Πέθανε χθες ο πρώην δήμαρχος Πάτμου Νικόλαος Καλογιάννης, ο οποίος είχε υπηρετήσει για αρκετά χρόνια τον δήμο, με ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

Μόλις έγινε γνωστό ο θάνατός του, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πάτμου που εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

“Με την αγγελία του θανάτου του πρώην Δημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πάτμου, Νικολάου Καλογιάννη του Ιωάννη, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, την 11η Οκτωβρίου 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα, εκτιμώντας τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, καταξιώνοντας το τιμητικό αξίωμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου.

Στην συνέχεια, ο κ. πρόεδρος ζήτησε να εκδοθεί ΨΗΦΙΣΜΑ για τον θάνατο του Νικολάου Καλογιάννη του Ιωάννη που κατείχε το αξίωμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πάτμου επί σειρά ετών.

Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του,
• την εισήγηση του κ. Προέδρου

• το άρθρο 96 του Νόμου 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.),

• το Νόμο 3852/2010 (ΦΕΚ Α/ 87/7-6-2010)

Αποφασίζει ομόφωνα
Την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για το θάνατο του πρώην Δημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Πάτμου, Νικολάου Καλογιάννη του Νικολάου, ως ακολούθως:

1. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του

2. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του Δήμου Πάτμου στους οικείους του εκλιπόντος.

3. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό Κατάστημα την ημέρα της κηδείας του.

4. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

6. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

7. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.”