Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων “ΘΑΛΕΙΑ”, θα διοργανώσει φέτος για 8η συνεχή χρονιά, τον εορτασμό της “Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας”, με εκδηλώσεις διαφορετικές από ότι συνήθως. Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου, με την συμπαράσταση της Αδελφότητας Κρητών “Ο Ψηλορείτης”.
Στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, στις 20:00 η θεατρική ομάδα της Αδελφότητας θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Βίος Ανθόσπαρτος» και τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του Συλλόγου.

Ο στόχος του συλλόγου για φέτος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα, για να ενισχυθούν οικονομικά δεκαέξι (16) παιδιά με πρόβλημα διαβίωσης και χρόνια νοσήματα. Σε δέκα (10) παιδιά, που επιλέχθηκαν κατόπιν κοινωνικής έρευνας από τις τρεις κοινωνικές λειτουργούς του Συλλόγου από το 10ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, θα προσφέρονται ημερησίως 2€ για το κολατσιό τους, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στα υπόλοιπα έξι (6), ένας χορηγός θα προσφέρει από μία επιταγή αξίας 50€ για να αγοραστούν τρόφιμα.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστωρίδειου Μελάθρου, η πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» κ. Θάλεια Γεωργά και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Γεωργά «Τζιτζικλού».

«Η Νεφέλη τα τελευταία τριάντα χρόνια δίνει την προσωπική της μάχη με την αρρώστια του «λύκου» που την ταλαιπωρεί. Παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο διάβημα του χρόνου, δε χάνει το κουράγιο της. Προσπαθεί με όπλα την ελπίδα, τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο και την αυτογνωσία που έχει κατακτήσει, να χαίρεται με κάθε κύτταρο του είναι της, τις απολαύσεις – μικρές ή μεγάλες- που της προσφέρει η ζωή.»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο κ. Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ, ποιητής, η κ. Βογιατζή-Χαραλάμπη Ειρήνη, συγγραφέας, ο κ. Στέλλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος και ο κ. Πέτρος Μόσχος, δημοσιογράφος. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Λουκάς Δημάκας.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Νομίζω πως χιλιάδες χρόνια πέρασαν από πάνω μου, αφήνοντας στο διάβα τους μνήmες που έσκαψαν βαθιά την ψυχή και το κορμί μου, στολίζοντάς τα με απέριττα κοσμήματα, θέληση, καρτερία, ελπίδα απέραντη αγάπη για τη ζωή και τις αμέτρητες μυρωδιές που μας περικυκλώνουν.

Μνήμες, δρόμοι χαραγμένοι με ήχους, νανουρίσματα και δάκρυα μωρών, ποδοβολητά αλόγων, ορδές ανθρώπων σε άτακτη φυγή. Ένας καυτός, στεγνός άνεμος που ερχόταν από την Καππαδοκία σκαρφάλωσε στα βουνά, κατρακυλούσε στις σπηλιές και σερνόταν γλείφοντας τους βράχους και τις χαράδρες, φτάνοντας ξέπνοος στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, φορτωμένος με το άρωμα της κανέλας, του ροδόνερου, της μαστίχας και του μοσχοκάρυδου. Ένας ολόκληρος κόσμος από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους... Η Θάλεια Γεωργά γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή Καλογραιών Saint Joseph, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, γιατί παντρεύτηκε και πήγε να ζήσει με τον άντρα της στην Αφρική.

Απέκτησαν μια κόρη και ταξίδεψαν μαζί σε όλο τον κόσμο. Το 2002 έγραψε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο ο «Φίλος» μου κι Εγώ, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη. Επίσης, είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», συλλόγου με κοινωφελή, φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, βραβευμένο το 2003 και πιστοποιημένο από το 2005 από το υπουργείο Υείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.