Οι «Φωτεινοί Ερμηνευτές» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Οι «Φωτεινοί Ερμηνευτές» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Οι «Φωτεινοί Ερμηνευτές» στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Στο εκπληκτικό μνημείο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00, η Μικτή Χορωδία της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ, θα μας ταξιδέψει νοσταλγικά, σε έργα καλλιτεχνών, τα οποία δεν έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Οι ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ στη Ρόδο» διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές τη ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, το Υπουργείο Πολιτισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ρόδου.

Τη Μικτή Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ θα πλαισιώσουν, ντόπιοι μουσικοί και τραγουδιστές, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχάλη Καλαεντζή, τους οποίους οι παριστάμενοι, θα απολαύσουν στη μέση του προγράμματος.

Η Μικτή Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ διατηρεί μέχρι και σήμερα, την ποιότητα στην επιλογή των μουσικών έργων και αποτελείται από εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου, που η οικονομική κρίση, δεν άφησε αλώβητους.

Πρόκειται λοιπόν για μια, καθαρά εθελοντική ομάδα εργαζομένων, οι οποίοι είναι πρόθυμοι κάθε φορά, να ανταποκριθούν σε προσκλήσεις φορέων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να χαρίσουν μουσικές, νοσταλγικές στιγμές και να μας ταξιδέψουν σε ποιοτικές ερμηνείες μεγάλων συνθετών.

Ιδρύθηκε το 1978, έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα με διάσημους δημιουργούς ποιοτικής μουσικής (Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μαρκόπουλο, Παπαθανασίου κλπ και έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών της χώρας μας (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αρχαίο Στάδιο Δελφών, Λυρική Σκηνή κλπ).

Λειτουργεί, υπό τη Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντάρα και όπως ο ίδιος δηλώνει: «Η χορωδία, έχει μακρόχρονη και συνεχή παρουσία, στο νησί της Ρόδου, είτε με αυτόνομα χορωδιακά ρεσιτάλ, είτε και συμμετέχοντας σε μεγαλύτερου βεληνεκούς διοργανώσεις, (Πανελλήνια Συνέδρια Χορωδιών, Χορωδιακά φεστιβάλ κ.ά.) καθώς το νησί, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη παιδεία και διατηρεί υψηλότατο επίπεδο, τόσο στην ποιοτική, όσο και στη χορωδιακή μουσική. Κατά συνέπεια, κάθε εμφάνιση μας στη Ρόδο, αποτελεί πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευθύνη!

Η συνεργασία μας, κατά καιρούς, με διάφορα μουσικά σχήματα και σύνολα της Ρόδου (Δημοτική Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή, Χορωδία Δήμου Πεταλούδων υπό τη διεύθυνση της Φλώρας Πελεκάνου κ.ά.), υπήρξε πάντα γόνιμη, το δε κοινό, έχει καταγραφεί στη συνείδηση μας, ως ένα από τα πλέον ένθερμα και καλλιεργημένα της χώρας.

Στη συναυλία μας, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, θα παρουσιάσουμε ένα πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα, με ξένα κομμάτια στο πρώτο μέρος (αποσπάσματα από το "Φάντασμα της Όπερας" κ.ά.) ενώ για το δεύτερο μέρος, έχουμε προγραμματίσει ελληνική μουσική γνωστών Ελλήνων συνθετών, που έχουμε όλοι αγαπήσει και τραγουδήσει (Χατζηδάκη, Θεοδωράκη κ.ά.)».

Να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως και όλες, όσες διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φωτεινοί Ερμηνευτές

5 Οκτωβρίου

Ώρα 20:00

Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη