Από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για τον Ιπποκράτη, ελάχιστα χρήσιμα συμπεράσματα αντλήθηκαν καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής όπως και το γεγονός ότι το Ελληνικό, με περισσότερα φιλικά στα πόδια του, ήταν πιο έτοιμο.

Οι Κώες για τρία δεκάλεπτα δεν μπόρεσαν ούτε στην επίθεση να συντονιστούν ούτε στην άμυνα να περιορίσουν τα ατού του αντιπάλου. Βρέθηκαν να χάνουν με νταμπλ σκορ από την πρώτη περίοδο (16-8) με την Παραγυιού να κάνει «ζημιά» και την Ειρήνη Σβύνου να αποτραβιέται αναγκαστικά στον πάγκο λόγω τραυματισμού.

Το επίπεδο των εθνικών κατηγοριών δεν έχει καμία σχέση με το τοπικό πρωτάθλημα, πόσο μάλλον με το δικό μας τοπικό πρωτάθλημα που τα παιχνίδια είναι λιγοστά και η δυναμικότητα των ομάδων περιορισμένη.

Επομένως, ο Ιπποκράτης δεν μπορούσε να περιμένει κάτι περισσότερο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση που κυλούσε με νταμπλ σκορ μέχρι το 30’ (31-15, 47-24).
Πέραν των μεταγραφών (Μοσχοπούλου, Χελιώτη, Μαγαλιού και Πατμίου), μόνο η Μαρία Σαράγια και η Κασσιανή Παπαδοπούλου πρόσθεσαν το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ. Δεν αγωνίστηκε η Ιωάννα Βογιάρου λόγω τραυματισμού.

Δεκάλεπτα: 16-8, 31-15(ημιχρ.), 47-24, 64-43
Ελληνικό (Ρουμπελάκης - Παντελάκης): Φιλιππάκη 3, Μπουρμπάκη, Ευμορφοπούλου 2, Μανώλη 13(1), Στεφάτου 9(2), Αργυροπούλου 4, Μπαλτά 2, Παραγυιού 8(1), Μπακάλη, Μπόνη 5, Τσουκαλά 11, Μουρντ 7.

Ιπποκράτης (Κανενόπουλος - Δανελλάκη): Χελιώτη 12, Πατμίου 2, Μπαλάσα, Μαγαλιού 8(1), Παπαδοπούλου 2, Γούναρη, Γαβριηλίδου, Σβύνου, Σαράγια 1, Δρεττάκη, Μοσχοπούλου 18(3), Σταμόγλου.

Ο Ιπποκράτης αναμένεται στη Ρόδο την προσεχή Κυριακή προκειμένου να δώσει φιλικό παιχνίδι με επίλεκτη ομάδα αθλητριών στη μνήμη της Ελένης Τρικοτσέ.
Εξάλλου, ορίστηκε το πρόγραμμα του κυπέλλου (2η αγωνιστική):


Τετάρτη 21/9

• Σπόρτιγκ (19.30’) Σπόρτιγκ – Κηφισιά
Διαιτητές: Βικτωράτου – Πολυχρόνης
Κομισάριος: Μακρίδης
• Κοζάνη (19.30’) ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας – Μέγας Αλέξανδρος Εχέδωρου
Διαιτητές: Ξέρας – Παραλής
Κομισάριος: Βόντζας
• Νέο Ρύσιο (19.30’) Αναγέννηση Ν. Ρυσίου – Παναθλητικός
Διαιτητές: Σιταρίδης – Τριανταφυλλίδης
Κομισάριος: Κυμιατζής
• Περιβόλα (20.00’) Απόλλων Πάτρας – Αγία Παρασκευή
Διαιτητές: Μαυρατζάς – Τζαμάκου
Κομισάριος: Μάρκου

**άνευ αγώνος προκρίνονται Ελληνικό και Πρωτέας Βούλας.