Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, για τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών της Ρόδου, ecofilms, θα δοθεί και φέτος και συγκεκριμένα αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Σχολείο, Κινηματογράφος και Περιβάλλον
Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Φεστιβάλ για τα σχολεία
Ο Δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου, καθώς και οι συντελεστές του Φεστιβάλ, Λουκία Ρικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Νίκος Νικολαΐδης, Συντονιστής, θα παρουσιάσουν αναλυτικά την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει εδώ και 5 χρόνια ο Δήμος Ροδίων σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου (Πρωτοβάθμια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Πανεπιστήμιο Αιγαίου) για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ECOKIDS 2010 που αρχίζει στη Ρόδο τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Πρόκειται για προβολές που απευθύνονται στους μαθητές με σκοπό την οικολογική-κοινωνική ευαισθητοποίηση και τη μύησή τους στα μυστικά της τέχνης του κινηματογράφου.

Επίσης θα παρουσιάσουν τις ταινίες που επελέγησαν για να συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ στη Ρόδο τον Ιούνιο 22-27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010.

Θα παρουσιαστούν ακόμη οι άλλες δραστηριότητες της διοργάνωσης, τα αφιερώματα και τέλος θα γίνει η παρουσίαση των προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα πλαισιώσουν την Διεθνή κριτική επιτροπή του ECOFILMS 2010.

Στη συνέντευξη θα δοθεί ενημερωτικό υλικό και ο πλήρης κατάλογος του Φεστιβάλ για τα Σχολεία ECOKIDS, ενώ θα παρευρεθούν, επίσης, ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, Πέτρος Σπανός, και η Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου Τζένη Φάκκα-Βασιλαράκη.