Aθωώθηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά προσφύγων

Aθωώθηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά προσφύγων

Aθωώθηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά προσφύγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 610 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος Παλαιστίνιος που κατηγορούνταν για τη μεταφορά 45 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Κω, πριν από ένα χρόνο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Βερβέρη, έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με τριετή αναστολή.

Η σύλληψη του 27χρονου Παλαιστίνιου είχε γίνει πρωινές ώρες στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 οπότε και πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι» της Κω φουσκωτή βάρκα χρώματος γκρι μήκους επτά μέτρων με εξωλέμβια μηχανή.

Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 45 αλλοδαποί από τη Συρία, την Υεμένη, την Παλαιστίνη και το Ιράκ. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, όπου και από την προανάκριση που έγινε φάνηκε ο 27χρονος Παλαιστίνιος να είναι ο κυβερνήτης του σκάφους.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε τον δρόμο για τις φυλακές. Χθες όμως ο αλλοδαπός αθωώθηκε για τη διακίνηση από το δικαστήριο και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο