Με το σύνθημα «Χαμογελάμε και προχωράμε» ο σύλλογος αυτοάνοσων νοσημάτων αρθρίτιδας και λύκου ΘΑΛΕΙΑ, διοργανώνει φέτος το δέκατο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας.

Το περπάτημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο λόφο του Αγίου Στεφάνου ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος του συλλόγου φέτος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για να ενισχυθούν οικονομικά 16 παιδιά με χρόνια νοσήματα και προβλήματα διαβίωσης.

Συγκεκριμένα στα δέκα παιδιά κατόπιν επαφής με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας εκπαιδευτικής επιτροπής δήμου Ροδίων Σωτήρη Πετράκη, ο σύλλογος θα προσφέρει σε κάθε ένα από αυτά το ποσό των 2 ευρώ ημερησίως για το καθημερινό τους κολατσιό.
Στα υπόλοιπα έξι ο χορηγός της εκδήλωσης Βασίλειος Σπανός «Υπερμάρκετ Σπανός ΑΕ» θα προσφέρει από μία επιταγή αξίας 50 ευρώ για να αγοραστούν τρόφιμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο κιόσκι που φιλοξενεί όλους τους συλλόγους οι οποίοι συμμετέχουν στο περπάτημα και το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου θα διατίθενται φανελάκια και καπέλα με το σήμα του συλλόγου ΘΑΛΕΙΑ στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ.

Για τη διοργάνωση του δέκατου περπατήματος δόθηκε χτες συνέντευξη τύπου από την πρόεδρο του συλλόγου , Θάλεια Γεωργά και μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
Συγκεκριμένα μιλώντας για το φετινό 10ο περπάτημα, η κ. Γεωργά είπε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση αυτή έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται γύρω από την ημέρα του Σταυρού πιστεύοντας ότι όλοι οι άνθρωποι γιορτάζουν ο καθένας με το δικό του μοναδικό οδοιπορικό την ημέρα αυτή συμμετέχοντας στο δρόμο του ΘΑΛΕΙΑ με περιπατητές, ποδηλατοδρόμους, έκθεση ζωγραφικής.

«Φέτος λοιπόν αγκαλιασμένοι αδελφικά με ανθρώπους πλημμυρισμένους από αγάπη σεβασμό για τον εαυτό τους και το γύρω τους κόσμο προσπαθούμε με αξιοπρέπεια να διαδώσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνύπαρξης χαμογελώντας διώχνοντας τη μιζέρια της καθημερινότητας» είπε η πρόεδρος του συλλόγου ευχαριστώντας όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής καθώς και:

• Tους συλλόγους με γνωστό κοινωνικό και αθλητικό έργο, αναφερόμενη με αλφαβητική σειρά:
- Ανάδοχη Αγκαλιά
- Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο “Η Υγεία” Ρόδου
- ΕΥΘΥΤΑ
- Κέντρο “Ελπίδα”
- Ροδαυγή

- Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αδελφότης Αίματος
- Σύλλογος Κριτών Στίβου
- Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου
- Ομάδα Ελεύθερων Ποδηλατών Ρόδου - Fridey Rhodes Cyclist και
- Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”

• Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα:
- Το Τμήμα Αθλητισμού Δωδεκανήσου, την Περιφωερειακή Σύμβουλο αρμόδια σε θέματα αθλητισμού κ. Μπαφίτη Ανδριάνα και
- Το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, την Περιφερειακή Σύμβουλο αρμόδια σε θέματα πολιτισμού, κ. Φάκκα Τζένη.

• Τον δήμο Ρόδου και ιδιαίτερα:
- Τον αντιδήμαρχο Ρόδου, υπεύθυνο Πολιτισμού και πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, κ. Διακοσταματίου Σάββα
- Τον αντιδήμαρχο Ρόδου, υπεύθυνο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Τσουκαλά Νίκο.
- Τον πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Ευθυμιάδη Χαράλαμπο
- Τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα καθαριότητας κ. Δημήτρη Καρατζιά,
- Την Δημοτική Αστυνομία, τον κ. Αυγερινού Ελευθέριο.

• Την ΚΒ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την αναπληρώτρια προϊσταμένη κ. Μάνια Μιχαηλίδου
• Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Τζάνο Κωνσταντίνο
• Τον χορηγό προβολής “Τυπογραφείο 1985” κ. Χατζηκαλημέρη Νίκο και τέλος
• Τα Μέα Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου

Χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια αυτών των ανθρώπων, η πραγματοποίηση της διοργάνωσής μας αυτής θα ήταν ανέφικτη.
Από την πλευρά του το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Τσοπανάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι φέτος η στήριξη όλων είναι απαραίτητη καθώς θα συγκεντρωθούν χρήματα για να ενισχυθούν παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μάλιστα όπως είπε το περπάτημα έχει γίνει πλέον ένας τρόπος έκφρασης και κάθε χρόνο γνωρίζει και μεγαλύτερη επιτυχία καθώς η στήριξη των πολιτών είναι συγκινητική.