Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Κατσούλη

Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Κατσούλη

Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Κατσούλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Κατσούλη στο Κατάλυμα της Γαλλίας από 25 Οκτωβρίου έως και 8 Νοεμβρίου 2019.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20.00.

Κώστας Κατσούλης, ένας καλλιτέχνης που έφυγε νωρίς. Όσοι τον γνώρισαν θυμούνται τον πολυταξιδεμένο, σεμνό, ευαίσθητο φωτογράφο που με το φακό του συλλάμβανε στιγμές αυθόρμητες και περνούσε το εφήμερο στην αθανασία.

Ο Κώστας Κατσούλης γεννήθηκε το 1979 στο Βαθύ της Σάμου όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μετακόμισε οικογενειακώς στη Ρόδο, όπου και κατοικούσε μόνιμα μέχρι που αιφνίδια έφυγε από τη ζωή. Σπούδασε και έζησε επίσης στην Αθήνα.

Η τέχνη για τον Κώστα ήταν ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής του. Ήταν λάτρης των διάφορων μορφών της: ποίηση, φιλοσοφία, κινηματογράφος και φυσικά μουσική την οποία σπούδασε και εξάσκησε μέσω των ντραμς. Με το πέρασμα του χρόνου έστρεψε το ενδιαφέρον του στη δημιουργία οπτικών εικόνων και συγκεκριμένα στη Φωτογραφία στην οποία και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά μετά τις σπουδές του στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κηφισιάς.

Ένας νέος κόσμος άνοιξε τότε για τον Κώστα, ο οποίος βρήκε την ιδανική εφαρμογή στα ταξίδια. Η προσωπική απεικόνιση νέων κόσμων έγινε ο καλύτερος τρόπος ζωής για το ελεύθερο πνεύμα του. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Ινδία, Ολλανδία, Ισπανία, Αιθιοπία, Τουρκία, Μαρόκο, Κολομβία, Περού, Καναδά, Ουρουγουάη και Χιλή.

Ο θάνατός του στιγμάτισε βαθιά την οικογένεια και τους φίλους του. Εξαιτίας του δυσάρεστου αυτού γεγονότος οι αγαπημένοι του άνθρωποι ενώνονται με σκοπό τη διοργάνωση μιας τιμητικής αναδρομικής έκθεσης φωτογραφίας.

Το εκθεσιακό υλικό είχε ξεχωρίσει ο ίδιος και την επιμέλεια της έκθεσης αναλαμβάνουν τρεις στενοί του φίλοι, συνοδοιπόροι και συν-φωτογράφοι.

Η επιλογή του εκθεσιακού χώρου στο Κατάλυμα της Γαλλίας έγινε με γνώμονα την αισθητική του και κυρίως την παροχή σύγχρονου και αξιόπιστου εξοπλισμού. Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδειχθεί η υπέροχη και μοναδική ματιά του Κώστα και συνάμα να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να ταξιδέψει μέσα από τις εξαιρετικές φωτογραφίες του.

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ