Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πιθανή η επέκταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης μέχρι τις 15 Μαΐου

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πιθανή η επέκταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης μέχρι τις 15 Μαΐου

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πιθανή η επέκταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης μέχρι τις 15 Μαΐου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 552 ΦΟΡΕΣ

Με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα μέλη της ζώνης Σένγκεν, να επεκτείνουν την εφαρμογή των ταξιδιωτικών περιορισμών, έως τις 15 Μαΐου.

Η Επιτροπή επιδιώκει μια συντονισμένη προσέγγιση, καθώς η επέκταση θα είναι επιτυχής, μόνο εάν η απόφαση εφαρμοστεί από όλα τα κράτη της ΕΕ και τη ζώνης Σένγκεν.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση εφαρμόζεται στην περιοχή «EU+», η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη της ζώνης Σένγκεν (μαζί με τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία) καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Ο Αντιπρόεδρος της Προώθησης του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφέρει:

«Όλα τα κράτη-μέλη έχουν εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας ενώ έχει εφαρμοστεί και ταξιδιωτική απαγόρευση εισόδου από τρίτες χώρες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επέκταση των ταξιδιωτικών περιορισμών είναι απαραίτητη για να μειωθεί περαιτέρω ο κίνδυνος της μετάδοσης του Κορωνοϊού».

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, προσθέτει:

«Η παρούσα κατάσταση μας υποχρεώνει όλους να επεκτείνουμε την ταξιδιωτική απαγόρευση. Χρειάζεται να συνεργαστούμε στα εξωτερικά και τα εσωτερικά μας σύνορα, ώστε να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία των αγορών μας και την παροχή ζωτικών προμηθειών, όπως τα τρόφιμα και ο ιατρικός εξοπλισμός, χωρίς καθυστερήσεις. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα κράτη-μέλη στους παραπάνω τομείς».

Η αξιολόγηση της κατάστασης από την Επιτροπή καταδεικνύει μια συνεχή αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θανάτων σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά σε χώρες, από τις οποίες κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες ταξιδεύουν προς ευρωπαϊκά κράτη. Υπό αυτό το πρίσμα η επέκταση των ταξιδιωτικών περιορισμών είναι απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου της περαιτέρω μετάδοσης του ιού».

Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού αξιολογείται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Ελέγχο των Ιών (ECDPC) και θεωρείται ήπιος σε περίπτωση που τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας εφαρμοστούν σωστά. Σε περίπτωση μη χρηστής εφαρμογής των μέτρων ο κίνδυνος μετάδοσης χαρακτηρίζεται πολύ υψηλός, ενώ τα εθνικά συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης πρόκειται να αντιμετωπίσουν τεράστιες πιέσεις στις ερχόμενες εβδομάδες.

Από την εφαρμογή των ταξιδιωτικών περιορισμών στα μέσα Μαρτίου, η αεροπορική κίνηση επιβατών έχει μηδενιστεί και πραγματοποιούνται μόνο πτήσεις μεταφοράς cargo και επαναπατρισμού. Μια παρόμοια τάση παρατηρείται και στους κλάδους των ακτοπλοϊκών, των λεωφορείων και των τρένων.

Πηγή: money-tourism.gr

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή