Απόβαση προσφύγων στο Βόδι

Απόβαση προσφύγων στο Βόδι

Απόβαση προσφύγων στο Βόδι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 788 ΦΟΡΕΣ

Με θαλαμηγό από δύο νεαρούς Τούρκους που συνελήφθησαν

Με θαλαμηγό μετέφεραν δύο Τούρκοι ηλικίας 22 και 26 ετών, συνολικά έντεκα αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τους οποίους και αποβίβασαν με βοηθητικό σκάφος στην περιοχή «Βόδι» της Ρόδου.

Οι διακινητές εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την ώρα της αποβίβασης από τον πλοίαρχο τουριστικού σκάφους ο οποίος και ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Ειδικότερα, προχθές περίπου στις 6.30 το απόγευμα ο κυβερνήτης του επιβατικού -τουριστικού πλοίου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» ενημέρωσε τη Λιμενική αρχή του νησιού μας, ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Βόδι» στη Ρόδο, βρισκόταν θαλαμηγός λευκού χρώματος με σημαία Τουρκίας, από την οποία αποβιβάζονταν στην ακτή με τη βοήθεια φουσκωτού σκάφους (tender) σημαντικός αριθμός παράτυπων μεταναστών.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λιμενικού που βρίσκονταν σε περιπολία, αλλά και οχήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου από ξηράς.

Πράγματι το πλωτό του λιμενικού εντόπισε ακινητοποιημένη τη θαλαμηγό, η οποία μεταφέρθηκε στο νέο Καρνάγιο της Ρόδου, ενώ οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, όπως επίσης και οι διακινητές τους. Πρόκειται για 7 άνδρες μία γυναίκα ενήλικες και τρία παιδιά, ενώ από τις μαρτυρίες προέκυψε ότι κυβερνήτες του σκάφους ήταν οι δύο Τούρκοι ηλικίας 22 και 26 ετών αντίστοιχα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, για το ταξίδι τους αυτό που ήταν δήθεν αναψυχής στα νησιά μας, ο κάθε αλλοδαπός κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 500 λιρών Τουρκίας.
Σε βάρος των διακινητών, οι οποίοι χθες συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Νικηφόρο Παπανικόλα προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουλίου. Μέχρι τότε οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται και για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, κρατούνται.

Συλλήψεις διακινητών και στην Κάρπαθο
Αλλά και στην Κάρπαθο οι Λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν 13 αλλοδαπούς που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος ανοικτά του νησιού, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, με κυβερνήτες δύο άτομα που συνελήφθησαν.
Πιο συγκεκριμένα, προχθές βράδυ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου, το Ι/Φ «DODU» σημαίας Τουρκίας στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 13 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι «Πηγάδια» Καρπάθου, όπου δύο (02) εξ αυτών συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές - Κυβερνήτες.
Από το Λιμεναρχείο Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο σκάφος και η βοηθητική βάρκα του.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο