Στην Κω επέστρεψε χθες η γυναικεία ομάδα του Ιπποκράτη η οποία την τελευταία εβδομάδα έδωσε τη «μάχη» της για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

Από την περασμένη Κυριακή που αντιμετώπισε το Ηράκλειο (και κέρδισε…), υπήρχε η πίστη για την επίτευξη του στόχου όμως μία ήττα – αυτή από τον ΠΑΣ Γιάννινα – την έβαλε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε …στάση αναμονής. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να περιμένει τυχόν εξελίξεις στα εθνικά πρωταθλήματα, να αδειάσει μία θέση και να κληθεί επίσημα από την Ομοσπονδία για να την καλύψει.

Αυτό το δικαίωμα το απέκτησε με τη χθεσινή της (άνετη) επικράτηση με 61-36 κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Ήταν το ματς κατάταξης μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των δύο υποομίλων των μπαράζ ανόδου και ο Ιπποκράτης βγήκε νικητής με χαρακτηριστική ευκολία, αφού δεν έδωσε σε κανένα σημείο αφορμές στον Απόλλωνα να ελπίζει…
Πάντως, τις προηγούμενες σεζόν που βρέθηκε σε ανάλογη θέση, δεν προέκυψε αποχώρηση ή παραίτηση από ομάδα σε εθνική κατηγορία κι έτσι παρέμεινε στο τοπικό. Ίσως αυτή τη φορά να σταθεί πιο τυχερός και να μπορέσει επιτέλους να υλοποιήσει το επί σειρά ετών όνειρό του.

Όσον αφορά στο χθεσινό παιχνίδι, οι έμπειρες Ελένη Δρεττάκη και Μαρία Σαράγια μαζί με την νεαρή Βικτωρία Γούναρη πέτυχαν 39 από τους 61 πόντους του Ιπποκράτη ενώ απουσίασε λόγω τραυματισμού η Ελένη Θεοδώρου.

Δεκάλεπτα: 5-20, 13-39(ημιχρ.), 18-51, 36-61
Απόλλων Πατρών (Αγγελόπουλος): Αδαμοπούλου 7(1), Μοδέ, Οικονόμου, Παπαντώνη, Γούβη, Κηρύκου 7(1), Τσίρου 14(1), Διπλάρου 3, Καραΐνδρου 5, Πολλάλη.
Ιπποκράτης (Κανενόπουλος - Δανελλάκη): Μπαλάσα, Πατμίου 5(1), Τασσοπούλου, Παπαδοπούλου 6, Γούναρη 11(1), Καλλέργη 6, Σβύνου 5, Σαράγια 11, Δρεττάκη 17.