Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα “Κινηματογράφος στο Σχολείο”, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Μαΐου, αφιερωμένο στο φεστιβάλ ecokids και την “ψυχή” του, Λουκία Ρικάκη, που “έφυγε” πρόσφατα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου και μ’ αυτό τον τρόπο, επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανή την ιδέα του ecokids στη Ρόδο αλλά και “ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά της Λουκίας Ρικάκη, ψυχής και δημιουργού του Παιδικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ”.

Για την υποστήριξη των εκδηλώσεων θα χρησιμοποιηθούν για ταυτόχρονες προβολές ταινιών, οι χώροι του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου και του Υδροβιολογικού Σταθμού (Ενυδρείο), για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων (σ.σ. πρωινό πρόγραμμα) και οι χώροι του Κέντρου Πρόληψης “Δίοδος” και του Ενυδρείου για απογευματινές επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.
Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών και Κινηματογράφου “Ecofilms”, την Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου “Θέασις” το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής υγείας “Δίοδος” καθώς και το λογοτεχνικό κέντρο.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Για μαθητές Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων:
Δευτέρα , 21 Μαΐου 2012
•Δημοτικό Θέατρο & Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου (Ενυδρείο) 09:30-12:00: Προβολή βραβευμένης ταινίας-ντοκιμαντέρ: «Όνειρα σε άλλη γλώσσα» της Λουκίας Ρικάκη & 2 ταινιών μικρού μήκους (μαθητικές δημιουργίες)

Τρίτη , 22 Μαΐου 2012
• Δημοτικό Θέατρο & Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου (Ενυδρείο) 09:30-12:00: Προβολή βραβευμένης ταινίας-ντοκιμαντέρ: «Όνειρα σε άλλη γλώσσα» της Λουκίας Ρικάκη & 2 ταινιών μικρού μήκους (μαθητικές δημιουργίες)

Για εκπαιδευτικούς:
• Δευτέρα 21 Μαΐου, 18:00, Ενυδρείο
«Ο Δάσκαλος ως Σκηνοθέτης και Δημιουργός Μάθησης», Βιωματικό Εργαστήρι.
Εισηγήτρια- εμψυχώτρια: Μαρία Μπακαρή, Ψυχολόγος
• Τρίτη 22 Μαΐου 2012, 20.00, στον κήπο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Υγείας «Δίοδος» (Ερυθρού Σταυρού 37 - 2241077205)
«Ο κινηματογράφος στη σχολική τάξη. Παιδαγωγική αξιοποίηση».
-Προβολή ταινίας μικρού μήκους και τρόποι αξιοποίησης (διδακτικό σενάριο)
-Παρακολούθηση ταινίας μικρού μήκους. Συζήτηση-εργαστήριο
Εισηγητής: Τσάπελης Αθανάσιος, εκπαιδευτικός Β/θμιας
Τέλος, οι δηλώσεις συμμετοχής τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου.