Πάριος: Ένα αφιέρωμα στον αιώνιο Τσιτσάνη

Πάριος: Ένα αφιέρωμα στον αιώνιο Τσιτσάνη

Πάριος: Ένα αφιέρωμα στον αιώνιο Τσιτσάνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 102 ΦΟΡΕΣ

Η πρεμιέρα του αφιερώματος στο έργο του μεγάλου δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη κατάμεστη αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο ερμηνευτή Γιάννη Πάριο.

Η πρεμιέρα του αφιερώματος στο έργο του μεγάλου δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη κατάμεστη αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο ερμηνευτή Γιάννη Πάριο.

Γράφει η Στέλλα Βουτσά

φιλόλογος


Η παράσταση θύμισε ατμόσφαιρα παραμυθιού... Η δεκαμελής μικτή χορωδία με την ενδυματολογική επιμέλεια του Γιάννη Μετζικώφ, τα κορίτσια με κατακόκκινες τουαλέτες και τα αγόρια με επίσημο ένδυμα, η 15 μελής ορχήστρα στα μαύρα και ο Γιάννης Πάριος στο κέντρο της σκηνής, συγκινημένος και δοσμένος με όλο του το είναι στο τραγούδι, μάγεψαν από το πρώτο λεπτό.

Τη σκηνοθεσία και τον σχεδιασμό των φωτισμών ανέλαβε η υψηλοτάτου αισθητικής και ταλέντου Ελευθερία Ντεκώ και με τη προβολή αρχειακού υλικού από τη ζωή του Τσιτσάνη, με τις σκηνογραφικές παρεμβάσεις επί σκηνής και με τους φωτιστικούς σχεδιασμούς, μετέφεραν το κοινό σε "Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες".

Από την αρχή της προετοιμασίας για αυτές τις παραστάσεις, ο Γιάννης Πάριος είχε εξομολογηθεί πέρα από τη βαθιά επιθυμία και όνειρο του να πραγματοποιήσει αυτό το αφιέρωμα, την ξεκάθαρη τοποθέτηση του για το ανέβασμα αυτό.

"Θέλω τον Τσιτσάνη απόλυτα σημερινό, δεν θέλω να σας θυμίσω το παρελθόν, το περιβάλλον δηλαδή που τον έκανε να ανθίσει, θέλω τον αιώνιο Τσιτσάνη, θέλω να τον τιμήσω σε μία μεγάλη γιορτή, που γίνεται σήμερα, θέλω να τον τραγουδήσω και να τον αγγίξω λυρικά έτσι όπως μου τον έμαθαν από παιδάκι οι δικοί μου άνθρωποι".

Με αυτά τα συναισθήματα στήθηκε η παράσταση, με αυτές τις σκέψεις επέλεξε το ρεπερτόριο και από το πρώτο τραγούδι το "πέρασε" στο κοινό που τον συνόδευε ενθουσιασμένο μέχρι το υπέροχο φινάλε της βραδιάς.

Κοντά στον Γιάννη Πάριο ήταν η οικογένεια του, τα παιδιά του, οι στενοί φίλοι και συνεργάτες, ο Πρόεδρος του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς, η οικογένεια Τσιτσάνη, η Δέσποινα Βανδή, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Νόνικα Γαληνέα, ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ και πολλοί άλλοι.

Το αφιέρωμα του Πάριου στον πρωτοπόρο Βασίλη Τσιτσάνη ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου.



















Photo credits: Manolis Chiotis
var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει, πόσο θα διαρκέσει

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας

«Καλάθι του νονού»: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Π. Μαρινάκης: Πήχης τα... προβλήματα των πολιτών στις Eυρωεκλογές