Αναμένεται κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για αμνοερίφια

Αναμένεται κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για αμνοερίφια

Αναμένεται κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για αμνοερίφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1091 ΦΟΡΕΣ

Θα έχουμε και εξαγωγές, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας για να εξυπηρετήσουν τους κτηνοτρόφους των νησιών μας, προκειμένου να διατεθούν τα αμνοερίφιά τους χωρίς προβλήματα και να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω Πάσχα.

Μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής προορίζεται για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς ενώ το υπόλοιπο θα μεταφερθεί εκτός περιφέρειας ώστε να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει τόσο από την περιοχή της πρωτεύουσας όσο και από την Κρήτη.
Μάλιστα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε στη «Ροδιακή» ότι αυτό το διάστημα προέχει η διάθεση και πώληση των αμνοεριφίων σε όλα τα νησιά, και μάλιστα η ζήτηση είναι αυξημένη, γεγονός το οποίο, όπως είπε, προκαλεί ικανοποίηση καθώς πηγαίνουμε πολύ καλά όπως και στις εξαγωγές αφού τα αμνοερίφια των νησιών μας είναι… περιζήτητα!

«Η ζήτηση θα ανέβει κατακόρυφα τις επόμενες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ζήτηση και σε κτηνιάτρους. Ωστόσο έχουμε κάνει το πλάνο μας, εξυπηρετούμε όλα τα νησιά ακόμα και το μακρινό Αγαθονήσι» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υπογράμμισε ότι ακόμη δεν εντοπίζεται πρόβλημα διάθεσης στην περιοχή, λόγω της πανδημίας. Όμως υπάρχει έντονος προβληματισμός σε παραγωγούς και καλλιεργητές για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι αν δεν ανοίξει η σεζόν, τι θα γίνει με τα προϊόντα που θα παραχθούν το επόμενο διάστημα και τα οποία διατίθενται στις ξενοδοχειακές μονάδες και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την αλυσίδα τροφοδοσίας του τουρισμού.
«Ο προβληματισμός για τα αγροτικά προϊόντα είναι έντονος αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφές με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο έχει εντάξει στους ΚΑΔ τους αλιείς και τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας ενώ προχωρά και σε βήματα με τους παραγωγούς. Από ό,τι ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός έχουν διατεθεί 150 εκατ. και γίνεται συνεννόηση ανάμεσα στα υπουργεία για το πώς θα διατεθούν στους παραγωγούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, υπάρχει ένα πλάνο για το θέμα από την περιφέρεια και για το σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερες συναντήσεις με εμπλεκόμενους στο αντικείμενο, όπως το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Πάντως ο κ. Ζαννετίδης στις συναντήσεις που έχει με τον εμπορικό κόσμο ζητά να προτιμώνται τα τοπικά προϊόντα, ειδικά τώρα λόγω της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι σε τοπικό επίπεδο μπορούν να γίνουν κάποιες συνεννοήσεις, όπως για παράδειγμα με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων τοπικών σούπερ μάρκετ ώστε να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα και να τα βάζουν στα καταστήματά τους.

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου