Καθορίστηκε το ωράριο λειτουργίας για τα δύο Κοιμητήρια της πόλης

Καθορίστηκε το ωράριο λειτουργίας για τα δύο Κοιμητήρια της πόλης

Καθορίστηκε το ωράριο λειτουργίας για τα δύο Κοιμητήρια της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1190 ΦΟΡΕΣ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες από τους αρμόδιους φορείς της δημοτικής αρχής με αντικείμενο τη λειτουργία των Κοιμητηρίων της πόλης της Ρόδου, τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» η πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου, «σίγουρα δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν, ωστόσο είναι αναγκαίες προκειμένου και ο κόσμος να διευκολυνθεί αλλά και να ακολουθούνται οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση».


Έτσι σε συνεννόηση με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοιμητηρίων κ. Θανάση Στάμο, αποφασίστηκε από την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και το Μεγάλο Σάββατο, τόσο το Κοιμητήριο των Ταξιαρχών όσο και το Παλαιό Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου να λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.


Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο λειτουργίας των Κοιμητηρίων θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, θα παραμείνουν κλειστά. Όπως τόνισε η κα Ζιώγου, η επέκταση αυτή του ωραρίου λειτουργίας των Κοιμητηρίων δόθηκε προκειμένου οι συμπολίτες μας να έχουν το χρονικό περιθώριο να μεταβαίνουν εκεί και να προβαίνουν στις ενέργειες που θέλουν χωρίς να υπάρχει συνωστισμός κατά την προσέλευσή τους.


Άλλωστε το τελευταίο διάστημα υπάρχει υπάλληλος στην πύλη του Κοιμητηρίου στον Ταξιάρχη όπου ελέγχει τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται εκεί. Η πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου πρόσθεσε πως τη Μεγάλη Παρασκευή θα τελεστεί η Ακολουθία στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών, η οποία όμως θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Αμέσως μετά και για όσο χρονικό διάστημα θα είναι ανοικτό το Κοιμητήριο, δηλαδή έως τις 5 το απόγευμα οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται μεμονωμένα για να προσκυνήσουν και να κάνουν ανάψουν το κερί τους.


Μάλιστα σύμφωνα με την κα Ζιώγου, στην είσοδο της εκκλησίας θα υπάρχει φύλακας ο οποίος θα μεριμνεί αφενός για να εισέρχονται στο Ναό 3-5 άτομα και αφετέρου όσοι περιμένουν απ’ έξω να τηρούν τις απαιτούμενες, για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, αποστάσεις. Η πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου τόνισε επίσης πως είναι πολύ σημαντικό να σεβαστούμε τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτική Προστασία της Χώρας μας και να φροντίσουμε με ατομική ευθύνη την τήρησή τους!


«Ένας «σκόπελος» είναι. Θα τον προσπεράσουμε όλοι μαζί και του χρόνου θα γιορτάσουμε το Πάσχα με λαμπρότητα όπως αρμόζει» είπε χαρακτηριστικά η κα Ζιώγου. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας το ωράριο λειτουργίας των Κοιμητηρίων είναι από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη