Σε ετοιμότητα επιπλέον 1.200 οπλίτες στο Λονδίνο

Σε ετοιμότητα επιπλέον 1.200 οπλίτες στο Λονδίνο

Σε ετοιμότητα επιπλέον 1.200 οπλίτες στο Λονδίνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 178 ΦΟΡΕΣ

Το βρετανικό υπουργείο ʼμυνας διέταξε να είναι έτοιμοι επιπλέον 1.200 οπλίτες για να επέμβουν εντός 48 ωρών στο Λονδίνο ή σε άλλα τμήμα της χώρας σε περίπτωση ανάγκης, στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το βρετανικό υπουργείο ʼμυνας διέταξε να είναι έτοιμοι επιπλέον 1.200 οπλίτες για να επέμβουν εντός 48 ωρών στο Λονδίνο ή σε άλλα τμήμα της χώρας σε περίπτωση ανάγκης, στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ, στου οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών, δήλωσε πως πρόκειται «να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πιθανότητα».

«Έχουμε θέσει λοιπόν σε κατάσταση ετοιμότητας επιπλέον 1.200 στρατιώτες, οι οποίοι θα μπορούν να αναπτυχθούν εντός 48 ωρών αντί για 7 ημέρες», τόνισε ο ίδιος.

Οι οπλίτες αυτοί θα βρίσκονται μεν στους κανονικούς στρατώνες του, όμως μπορούν να κληθούν σε δράση σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη εντός των προσεχών εβδομάδων, πρόσθεσε.

«Ευελπιστούμε πως δεν θα είναι απαραίτητο, όμως είναι μία λογική προφύλαξη», τόνισε ο Χαντ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι βρετανικές αρχές βρέθηκαν στην ανάγκη να κινητοποιήσουν άλλους 3.500 οπλίτες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης G4S ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να αναπτύξει 10.400 φρουρούς, όπως προέβλεπε το συμβόλαιό της.

Σύμφωνα με τον Χαντ, η ανάπτυξη των ιδιωτικών φυλάκων της G4S «αυξάνεται και παρατηρούμε μία βελτίωση της απόδοσης της εταιρείας, κάτι που είναι καλοδεχούμενο».

Περίπου 40.000 άτομα θα αναπτυχθούν συνολικά κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (27 Ιουλίου-12 Αυγούστου), στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχείρησης ασφάλειας που έχει τεθεί ποτέ σε εφαρμογή στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης