Ο Αυστραλός ποδηλάτης Chris Gruar θα βρίσκεται σήμερα στη Ρόδο στα πλαίσια της 30.000 χιλιομέτρων ποδηλατοπορίας του από την Αγγλία στην Αυστραλία.

Τις επόμενες εβδομάδες ίσως θα δείτε τον 25χρονο Αυστραλό δάσκαλο Chris Gruar να ταξιδεύει με το ποδήλατό του στους δρόμους της Ρόδου, ως μέρος της πορείας του ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για το AICR, μία οργάνωση που έχει τη βάση της στη Σκωτία και στηρίζει την αντικαρκινική έρευνα σε όλο τον κόσμο. Το AICR (Association for International Cancer Research) χρηματοδοτεί σήμερα 182 ερευνητικά προγράμματα σε 18 χώρες και έχει χρηματοδοτήσει 14 ερευνητικά προγράμματα με θέμα τον καρκίνο σε ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Στην πορεία του ταξιδιού του επισκέπτεται τα ερευνητικά εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από το AICR και συνομιλεί με τους ερευνητές. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο Chris έχει συγκεντρώσει σχεδόν €10 000 για την ενίσχυση της οργάνωσης.

Το μεγάλο αυτό ταξίδι του Chris άρχισε στην Αγγλία τον περασμένο Απρίλιο. Ο Chris έχει ήδη επισκεφθεί περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες, πρoτού φτάσει στην Ελλάδα. Περνώντας από το νότιο μέρος της Αλβανίας ταξίδεψε κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής της χώρας μας, επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Πάτρας και πέρασε στην Κρήτη όπου συνάντησε ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη συνέχεια έκανε το γύρω του νησιού, ήρθε σε επαφή με αθλητικούς και ποδηλατικούς ομίλους στα Χανιά και μοιράστηκε τις εμπειρίες του. Από τη Σητεία θα περάσει στη Ρόδο όπου θα κάνει το γύρο του νησιού πρίν συνεχίσει το ταξίδι του κατευθυνόμενος προς την Ασία.
Ο Chris έχασε την μητέρα του από καρκίνο όταν ήταν μόλις δύο χρονών, ενώ πρόσφατα άλλο ένα μέλος της οικογένειάς του διαγνώσθηκε με την ασθένεια.

"Όταν άρχισα να ψάχνω ποιό φιλανθρωπικό σκοπό θα μπορούσα να βοηθήσω, έμαθα ότι οι περισσότεροι φορείς υποστηρίζουν την αντίστοιχη έρευνα της χώρας τους" είπε ο Chris. "Έψαχνα όμως κάτι πιο ευρύ, και το AICR ήταν ο πιο κατάλληλος φορέας που θα μπορούσα να στηρίξω, αφού χρηματοδοτούν έρευνα στον καρκίνο οπουδήποτε στον κόσμο".
Ελπίζει να μπορέσει να μαζέψει περισσότερα από €12.500 πριν φτάσει στον προορισμό του, την Αυστραλία.

Μετά την επίσκεψή του στη Ρόδο θα περάσει στην Τουρκία και στη συνέχεια στο Ιράν και άλλες ασιατικές χώρες προτού καταλήξει στο τελικό προορισμό του την Αυστραλία.
Λεπτομέρειες για το ταξίδι του Chris και τη μέχρι τώρα πορεία του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: http://cycling4cancer.wordpress.com.

Για να ενισχύσετε την προσπάθειά του επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.justgiving.com /chriscycling4cancer
Πληροφορίες για τον κοινωφελή οργανισμό AICR θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.aicr.org.uk

Λίγα λόγια για το Association for
International Cancer Research (AICR)
« Ο καρκίνος δεν γνωρίζει σύνορα –
ευτυχώς ούτε εμείς»
To AICR έχει χρηματοδοτήσει 14 ερευνητικά προγράμματα στον καρκίνο σε 4 διαφορετικά ιδρύματα στην Ελλάδα εκ των οποίων 7 ερευνητικές προτάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το AICR (Association for the International Cancer Research) είναι η κύρια οργάνωση που χρηματοδοτεί έρευνα στον καρκίνο παγκοσμίως, με σκοπό τη βελτίωση της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας της νόσου.

Το AICR δεν έχει γεωγραφικά σύνορα, που σημαίνει ότι μπορεί να χρηματοδοτεί τις καλύτερες προτάσεις έρευνας που προτείνονται, ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία αυτές διεξάγονται. Κάθε χρόνο, χρηματοδοτήσεις που προσεγγίζουν τα 11,3 εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε ερευνητικά προγράμματα μετά από αυστηρή αξιολόγηση.

Το AICR δεν λαμβάνει κρατικές επιδοτήσεις και τα έσοδά του στηρίζονται εξ ολοκλήρου στον έρανο.
Σε αντίθεση με άλλες οργανώσεις εναντίον του καρκίνου, το AICR δεν περιορίζει τις δραστηριότητές του μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι η κατ'εξοχήν διεθνής οργάνωση για έρευνα στον καρκίνο.

Αυτή την στιγμή, το AICR χρηματοδοτεί 182 ενεργά ερευνητικά προγράμματα, εκ των οποίων 76 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 106 παγκοσμίως. Στο σύνολό τους περιλαμβάνουν 179 επιστήμονες σε 104 διαφορετικά ιδρύματα από 18 χώρες.

Το κόστος αυτής της έρευνας είναι περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ, με μέσο όρο κόστους ανά ερευνητικό έργο (συμπεριλαμβανομένων υποτροφιών) να ανέρχεται στα 248.000 ευρώ.
Οι 22 χώρες που λαμβάνουν χρηματοδότηση είναι: Αυστραλία (16), Καναδάς (2), Δανία (3), Φινλανδία (2), Γαλλία (7), Γερμανία (5), Ελλάδα (4), Ισραήλ (3), Ιταλία (25), Ολλανδία (13), Πορτογαλία (1), Ισπανία (12), Σουηδία (1), Ελβετία (6), ΗΠΑ (6), Ηνωμένο Βασίλειο:- Αγγλία (58), Σκωτία (16), Ουαλία (2).

Καθ'όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς του , το AICR έχει διοχετεύσει 189.946.616 ευρώ σε 1856 ερευνητικά προγράμματα σε 32 διαφορετικές χώρες.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του AICR, ή για να μάθετε πώς μπορείτε να στηρίξετε την οργάνωση, επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο +44 1334 477910, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aicr.org.uk.