Κατατέθηκαν 35 αιτήσεις για πολυθέσια ταξί στη Ρόδο

Κατατέθηκαν 35 αιτήσεις για πολυθέσια ταξί στη Ρόδο

Κατατέθηκαν 35 αιτήσεις για πολυθέσια ταξί στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 965 ΦΟΡΕΣ

Σε 35 ανέρχονται τελικά στη Ρόδο οι αιτήσεις για τα πολυθέσια ταξί, αριθμός που σε πρώτη φάση κρίνεται ως ικανοποιητικός.

Εντός των ημερών ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, θα υπογράψει την απόφαση για κάθε έναν ενδιαφερόμενο, ο οποίος θα μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει στην προμήθεια του αυτοκινήτου που επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν την υπουργική απόφαση σχετικά με το αίτημά τους να είναι τα αυτοκίνητα αυτά μεταχειρισμένα διετίας, ώστε να πράξουν αναλόγως.

Αν, δηλαδή, το αίτημά τους ικανοποιηθεί, τότε μπορούν άμεσα να προχωρήσουν στην αγορά των οχημάτων αυτών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η αγορά τους θα γίνει την επόμενη χρονιά, καθώς δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα.

«Κατατέθηκαν 35 αιτήσεις για πολυθέσια ταξί στη Ρόδο και μέχρι την άλλη Τρίτη θα έχει παρθεί απόφαση από τον περιφερειάρχη, ονομαστικά για τον καθένα, ώστε στη συνέχεια ο καθένας να παραγγείλει το αυτοκίνητο της αρεσκείας του.

Και περιμένουμε από τον υπουργό να τηρήσει την υπόσχεσή του ότι τα αυτοκίνητα θα είναι μεταχειρισμένα διετίας. Μας διευκολύνει γιατί, αν ισχύσει το μέτρο αυτό, θα μπορέσουμε να έχουμε και από φέτος αυτοκίνητα στην κυκλοφορία» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, προσθέτοντας ότι, αν γίνει αυτό τότε το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο, θα έρθουν και τα πολυθέσια ταξί στη Ρόδο.

Όπως εξήγησε, σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του έχουν πάρει καινούρια αυτοκίνητα τα τελευταία 3 με 4 χρόνια και τα παλιά ήταν μόνο περίπου 50. Από τους ιδιοκτήτες αυτών των 50 οχημάτων, οι 35 έκαναν αίτηση αρχικά, όμως εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι στο μέλλον.

«Έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε 110 αυτοκίνητα που σημαίνει ότι κάποια στιγμή ο υπουργός θα δώσει εντολή, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι αιτήσεις. Αν δεν μας δώσει τη διετία και ζητηθούν καινούρια θα τα δούμε του χρόνου» κατέληξε και τόνισε ότι όλες οι εταιρείες διαθέτουν τέτοια αυτοκίνητα-ταξί.

Αυξάνεται το κόμιστρο
Τέλος ο κ. Καστανίδης έκανε γνωστό ότι αναμένεται αύξηση στο κόμιστρο της τάξης περίπου 6% με 7%, καθώς περιμένουμε το αντίστοιχο ΦΕΚ από μέρα σε μέρα, μετά από υπόσχεση του υπουργού.

Όπως εξήγησε η ελάχιστη διαδρομή θα πάει στα 4 ευρώ, στο 1,80 ευρώ θα πάει η σημαία και γενικά θα αυξηθεί περίπου 6% όλο το τιμολόγιο.

Υπογραμμίζεται ότι εδώ και 14 χρόνια δεν είχε επιβληθεί αύξηση στο κόμιστρο των ταξί.

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: Τροχαίο ατύχημα στη Ρόδο- Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"