Με δεκάδες συμπολίτες μας να κατακλύζουν την πλατεία δημαρχείου την Κυριακή το απόγευμα στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με τη συνοδεία της χορωδίας της δημοτικής κοινότητας πεταλούδων, την παιδική χορωδία της δημοτικής κοινότητας Πεταλούδων, την Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, ενώ δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό μετατρέποντάς τον ως τον καλύτερο φωτισμό των τελευταίων ετών.

Περίπου στις έξι το απόγευμα της Κυριακής, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία δημαρχείου, ενώ μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΔΟΠΑΡ και του Δήμου Ρόδου. Τα μικρά παιδιά έπαιζαν με το ψεύτικο χιόνι που υπήρχε στα σκαλιά του δημαρχείου αλλά και γύρω από το αυτό, απολαμβάνοντας και με το παραπάνω τη φαντασμαγορική αυτή εκδήλωση.

Το εννέα μέτρων δένδρο φωτίστηκε περίπου είκοσι λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα, με τα δεκάδες πυροτεχνήματα να κατακλύζουν τον ουρανό ενώ λίγο μετά, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς «εγκαινίασε» το δένδρο τοποθετώντας τα πρώτα στολίδια, δίνοντας τη σκυτάλη στους παρευρισκόμενους προκειμένου να στολίσουν και εκείνοι με τη σειρά τους το δέντρο της αγάπης που για μια ακόμη χρονιά στολίζει η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.

Να σημειωθεί πως για τα φετινά Χριστούγεννα, τα έσοδα από τα στολίδια του δένδρου, η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου πρόκειται να τα διαθέσει σε υγειονομικό υλικό για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Ένας αληθινός ʼγιος Βασίλης πάνω σε έλκηθρο, μια φάτνη σε πραγματικό μέγεθος, υπέροχα στολίδια σε όλη την πλατεία δημαρχείου, σπιτάκια και ένα φουσκωτό μέσα στο οποίο τα μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν με το ψεύτικο χιόνι αλλά και μια πολύ όμορφη παραμυθούπολη με τα πιο γνωστά παραμύθια που μαγεύουν όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και τους μεγάλους είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορεί να απολαύσει όποιος επισκεφθεί αυτές τις μέρες την πλατεία δημαρχείου, αλλά και το κτίριο του δημαρχείου που άνοιξε για πρώτη φορά φέτος τις «πόρτες» του προκειμένου να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας.
Από χθες μάλιστα, λειτουργεί για πρώτη φορά στο νησί μας, παγοδρόμιο με φυσικό πάγο για όλους εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν την τέχνη του πατινάζ!

Ο αντιδήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ τόνισε μεταξύ άλλων «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το πολιτιστικό κομμάτι έχει ένα κόστος αλλά έχει και ένα πλεονέκτημα, είναι το μόνο που δίνει χαρά. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι τα δύο πράγματα που δίνουν χαρά στη ζωή του ανθρώπου και ιδιαίτερα μέσα σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές τις στιγμές της κρίσης».

Ο ίδιος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα υπογράμμισε «είναι η πρώτη φορά που ανοίγει δημαρχείο για να γίνουν δράσεις μέσα για παιδιά. Υπήρξε προσπάθεια του Κολλεγίου Ρόδου και της λέσχης Lions Ηλιούσσα, συνεχίζουμε εμείς γιατί το δημαρχείο ανήκει στον λαό και όσο και αν δεν θέλετε να το πιστέψετε εμείς, είμαστε εσείς. Είμαστε εδώ στην καθημερινότητά σας, ανοίξαμε το δημαρχείο για να έχετε την ευκαιρία να μπείτε σε αυτό το κτίριο που συνήθως είναι λίγο απόμακρο».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, πως τα έξοδα του δήμου για όλο αυτό που «στήθηκε» στην πλατεία δημαρχείου είναι μηδενικά, ενώ τόνισε πως την επόμενη χρονιά το πάρκο στο Ροδίνι αλλά και το κτίριό του, πρόκειται να στολιστούν και να μετατραπούν σε μια νέα «Ονειρούπολη».

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς σημείωσε «το ότι η πλατεία δημαρχείου σήμερα είναι γεμάτη από συμπολίτες μας, από μικρά παιδιά που το χαμόγελό τους δίνει ελπίδα είναι κάτι σημαντικό για εμάς. Η πλατεία δημαρχείου για τις επόμενες μέρες θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το δένδρο των Χριστουγέννων που σε λίγο θα ανάψουμε είναι προάγγελος της γέννησης του Χριστού που μας φέρνει την ελπίδα, την αισιοδοξία και την αλληλεγγύη τις δύσκολες μέρες που περνούμε χρειάζεται να σκεπτόμαστε τον συνάνθρωπό μας. Να σκεπτόμαστε ότι μπορούμε ο καθένας να βοηθήσει τον διπλανό. Οι δυσκολίες του ενός μπορεί να είναι ευκαιρία για εμάς για να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας».

Η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ελένη Καρύδη ανέφερε μεταξύ άλλων «το δένδρο θα το στολίσουμε με λάμπες λαμπερές, στολίδια μαγικά και τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε φέτος θα είναι για την προμήθεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το νοσοκομείο Ρόδου και για το ίδρυμα Κολυμπίων.

Καλώ τον δήμαρχο Ρόδου να κρεμάσει το πρώτο στολίδι που θα είναι η απαρχή για να συγκεντρώσουμε όσο γίνεται περισσότερα χρήματα σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε. Σας θέλουμε όλους κοντά γιατί ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου είμαστε όλοι εμείς. Καλές διαδρομές, καλή χρονιά ευχόμαστε σε όλους σας».