Με την παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής Πήλινου Στόχου (FITASC) κου Ζαν Φρανσουά Παλίνκα αλλά και αντιπροσωπίας της Ελληνικής ομοσπονδίας Σκοποβολής με επί κεφαλής τον Πρόεδρο κο Κανελάκη και τον αντ/ο κο Δημακάκο, πραγματοποιείται σήμερα η τελετή έναρξης του 1ου Ευρωπαϊκού Grand Prix Sporting Compak που πραγματοποιείται στη χώρα μας και που στόχο έχει να καθιερωθεί, στην εγκατάσταση του σκοπευτηρίου Πήλινου Στόχου στον Αφάντου.

Με τις τελευταίες λεπτομέρειες να ρυθμίζονται, συνεχίζεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και γίνεται στο νησί μας.

Στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και η τεχνική σύσκεψη για τις λεπτομέρειες και τις ιδιομορφίες της διοργάνωσης και αργότερα το βράδυ, 20:00 η τελετή έναρξης στην ίδια την εγκατάσταση.

Οι πρώτες αποστολές έχουν φτάσει από μέρες και προπονούνται προκειμένου να εξοικειωθούν στο χώρο.

Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει αύριο το πρωί, 09:00, με 8 χώρες να λαμβάνουν μέρος, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Εσθονία, Αίγυπτο, Κύπρο, Πορτογαλία και Ελλάδα, με περισσότερους από 60 σκοπευτές. Ο αγώνας προβλέπεται να διαρκέσει δυο ημέρες, με 100 πιάτα για κάθε σκοπευτή την ημέρα και θα χρησιμοποιηθούν 4 διαφορετικά γήπεδα, με διάφορα ενδιαφέροντα σενάρια που παραπέμπουν στο κυνήγι διαφορετικών θηραμάτων.

Για την εκτόξευση των πήλινων στόχων (πιάτα) θα χρησιμοποιηθούν 28 μηχανές. Το Σκοπευτήριο φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία τους XII Natwest Island Games το 2007 και το Perazzi Challenge το 2010 όπως και πρόσφατα αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Το αγώνισμα είναι πολύ δημοφιλές και είναι αρκετά διαδεδομένο στις χώρες της Β Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Μ Βρετανία. Προσφέρεται για τους φίλους του κυνηγιού και όχι μόνο και προσφέρεται για την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού.

Στην εγκατάσταση λειτουργεί κιλικίο με αναψυκτικά, σνακ και σουβλάκια και φυσικά είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες και φιλάθλους για να απολαύσουν το νέο και θεαματικό αυτό αγώνισμα.