Προφυλακίστηκαν οι δύο 20χρονοι που κατηγορούνται για κλοπές

Προφυλακίστηκαν οι δύο 20χρονοι που κατηγορούνται για κλοπές

Προφυλακίστηκαν οι δύο 20χρονοι που κατηγορούνται για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1004 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο 20χρονοι Ρομά που κατηγορούνταν για τη διάπραξη κλοπών σε επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ειδικότερα, και οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής και απόπειρα κλοπής από οικόπεδο στην Παστίδα, ενώ ο δεύτερος 20χρονος κατηγορείται μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς του και στην υπόθεση των 9 διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, από όπου και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα αξίας 30.000 ευρώ!

Σε βάρος των δύο 20χρονων Ρομά ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αποδέχτηκαν την κλοπή και την απόπειρα κλοπής στην Παστίδα, ισχυριζόμενοι πως η ανέχεια και το γεγονός πως δεν έχουν ούτε να φάνε καλά – καλά τους ανάγκασαν να προβούν σε αυτές τους τις πράξεις.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη υπόθεση με τις 9 κλοπές και διαρρήξεις για τις οποίες απολογήθηκε ο δεύτερος 20χρονος, αποδέχτηκε μόνο τις 4 περιπτώσεις. Ο ίδιος αιτιολόγησε και αυτές τους τις πράξεις με το γεγονός ότι δεν έχει εργασία και στερείται ακόμη και των βασικών αγαθών για την επιβίωσή του.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, με σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα και της ανακρίτριας και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Η κλοπή στην Παστίδα
Για αυτή την υπόθεση συνελήφθη αρχικά στιςι 31 Μαρτίου 2020 τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που εξιχνίασαν την υπόθεση, μόνο ο πρώτος κατηγορούμενος και λίγες ώρες αργότερα και ο συγκατηγορούμενος του Ρομά (αυτός που εμπλέκεται και στις δύο υποθέσεις).

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 2020 όταν έγινε καταγγελία στην αστυνομία από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στην Παστίδα, ότι τα ξημερώματα (στις 30 Μαρτίου 2020) τουλάχιστον τρεις άγνωστοι δράστες κινούμενοι με συγκεκριμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο αποπειράθηκαν να κλέψουν αλουμίνια από το ακίνητό του. Ο ιδιοκτήτης ανέφερε επίσης πως πιθανόν πρόκειται για τους ίδιους δράστες οι οποίοι στις 26 Μαρτίου είχαν αφαιρέσει από το οικόπεδό του στην Παστίδα μία πόρτα αλουμινίου καθώς και άλλα αλουμίνια συνολικής αξίας 530 ευρώ.

Από την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε στις 31 Μαρτίου 2020 τα ξημερώματα να κινείται με το συγκεκριμένο όχημα της καταγγελίας στο κέντρο της πόλης της Ρόδου ο πρώτος 20χρονος ο οποίος και προσήχθη αρχικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 20χρονος αποδέχτηκε τις πράξεις του και περιέγραψε λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του.
Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο 20χρονο εμπλεκόμενο διέφευγε τη σύλληψη και αναζητούνταν μέχρι το απόγευμα της 31ης Μαρτίου οπότε συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Οι εννέα κλοπές και διαρρήξεις
Σε αυτήν την υπόθεση κατηγορείται ο δεύτερος 20χρονος που απολογήθηκε χθες, μαζί με άλλους τρεις ομόφυλούς του ηλικίας 32, 20 και 14 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι ανέπτυξαν «πλούσια» δράση στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα:
Στις 27 Φεβρουαρίου, στις 7 Μαρτίου και στις 21 Μαρτίου «επισκέφθηκαν» μάντρα οικοδομικών υλικών που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου, όπου τις δύο από τις τρεις φορές κατάφεραν να αφαιρέσουν καλώδια χαλκού συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Στις 21 Μαρτίου οι ίδιοι Ρομά μετέβησαν σε άλλη μάντρα οικοδομικών υλικών επί της Ρόδου – Καλλιθέας από όπου αφαίρεσαν ένα μετασχηματιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.
Αλλά και στις 23 Μαρτίου οι δράστες παραβίασαν κοντέινερ – αποθήκη στην πόλη της Ρόδου από όπου και αφαίρεσαν οινοπνευματώδη ποτά, αναψυκτικά και οικοδομικά εργαλεία, συνολικής αξίας 200 ευρώ.
Στις 24 Μαρτίου, οι τέσσερις Ρομά διέρρηξαν εστιατόριο στην πόλη της Ρόδου από όπου και πήραν κατσαρόλες, ένα ψυγείο και μία μηχανή του κιμά συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Επίσης στις 28 Μαρτίου διέρρηξαν από κοντέινερ στα Κοσκινού χαλκό και διάφορα εργαλεία, ανυπολόγιστης αξίας.
Οι ίδιοι στις 26 Μαρτίου αφαίρεσαν από μάντρα οικοδομικών υλικών στην Παστίδα, σωλήνες χαλκού και διάφορα καλώδια ανυπολόγιστης αξίας.
Τέλος, στις 22 Μαρτίου 2020 οι τέσσερις Ρομά παραβίασαν αποθήκη εστιατορίου στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσαν από τον καταψύκτη που υπήρχε σε αυτήν, τρόφιμα αξίας 500 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 30 Μαρτίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες, ωστόσο δεν προέβησαν σε συλλήψεις λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Σε βάρος των τεσσάρων Ρομά σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του