Από τώρα η αδημονία για το επόμενο 12Hoops!

Από τώρα η αδημονία για το επόμενο 12Hoops!

Από τώρα η αδημονία για το επόμενο 12Hoops!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 367 ΦΟΡΕΣ

Υψηλού επιπέδου συναγωνισμός, άρτια διοργάνωση, μουσική, χαμόγελα συνέθεσαν την επιτυχία του 1ου τουρνουά 3on3 στη Ρόδο με την επωνυμία «12Hoops».

Αναμφισβήτητα, κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι ευκαιρίας δοθείσης η συνέχεια θα είναι καλύτερη καθώς πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αρκεί οι άνθρωποι που θα καταπιαστούν με το δεύτερο εγχείρημα να δείξουν την όρεξη, τη διάθεση και τη θέληση που απαιτούνται για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Η πρώτη απόπειρα διοργάνωσης τουρνουά 3on3 στην «καρδιά» της πόλης της Ρόδου, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών κι έντονης τουριστικής κίνησης, στέφθηκε σε γενικές γραμμές με επιτυχία. Οι παράμετροι γι’ αυτήν την επιτυχία ήταν πολλές και σίγουρα δημιούργησαν προσδοκίες για το επόμενο καλοκαίρι. Το 12Hoops Basketball Tournament, που συνδιοργάνωσαν ο αρχηγός του Κολοσσού, Γιάννης Γεωργαλλής, ο ερασιτέχνης Κολοσσός, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που κάλυψε όλα τα έξοδα, και ο Δήμος Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), σε συνεργασία με την εταιρεία Sports Solutions, έπεισε και τον πιο διστακτικό θεατή γιατί πρέπει να γίνει θεσμός στο νησί μας.

Επί τρεις μέρες, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μπροστά από το Ronda, αποτέλεσε σημείο συνάντησης για δεκάδες εφήβων αλλά κι ενηλίκων, είτε για να λάβουν μέρος στους αγώνες είτε για να παρακολουθήσουν τη δράση.

Οι διοργανωτές περίμεναν περισσότερες συμμετοχές, δεδομένου ότι είχαν προβλέψει ορισμούς αγώνων από τις εννιά το πρωί έως τις δώδεκα το βράδυ (με ένα διάλειμμα το μεσημέρι στη μία ως τις πέντε) όμως το πρόγραμμα άρχιζε στις πέντε το απόγευμα και τελείωνε λίγο πριν τις έντεκα. Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε τον υψηλού επιπέδου συναγωνισμό, με σπουδαίες ομάδες όπως η νικήτρια στην κατηγορία Ανδρών 31+, «Μακρινό Ριμπάουντ», αποτελούμενη από τους Στάθη Βλαχοδήμο, Νίκο Μοσχοβάκο, Σταμάτη Γανωτάκη (αν και είναι πολύ κάτω από τα 31+…) και Γιάννη Σκορδάλη (στο αρχικό ρόστερ είχε δηλωθεί ο Σταύρος Παρδακάς).

Πλήθος τουριστών προσέγγισε το χώρο, ακούγοντας τη μουσική που έπαιζε αδιάλειπτα ή ακολουθώντας τις παρέες που κινούνταν μαζικά προς τα δύο γήπεδα. Στη θέα του outdoors basketball, οι ξένοι επισκέπτες άρχιζαν να τραβούν φωτογραφίες ή ακόμη και βίντεο και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κοντοστάθηκαν για να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τους αγώνες ή και να ρωτήσουν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Ο Γιάννης Γεωργαλλής ήταν κάθε μέρα ο πρώτος που πήγαινε και ο τελευταίος που έφευγε, έχοντας ωστόσο εξαιρετική παρέα. Ο εκπρόσωπος της Sports Solutions, τη φωνή του οποίου άκουγαν όλοι από τα μεγάφωνα, να δίνει πληροφορίες για την εξέλιξη του σκορ ή να ενθαρρύνει χειροκροτήματα για τις συμμετέχουσες ομάδες, Θωμάς Καραμπέτσιος ήταν επίσης εκεί ώρες ολόκληρες όπως και αρκετά ακόμη στελέχη του ερασιτέχνη Κολοσσού. Την τελευταία μέρα, των τελικών και των απονομών, εμφανίστηκαν και οι τοπικές αρχές, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Όπως αναμενόταν, τα περισσότερα φλας στράφηκαν στους επίσημους προσκεκλημένους του τουρνουά, τον διεθνή γκαρντ της ΑΕΚ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τον ταλαντούχο άσσο του Ολυμπιακού, Βασίλη Τολιόπουλο, (αμφότεροι αγωνίστηκαν και με δικές τους ομάδες στο τουρνουά), το νεαρό σέντερ της ΑΕΚ, Γιώργο Τσαλμπούρη, και τον πρώην αρχηγό του Κολοσσού, Άγγελο Τσάμη, οι οποίοι έκαναν κι απονομές στο τέλος.

Οι νικήτριες ομάδες ανά κατηγορία ήταν:

Κορίτσια 2002-03: Fantastic 4 (απονομή Γιαννούλης Λαρεντζάκης)

Αγόρια 2002-03: Τα Μοντέλα (απονομή Βασίλης Τολιόπουλος)

Αγόρια 2000-01: The Ρigeons (απονομή Γιώργος Τσαλμπούρης)

Γυναίκες 18+: Τσιτσιμπύρες (απονομή Νίκος Νικολής)

Άνδρες 18+: Mits Grill (απονομή Μιλτιάδης Παγκάς)

Άνδρες 31+: Μακρινό Ριμπάουντ (απονομή Φώτης Χατζηδιάκος)

Υπερπρωταθλητής Ανδρών: Mits Grill (απονομή Γιάννης Γεωργαλλής).

Τιμήθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος από τον πρόεδρο του ΑΟ Κολοσσός, Γιώργο Τσέλιο, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας, Νίκος Νικολής, από τον Γιάννη Γεωργαλλή, η αντιπεριφερειάρχης Μαριέττα Παπαβασιλείου επίσης από τον κ. Τσέλιο, ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Στέφανος Κυριαζής, από τον Τσαμπίκο Βασιλαράκη, ο πρόεδρος της κοινότητας Ρόδου, Μιλτιάδης Παγκάς, από το μέλος του Δ.Σ. ΑΟ Κολοσσός, Μιχάλη Μπάρδο, ο Βασίλης Κουγιός από τον Γιάννη Γεωργαλλή και ο Νίκος Τσοσκούνογλου από τον Γιώργο Ματσαμά.

Αποτελέσματα ημιτελικών και τελικών:

Mixed Under 2006

Ημιτελικοί: Αετοί - Suomi 3-9, Take the 1 - Κολοσσάρας 10-5.

Τελικός: Suomi - Take the 1 6-4.

Αγόρια 2004-05

Ημιτελικοί: Hellboys - Guardians 10-3, Hot Shots - Final 4 9-7.

Τελικός: Hellboys - Hot Shots 9-4.

Αγόρια 2002-03

Ημιτελικοί: B DNA - Dream Team 5-8, Τα Μοντέλα - LA Havalakers 7-5

Τελικός: Τα Μοντέλα - Dream Team 7-4.

Αγόρια 2000-01

Ημιτελικοί: The Pigeons - The Deers 7-5, Hustlers - Mitits BC 10-5.

Τελικός: Hustlers - The Pigeons 3-6.

Άνδρες 18+

Ημιτελικοί: ΑΧ ΒΑΧ - Αταλάντα Χοκς 10-5, Mits Grill - Οι Πουθενάδες 7-6.

Τελικός: Mits Grill - ΑΧ ΒΑΧ 15-13.

Γυναίκες 18+

Τελικός: Τσιτσιμπύρες - Ήρθαμε για το Μπλουζάκι 4-3

Κορίτσια 2002-05

Τελικός: Fantastic 4- Πήγασος 10-0

Άνδρες 31+

Ημιτελικοί: Stifado Bulls - Meat Balls 2-7, Group Therapy - Μακρινό Ριμπάουντ 8-10.

Τελικός: Μακρινό Ριμπάουντ- Meat Balls 13-7.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους