H Ρόδος στα σκοτάδια του αθλητισμού, της τέχνης και του πολιτισμού

H Ρόδος στα σκοτάδια του αθλητισμού,  της τέχνης και του πολιτισμού

H Ρόδος στα σκοτάδια του αθλητισμού, της τέχνης και του πολιτισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 549 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Ελένη Ν. Καραγιάννη
τριαθλήτρια

Στα μαύρα σκοτάδια το αθλητικό κέντρο “Καλλιπάτειρα”.

Ο κάθε πολίτης που θέλει να γυμναστεί εκτός κάποιου ιδιωτικού γυμναστηρίου αλλά θα επιλέξει να αφιερώσει λίγο χρόνο προπόνησης μεταβαίνοντας είτε στο αθλητικό κέντρο “Καλλιπάτειρα” είτε ακόμη και στο βοηθητικό στάδιο του “Διαγόρα”, θα διαπιστώσει ειδικά για το “Καλλιπάτειρα”, ότι τα περισσότερα φωτιστικά εκτός της περιοχής του στίβου, δεν λειτουργούν.

Θα διαπιστώσει επίσης ότι η βλάστηση έχει απλωθεί παντού εντός της διαμορφώσεως για περπάτημα ή για τρέξιμο εκτός στίβου με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο χώρος για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Τα κτήρια και οι εξέδρες χρειάζονται συντήρηση και επισκευή, μάλιστα στις εξέδρες έχουν φυτρώσει σε κάποια σημεία διάφορα θεραπευτικά βότανα ρετσινόδεντρα, μελισσόχορτα κ.ά..

Το καλό με τη φύση είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει όμορφες εικόνες όταν απουσιάζει η ανθρώπινη παρουσία.

Τα κάγκελα και τα κιγκλιδώματα έχουν σαπίσει και σε κάποια σημεία έχουν καταστραφεί. Πρόσφατα έχει δημιουργηθεί ένα σκέπαστρο στον διάδρομο που υπάρχει μετά το βοηθητικό γήπεδο. Ο φωτισμός που υπήρχε εκεί σκεπάστηκε με το σκέπαστρο και αν κάποιος προσπαθεί να προπονηθεί εκεί θα διαπιστώσει πως ο φωτισμός από το γήπεδο ή τον δρόμο δημιουργεί σκιές πάνω στα σκέπαστρα του διαδρόμου.

Περισσότερο κατάλληλο για θέατρο σκιών και όχι για προπόνηση και τρέξιμο.

Φυσικά αποτελεί ασφαλέστερο χώρο για προπόνηση και εκγύμναση ο παραλιακός δρόμος στην περιοχή “Ζέφυρος” που έχει φωτισμό (όποτε έχει) παρά το αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» όπου η φύση, η τέχνη και οι σκιές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τους επισκέπτες. Για τους λοιπούς χώρους εξυπηρέτησης κοινού δεν θα αναφερθώ, μία επίσκεψη εκεί μπορεί να διαβεβαιώσει τον καθένα για τ’ ανωτέρω αναφερόμενα και για άλλα.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...