Μια συγκλονιστική υπόθεση, που αφορά πολύτεκνη οικογένεια της Κω, από την οποία το «κράτος πρόνοιας» έχει στερήσει τους τελευταίους μήνες το ποσό των 300 περίπου ευρώ που εισέπρατταν ως επίδομα αναπηρίας, αποκαλύπτει σήμερα η «Ροδιακή» έπειτα από καταγγελία συγγενών.

Η υπόθεση, που εκτιμάται ότι δεν είναι η μοναδική αλλά αφορά και δεκάδες άλλες οικογένειες από την περιοχή της Δωδεκανήσου, διαδραματίστηκε στην Αντιμάχεια της Κω αλλά σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη φανερώνει ότι η λειτουργία των υπηρεσιών και των επιτροπών μας, αγγίξει απίστευτα επίπεδα αναλγησίας.

Όπως κατήγγειλε χθες μιλώντας στην «Ροδιακή» ο συμπατριώτης μας Κ. Κ. (τα πλήρη στοιχεία του στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης αρχής ή υπηρεσίας) από την Αντιμάχεια της Κω, οικοδόμος στο επάγγελμα και πατέρας πέντε παιδιών, ο «Κράτος Πρόνοιας» στέρησε από δύο αδέλφια που έχει υιοθετήσει επιπλέον σαν παιδιά του και έχει εντάξει πλήρως στην οικογένειά του, ένα πενιχρό επίδομα που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες αυτών των παιδιών.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Το ένα από τα δύο αδέλφια η 27 χρονη Αικατερίνη πάσχει αποδεδειγμένα εκ γενετής από βαριά νοητική στέρηση, από προχωρημένο σακχαρώδη διαβήτη και από μερική τύφλωση!
Η μητέρα των παιδιών αυτών (που ήταν συγγενής με την οικογένεια του οικοδόμου από την Κω) απεβίωσε πριν δύο περίπου χρόνια, ο πατέρας ήταν άρρωστος κι έτσι την επιμέλεια των παιδιών πήρε επισήμως η οικογένεια του οικοδόμου. «Τα νιώθω σαν δικά μου παιδιά – είπε στην «Ροδιακή» ο 55χρονος οικοδόμος. Μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είμαστε. Δεν με βαστά η καρδιά μου να το κλείσω στη Λέρο το κορίτσι. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί και το πώς είναι να ζουν και να μεγαλώνουν μέσα σε μια οικογένεια τα παιδιά αυτά.
Δίνω τον δικό μου αγώνα με τη γυναίκα μου να ανταποκριθούμε σε αυτό που αναλάβαμε. Περιμέναμε ότι το κράτος θα μας στήριζε. Αλλά αντί να μας βοηθά, μας άφησε στο έλεος του Θεού. Είμαστε σε απόγνωση, γι αυτό αποφάσισα να επικοινωνήσω με σας. Αν μπορέσετε βοηθήστε μας. Με όποιο τρόπο. Εγώ δεν ξέρω πια τι να κάνω..!»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ
Το πρόβλημα σύμφωνα με έρευνα που έκανε η «Ρ» εστιάζεται στο γεγονός ότι το αρμόδιο τμήμα του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) που λειτουργεί με έδρα τη Ρόδο, δεν διαθέτει τις κατάλληλες ειδικότητες γιατρών για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα αιτήματα που υπάρχουν.

Το αποτέλεσμα είναι εφόσον δεν έχει γίνει πιστοποίηση, να παγώσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος αυτού. Το πρόβλημα αφορά δεκάδες άλλες περιπτώσεις από Ρόδο και την Κω και άλλα νησιά του νομού μας. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι εκκρεμούν παρόμοια αιτήματα από το 2011(!) σε ολόκληρη τη χώρα με αντίστοιχες συνέπειες για τις οικογένειες που περιμένουν να λάβουν την σχετική πιστοποίηση για να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν αντίστοιχα να λαμβάνουν τα επιδόματα που έχει θεσπίσει το ελληνικό κράτος και δικαιούνται.