Από τον σύλλογο διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Δωδεκανήσου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο σύλλογός μας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο, τις απολύσεις συναδέλφων μας (Προκήρυξη 9Κ του ΑΣΕΠ) που έλαβαν χώρα πριν από λίγες ημέρες. Φαίνεται ότι η λαίλαπα των απολύσεων και της ισοπέδωσης των πάντων δεν άφησε έξω το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που εκτός όλων των άλλων, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Οι εν λόγω συνάδελφοί μας διορίστηκαν νόμιμα (με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ) και η προσφορά τους στην Υπηρεσία υπήρξε πολύτιμη και ανυπέρβλητη. Στα δύο περίπου χρόνια που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, κατάφεραν με τα προσόντα τους και τις άοκνες προσπάθειές τους, να έχουν πολύ μεγάλη συμβολή στο έργο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του.

Ωστόσο, η αναπάντεχη και άδικη απόφαση του Εφετείου, βάσει της οποίας απολύθηκαν, τους οδήγησε στην ανεργία, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κινδυνεύει με κατάρρευση, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και του συνεχώς αυξανόμενου όγκου εργασιών (ενοποιήσεις Ταμείων, ΚΕΠΑ, κατ’ οίκον φροντίδα κ.ά.).

Η σημερινή απαράδεκτη πολιτική των απολύσεων και της ισοπέδωσης των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Απειλεί να ισοπεδώσει όλη την κοινωνία.
Ζητάμε άμεσα:

1) Την ανάκληση των απολύσεων των 460 συναδέλφων μας.
2) Την περαιτέρω ενίσχυση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με προσωπικό.
3) Τον σεβασμό και την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων και την κατάργηση των άδικων και αντιασφαλιστικών νόμων του μνημονίου.

Για το δ.σ.
Ο πρόεδρος
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».