Πέρασα! Πάω να το πω στους γονείς μου…

Πέρασα! Πάω να το πω στους γονείς μου…

Πέρασα! Πάω να το πω στους γονείς μου…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1825 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Διακογεωργίου Αικατερίνη
Παν., M.Sc, Εκπαιδευτικός Α’ βάθμιας, εξιδανικευμένη σε ζητήματα Εκπαιδευτικής πολιτικής


Έφτασε επιτέλους η ώρα που η αγωνία και το άγχος των αποτελεσμάτων οδηγούν στη χαρά και τη δικαίωση των κόπων κάθε μαθητή.

Ανακοινώνονται οι βάσεις των σχολών και όπως είθισται όλοι λένε «Μπράβο, τα κατάφερες!», «Συγχαρητήρια, πέτυχες!».

Είναι αλήθεια. Όλοι οι μαθητές πετυχαίνουν να εισαχθούν σε μια σχολή που θα τους διδάξει μια επιστήμη, θεωρητική ή πρακτική. Είτε, λοιπόν, επρόκειτο η σχολή εισαγωγής τους την πρώτη επιλογή του μαθητή, είτε η δεύτερη ή/και εικοστή για τον μαθητή είναι επιτυχία και έτσι οφείλουν και οι γονείς να την αντιμετωπίζουν.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι μαθητές επιλέγουν τις σχολές τους στο μηχανογραφικό τους με γνώμονα το μελλοντικό εισιτήριο τους στην αγορά εργασίας, γιατί το μέλλον τους θα κριθεί και από αυτό.

Ιδιαίτερα εντονότερο είναι το φαινόμενο αυτό όταν οι γονείς δεν ασχολούνται με ένα επάγγελμα, που θα μπορούσε αργότερα να ακολουθήσει το παιδί τους, όπως δικηγορία ή ιατρική που είναι και τα πιο σύνηθες.

Τότε οι γονείς οφείλουν να διδάξουν δύο πράγματα στα παιδιά τους ότι ορθώς επιλέγουν μια σχολή που θα τους δώσει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και που θα τους δώσει την απαραίτητη ακαδημαϊκή μόρφωση για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Το ένα είναι άρρηκτα δεμένο με το άλλο.

Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι ο μαθητής και μελλοντικός πλέον φοιτητής θα περάσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του σε ένα καινούργιο τόπο, θα γνωρίσει καινούργιους ανθρώπους, θα φτιάξει τις δυνατότερες του φιλίες και θα μοιραστεί ανεκτίμητες στιγμές μαζί με την παρέα του.

Ακόμη, θα αποκτήσει νέες συνήθειες, θα κάθεται για ώρες στα έδρανα μιας σχολής και θα περνάει ακόμα περισσότερες ώρες πάνω από ένα βιβλίο κυρίως στην εξεταστική (όσοι έχουν κάνει φοιτητές, καταλαβαίνουν!).

Το σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσει τις καλύτερες εμπειρίες και τις δυνατότερες αναμνήσεις της ζωής του, γιατί κακά τα ψέματα τα φοιτητικά τα χρόνια είναι τα καλύτερα και κάθε φοιτητής πρέπει να τα απολαμβάνει. Να νιώθει, λοιπόν, κάθε μαθητής ευγνώμων για την επιτυχία και την εισαγωγή του σε μια σχολή.

Τα καλύτερα χρόνια έρχονται και πάντα να έχουμε στο νου ότι όταν αγαπάμε αυτό που κάνουμε θα έχει πάντα επιτυχία η ζωή μας, είτε πρόκειται για την πρώτη επιλογή, είτε για την τελευταία.

Συγχαρητήρια σε όλους και τρέξτε να πείτε για την επιτυχία σας. Σας αξίζει! Τα καλύτερα έρχονται!

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B