Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου ξεκινά να λειτουργεί στη Ρόδο, και μάλιστα μία από τις πρώτες δράσεις του είναι η διεξαγωγή προγράμματος εκμάθησης της Ρωσικής γλώσσας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χτες ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη του και στους εργαζομένους στις εμπορικές επιχειρήσεις τους κάλεσε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τα οποία είναι δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσική αγορά είναι για τη Ρόδο ανερχόμενη δύναμη η οποία θα πρέπει να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες που θα στέλνει με αυξητικούς ρυθμούς από του χρόνου. Και για να γίνει με τον καλύτερο τρόπο θα πρέπει να διαδοθεί η Ρωσική γλώσσα.

Όπως είχε γράψει προ ημερών η «Ροδιακή» εντοπίζεται μεγάλο ενδιαφέρον για τον προορισμό μας κάτι που επισημάνθηκε στην έκθεση τουρισμού που διεξήχθη προ ημερών στην Αγία Πετρούπολη. Παράλληλα τα μηνύματα που έρχονται καθημερινά από τη Ρωσική αγορά επιτείνουν την εκτίμηση ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη από τη φετινή.

Πάντως οι τουριστικοί επιχειρηματίες που έχουν επαφή με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι του χρόνου όχι μόνο θα έχουμε αύξηση της τάξης του 30% αλλά θα το υπερβούμε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώθηκαν είχαμε κάποιες ανακατατάξεις στο χώρο των τουριστικών οργανισμών στη Ρωσία με την εξαγορά μικρής εμβέλειας πρακτορείων, και έτσι οι μεγάλοι του χώρου μπαίνουν πιο δυναμικά στο παιχνίδι στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά σε ποσοστά.

Φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος και η Ρόδος μαζί με την Ελληνική αγορά, αποτελούν στόχο για τους τουριστικούς οργανισμούς της χώρας αυτής. Πάντως η αυξητική πορεία που γνωρίζει τελευταία η αγορά αυτή, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα ότι σε δύο χρόνια οι Ρώσοι τουρίστες θα αναδειχτούν σε τρίτη δύναμη στη Ρόδο, εκτοπίζοντας από τη θέση αυτή τους Ιταλούς.

Το Κέντρο
Το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου ιδρύθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αποσκοπώντας στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του εμπορίου στη χώρα μας.

Έχει παραρτήματα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, στα οποία πραγματοποιεί προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για τους απασχολούμενους στις Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και για τους ανέργους που επιθυμούν να απασχοληθούν στο εμπόριο. Απώτερος στόχος του είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του κλάδου να αποκτήσουν εργατικό δυναμικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και να ευαισθητοποιήσει τις επιχειρήσεις ως προς την πρόσληψη καταρτιζόμενων ατόμων που ανήκουν σε ασθενείς πληθυσμιακές ομάδες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη του, τη λειτουργία του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και την έναρξη προγράμματος εκμάθησης Ρώσικης Γλώσσας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ στα γραφεία του Κ.Α.Ε.Λ.Ε. Αυστραλίας 80-86 & Μακρυγιάννη 2-4 και απευθύνεται στους εμπόρους και στους εργαζόμενους σε εμπορικές επιχειρήσεις. Μετά τη λήξη του, εν λόγω, προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους καταρτιζόμενους που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το σεμινάριο.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αναστασιάδη ʼννα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, στο τηλέφωνο: 22410-70280, στον αριθμό φαξ: 22410-70281 και στο email: esrodos@rho.forthnet.gr, στις ώρες λειτουργίας του γραφείου 08.30-15.30.