Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου της προέδρου του συλλόγου αυτοάνοσων νοσημάτων αρθρίτιδας και λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» με τον τίτλο «Τζιτζικλού».

Η συγγραφέας του Θάλεια Γεωργά υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους της στην αίθουσα της νέας πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου, και μεταξύ αυτών ήταν ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης, ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χρήστος Μαντάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Νίκος Φρόνας, η πρόξενος της Γαλλίας Αλίκη Μοσχή κ.α.
Για το βιβλίο μίλησαν: ο κ. Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ, ποιητής, η κα Ειρήνη Βογιατζή-Χαραλάμπη, συγγραφέας, ο κ. Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, και ο κ. Πέτρος Μόσχος, δημοσιογράφος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Λουκάς Δημάκας.
Από την πλευρά της η συγγραφέας του βιβλίου παρουσιάζοντας κάθε έναν από τους ομιλητές, αναφέρθηκε εν συντομία στη σχέση της μαζί τους και ευχήθηκε να συνεχιστεί η συμπόρευσή αυτή για πολλά χρόνια ακόμα.

Ειδική αναφορά έκανε και στο ζωγράφο Ντιον Ζαχαρίου φίλο του συλλόγου που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του βιβλίου.
«Νομίζω πως χιλιάδες χρόνια πέρασαν από πάνω μου, αφήνοντας στο διάβα τους μνήμες που έσκαψαν βαθιά την ψυχή και το κορμί μου, στολίζοντάς τα με απέριττα κοσμήματα, θέληση, καρτερία, ελπίδα, απέραντη αγάπη για τη ζωή και τις αμέτρητες μυρωδιές που μας περικυκλώνουν.
Μνήμες, δρόμοι χαραγμένοι με ήχους, νανουρίσματα και δάκρυα μωρών, ποδοβολητά αλόγων, ορδές ανθρώπων σε άτακτη φυγή.
Ένας καυτός, στεγνός άνεμος που ερχόταν από την Καππαδοκία σκαρφάλωνε στα βουνά, κατρακυλούσε στις σπηλιές και σερνόταν γλείφοντας τους βράχους και τις χαράδρες, φτάνοντας ξέπνοος στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, φορτωμένος με το άρωμα της κανέλας, του ροδόνερου, της μαστίχας και του μοσχοκάρυδου. Ένας ολόκληρος κόσμος από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους...» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)