Συνελήφθη Ροδίτης καταδικασθείς για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη Ροδίτης καταδικασθείς  για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη Ροδίτης καταδικασθείς για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1866 ΦΟΡΕΣ

Απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και κλοπές έχει στο «ενεργητικό» του 32χρονος Ροδίτης που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Και για τις δύο αυτές υποθέσεις ο 32χρονος έχει κριθεί ένοχος από τα αρμόδια δικαστήρια τα οποία και του επέβαλαν πολυετείς ποινές, που όμως δεν έχει εκτίσει. Συγκεκριμένα, για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών και φυλάκιση 6 μηνών, ενώ για την υπόθεση κλοπών φυλάκιση 14 μηνών.
Έτσι προχθές εντοπίστηκε στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και συνελήφθη.
Πιο συγκεκριμένα, ο 32χρονος μαζί άλλα τέσσερα άτομα κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπών από το Αφγανιστάν.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2012 και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Έτσι τον Δεκέμβριο του 2012 οι τέσσερις κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.
Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης συνολικά 9 έτη και φυλάκιση 6 μηνών στον 32χρονο που συνελήφθη προχθές, ποινή κάθειρξης 16 ετών και φυλάκιση 8 μηνών σε 32χρονο συγκατηγορούμενό του και φυλάκιση 2 ετών και 17 μηνών σε 26χρονο επίσης κατηγορούμενο, ενώ έκρινε αθώο έναν 27χρονο. Με την ίδια απόφαση του το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις των δύο 32χρονων ενώ ανέστειλε την ποινή επί τριετία για τον 26χρονο. Κατά της απόφασης αυτής οι τρεις κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η υπόθεση εισήχθη για να εκδικαστεί στις 13 Μαρτίου 2017, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ωστόσο ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε ο 32χρονος αλλά μόνο οι δύο άλλοι συγκατηγορούμενοί του και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή των 9 ετών κάθειρξης και 6 μηνών φυλάκιση την οποία και πρέπει να εκτίσει. Σε ό,τι αφορά τον έταιρο 32χρονο και τον 26χρονο, οι εφέσεις τους θα εκδικαστούν κανονικά σε χρόνο που θα οριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου.

Το επεισόδιο με τους αλλοδαπούς στο Παραδείσι
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 2012 στο Παραδείσι και είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δύο Αφγανοί μαχαιρωμένοι στην κοιλιά και στην πλάτη(!) ενώ ο ένας από τους Ροδίτες δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο πιθανότητα με μεγάλο μαχαίρι ή μπαλτά.
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 26χρονος με τον 32χρονο που αναζητούνταν (πρώτος κατηγορούμενος), μπήκαν σε σπίτι αλλοδαπού από το Πακιστάν και ασκώντας του σωματική βία αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι και μια φωτογραφική μηχανή.

Στη συνέχεια, από κοινού όλοι οι κατηγορούμενοι, στην ίδια περιοχή, παραβίασαν σπίτι που διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν και ασκώντας τους σωματική βία απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο 32χρονος που αναζητούνταν, τραυμάτισε με μαχαίρι δύο από τους αλλοδαπούς στην κοιλιακή χώρα και στην πλάτη, αφήνοντάς τους έτσι στο πάτωμα αιμόφυρτους.

Οι Αφγανοί δεν έμειναν έτσι. Ο ένας από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, πήρε στα χέρια του έναν μπαλτά ή μεγάλο μαχαίρι (δεν εντοπίστηκε από την έρευνα των αστυνομικών) και χτύπησε στο πρόσωπο τον έναν Έλληνα.

Οι τραυματισθέντες Αφγανοί, ηλικίας – τότε- 22 και 24 ετών μεταφέρθηκαν και νοσηλεύτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από τη ληστεία σε βάρος του Πακιστανού.
Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 32χρονου (δεύτερος κατηγορούμενος που συνελήφθη προχθές από τους αστυνομικούς) εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και βιαίας προσαγωγής του Ανακριτή Ρόδου, για παράνομη οπλοφορία.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ από τον ανακριτή Ρόδου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 32χρονο (πρώτο κατηγορούμενο) που δεν είχε εντοπιστεί.

Έτσι απογευματινές ώρες της 26ης Φεβρουαρίου 2012 αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας και αναζήτησης εντόπισαν τον 32χρονο στο Παραδείσι και αφού συνελήφθη υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο σε ανεγειρόμενη οικοδομή που είχε κρύψει δυο στιλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενοι επεσήμαναν πως πρόκειται για τυχαίο περιστατικό και πως σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικές συμπεριφορές από μέρους τους. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως η όλη ιστορία είχε ξεκινήσει νωρίτερα όταν έγιναν αποδέκτες της προκλητικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών. Χωρίς να δώσουν συνέχεια, οι πέντε νεαροί πήγαν στο σπίτι ενός εκ των εμπλεκομένων και εκεί άρχισαν να καταναλώνουν ποσότητες αλκοόλ.

Τότε και χωρίς να έχουν πλήρη αντίληψη του τι έκαναν αποφάσισαν να επισκεφθούν το χώρο όπου διέμεναν οι αλλοδαποί όπως και έγινε. Ωστόσο ο 32χρονος αρνήθηκε ότι φορούσε κουκούλα όπως κατηγορείται και αποδέχτηκε μόνο τις κλοπές.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο 32χρονοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Σε ό,τι αφορά τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στους δύο τελευταίους επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ποσού 1000 ευρώ έκαστος.

Σε δίκη παραπέμφθηκαν μόνο τέσσερα άτομα και μετά την αθώωση του 27χρονου αλλά και την απόρριψη της έφεσης του δεύτερου 32χρονου, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα καθίσουν ο πρώτος 32χρονος και ο 26χρονος.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο