Εορτασμός της επανάστασης και απελευθέρωσης της Καρπάθου

Εορτασμός της επανάστασης και απελευθέρωσης της Καρπάθου

Εορτασμός της επανάστασης και απελευθέρωσης της Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Οι Καρπάθιοι της παροικίας του Λεκανοπεδίου Αττικής εορτάζουν φέτος την 75η Επέτειο της Επανάστασης-Απελευθέρωσης της Καρπάθου Οκτωβρίου 1944 την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο κέντρο της Αθήνας.

Ο λαμπρός Παγκαρπαθιακός Εορτασμός θα ξεκινήσει στις 10.45 π.μ. ακριβώς, με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση χοροσταντούντος του Μητροπολίτου Καρπάθου-Κάσου κ.κ. Αμβροσίου, ως εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθως, στις 11.15 π.μ. θα ξεκινήσει η πομπή με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και δωδεκανησιακούς και καρπαθιακούς φορείς.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, όπου στις 11.45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ. κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, με θέμα ομιλίας «Το μήνυμα του Επαναστατικού Κινήματος της Καρπάθου στη διαμόρφωση των Ε.Δ. ως πυλώνα ισχύος και ασφάλειας στο σύγχρονο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικό καρπαθιακό συγκρότημα και χοροί της Καρπάθου από τον Όμιλο Καρπαθίων Νέων και τους Νέους της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα", καθώς και το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου Απεριτών "Η Ομόνοια" και της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα".

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Καρπαθιακών Σωματείων της Αττικής και με τη στήριξη του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)