Φυλάκιση έξι μηνών για κλοπή πορτοφολιού

Φυλάκιση έξι μηνών για κλοπή πορτοφολιού

Φυλάκιση έξι μηνών για κλοπή πορτοφολιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 373 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκαν δύο 31χρονοι, οι οποίοι πριν από τρία χρόνια είχαν αφαιρέσει από συμπολίτισσα μας σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, το πορτοφόλι της!

Οι δύο άνδρες το Φεβρουάριο του 2017 είχαν καταδικαστεί για την πράξη τους αυτή από το πρωτόδικο δικαστήριο σε κάθειρξη 7 ετών ο καθένας και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ωστόσο άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και με το νέο Ποινικό Κώδικα μετέτρεψε την κατηγορία σε κλοπή και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Απριλίου 2016 το απόγευμα, στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητο της η συμπολίτισσα μας προκειμένου να κάνει τα ψώνια της. Όταν πράγματι τελείωσε, μπήκε μέσα στο αμάξι της για να φύγει. Μόλις όμως κάθισε στη θέση του οδηγού και έχοντας ακόμη το πορτοφόλι επάνω στα πόδια της καθώς δεν είχε προλάβει να το βάλει στην τσάντα της, οι δύο 31χρονοι άνοιξαν την πόρτα του οδηγού του οχήματος της, το πήραν και εξαφανίστηκαν με το δικό τους ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο.


Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν.


Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος των δύο 31χρονων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου