι τα λάθη κοστίζουν και οι υπογραφές που μπαίνουν δεσμεύουν τη χώρα. Είτε πρόκειται για το θέμα των Σκοπίων, είτε για τη μείωση των συντάξεων.

Τις προηγούμενες μέρες, είδαμε τους Γερμανούς να κρατάνε σκληρή γραμμή για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα. Με δεδομένη αυτή την παγίως σκληρή στάση, όμως, πώς μια κυβέρνηση της ΝΔ φιλοδοξεί ότι θα μπορέσει να αλλάξει το δημοσιονομικό μίγμα και να πετύχει μείωση των πλεονασμάτων;
Κύριε Ευγενίδη, να υπενθυμίσω ότι ανάλογη σκληρή στάση τήρησαν και κάποιοι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
Η μείωση, όμως, έγινε. Η κυβέρνηση εκείνη είχε επιχειρήματα, αλλά, κυρίως, παρουσίασε αποτελέσματα. Οι εταίροι και δανειστές μας είδαν ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έφερε περισσότερο έσοδα.
Το αν πείθει ή δεν πείθει μια κυβέρνηση τους δανειστές και τους εταίρους μας είναι ζήτημα αξιοπιστίας. Εμείς έχουμε αξιοπιστία ενώ ο κ. Τσίπρας έχει μόνο παρελθόν, ένα παρελθόν γεμάτο με ψέματα;

Φαίνεται πως οδεύουμε σε εκλογές υπό συνθήκες σκληρής πόλωσης, όπως βλέπουμε και από την αντιπαράθεση για τα δάνεια των αδερφών Τσίπρα, αλλά και τα υπονοούμενα του Μαξίμου για εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Πραγματικά, όμως, η σκανδαλολογία αφορά όντως τους πολίτες;
Πιστεύω ότι οι πολίτες θα κρίνουν με πραγματιστικά κριτήρια, κ. Ευγενίδη. Την πόλωση και την οξύτητα την αναζητούν μόνο αυτοί που βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Η επιλογή του κ. Τσίπρα να επιλέξει τη λάσπη και τον διχασμό των πολιτών θα πέσει στο κενό.
Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πρέπει να διερευνήσει και να κρίνει υποθέσεις, αλλά και ενδεχόμενες ευθύνες.
Οι πολίτες θα κρίνουν τον κ. Τσίπρα με βάση τα όσα είπε και όσα έκανε, και θα κρίνουν τη Νέα Δημοκρατία με βάση τις δεσμεύσεις της για την επόμενη μέρα.
Αυτό το πλαίσιο, δεν το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και καταφεύγει σε πρακτικές πόλωσης και οξύτητας.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος