Η 1η Γιορτή Κυκλοφοριακής Αγωγής θα πραγματοποιηθεί, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής, στο Πνευματικό Κέντρο της δημοτικής κοινότητας, αύριο, Παρασκευή 24 Μαΐου, από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι και τις 8:00 το βράδυ.

Για την εκδήλωση αυτή, μίλησαν χθες οι διοργανωτές αλλά και ο γνωστός, βραβευμένος, συμπατριώτης μας σκιτσογράφος κ. Μιχάλης Κουντούρης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Στην ουσία πρόκειται για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Educartoon-Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση», που κλείνει ένα χρόνο. Εκείνο που προτείνεται είναι η εισαγωγή και η αξιοποίηση της γελοιογραφίας στη διδασκαλία ποικίλων διδακτικών αντικειμένων, δηλαδή πρόκειται για έναν καινούργιο, εύληπτο και δημιουργικό τρόπο διδασκαλίας που βασίζεται στις αρχές της διαθεματικότητας, της βιωματικότητας και της συνεργατικότητας.

Η ομάδα της educartoon, που απαρτίζεται από παιδαγωγούς, νέους καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έμπειρους καθηγητές πανεπιστημίου, βραβευμένους καλλιτέχνες και διακεκριμένους συγγραφείς, υλοποίησε μια σειρά δράσεων με στόχο την αξιοποίηση της γελοιογραφίας στην εκπαίδευση.

Χθες, λοιπόν, καταρχήν, η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, κα Ελένη Καρύδη, μίλησε για «μία μεγάλη γιορτή για τη ζωή» και αναφέρθηκε στην παρουσία του δικού μας καλλιτέχνη, του σκιτσογράφου που καταξιώθηκε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Όπως είπε, θα προσπαθήσουν να περάσουν μέσα από το σκίτσο και την εκπαίδευση όλα τα μηνύματα στους αυριανούς συνειδητοποιημένους οδηγούς και εξέφρασε τη συγκίνηση της ΕΥΘΥΤΑ για το ότι ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον κ. Κουντούρη ο οποίος διέθεσε τα σκίτσα του.

Στη συνέχεια, έκανε γνωστό, ότι, μετά από απόφαση του Δ.Σ., η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου θα ανακηρύξει επίτιμο μέλος τον Μιχάλη Κουντούρη και δεν θα γίνει απλά η παράδοση τιμητικής πλακέτας αλλά θα συνδυαστεί με μία γιορτή κυκλοφοριακής αγωγής, με στόχο, βέβαια, να κάνουν ευαισθητοποιημένους πολίτες και οδηγούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουντούρης, καταρχήν, ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή και είπε ότι κάθε φορά που έρχεται στη Ρόδο το τελευταίο διάστημα συγκινείται. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα όλο αυτό που γίνεται», τόνισε.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Κατερίνα Σοκορέλου, είπε ότι το Σχολείο έχει μαθητικό προσωπικό 403 μαθητές, 41 δασκάλους και πολλές ανησυχίες ενώ επέλεξαν αυτό το θέμα «γιατί αγγίζει όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά».

Σημειώνεται ότι, το σχολείο, έχει ενταχθεί στα 961 σχολεία με το αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μέσα από την ευέλικτη ζώνη περιλαμβάνει αρκετές θεματικές ενότητες. Ήταν μεγάλη πρόκληση η επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος αφού όλα τα μαθήματα διδάσκονται θεωρητικά αλλά έχοντας τα σκίτσα του κ. Κουντούρη, τα παιδιά παίρνουν το μήνυμα αβίαστα, χωρίς διδαχές, όπως είπε η Διευθύντρια.