Του
Νίκου Κωνσταντινίδη
συγγραφέα

ʼλλες δύο εξαιρετικές παραστάσεις έδωσε η Θεατρική ομάδα της αδελφότητας Κρητών Ρόδου, στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου την 28/10 και 29/10/2012, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου ¨Θάλεια¨και του Κοινωνικού παντοπωλείου.

Όσοι είχαν τη τύχη να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις της Ομάδας, έστω και δεύτερη ή τρίτη φορά, απόλαυσαν την υποκριτική ικανότητα των ηθοποιών.
Τα μηνύματα αυτής της κοινωνικής σάτιρας πέρασαν με ευκολία στη συνείδηση των θεατών. Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αδελφότητας και σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων συμμετείχε ενεργά.
Το επίκαιρο έργο του Γιώργου Μπέλλου, με την εύστοχη επιμέλεια των κειμένων από τον Γιάννη Νιωτάκη, μίλησε για άλλη μια φορά στις καρδιές των θεατών, περνώντας με απλότητα και ευκολία τα μηνύματα του σεναρίου.
Χαρακτηριστικά της παράστασης ήταν η εναλλαγή συναισθημάτων με αυθόρμητο γέλιο και βαθιά συγκίνηση.
Τα λιτά σκηνικά, δεν μείωσαν το συνολικό αποτέλεσμα. ʼλλωστε η απλότητα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και ο σκοπός για τον οποίο δόθηκαν οι παραστάσεις, δεν επηρέασαν τη διάθεση του κοινού. Η σκηνοθεσία του Γιάννη Φλώρου ήταν άψογη. Η φιλότιμη σκηνική επιμέλεια του Σταμάτη Κούρου, η επιμέλεια της παράστασης από την Ελένη Γονιδάκη – Αρφαρά, η επιλογή της μουσικής από τη Φρόσω Κουβίδη και οι ευγενικές συμμετοχές για την επιμέλεια της σκηνής από τον Αντώνη Ξεπαπαδάκη, του φωτισμού από τον Παναγιώτη Μανταλιό και της μίξης ήχου από τον Εμμανουήλ Σκλιβάκη, συντέλεσαν θετικά στο τελικό αποτέλεσμα
Οι ερμηνείες της Σούλας Αλεξάκη – Ζανεσή, της Φρόσως Κουβίδη, της Πόπης Σουρανάκη, της Μαρίας Παπαδάκη, της Ειρήνης Βουτυράκη, του Νίκου Κουρουπάκη, του Νικηφόρου Στρατήγη του Βαγγέλη Κορακάκη και του καταξιωμένου, αξιαγάπητου ηθοποιού Γιώργου Ψαρολογάκη, ήταν έξοχες και δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τις ερμηνίες επαγγελματιών ηθοποιών.
Ο Γιάννης Νιωτάκης κατάφερε για άλλη μια φορά με μια και μοναδική ατάκα να δίνει σε κάθε σκηνή τη τελευταία ευχάριστη νότα, που υποχρέωνε το κοινό να συμμετέχει με ενθουσιασμό.
Δεν υπάρχουν λόγια, να εκφραστούν οι ευχαριστίες μας, για το έργο που προσφέρει η αδελφότητα σε όλα τα επίπεδα των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της.
Η ανταπόκριση του κοινού είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή των προσπαθειών σας.
Αυτή η αμφίδρομη σχέση προσφοράς και αποδοχής είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει ποιότητα και διάρκεια.
Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε. Περιμένουμε το επόμενο έργο που θα ανεβάσετε.