Επάγγελμα κονσοματρίς στη Ρόδο...

Στα μπαρ με κονσομασιόν πληρώνεις τα ποτά των άλλων. Των γυναικών. Με ειδική τιμή και περιέχοντας λιγότερο αλκοόλ από τα δικά σου ή καθόλου αλκοόλ. Πότε-πότε μόνο νερό. Απλά να μεθύσει ο πελάτης και να χαλάσει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται.
Παντρεμένοι και απογοητευμένοι, πρωτάρηδες που πηγαίνουν με προσδοκίες, φώτα, μουσική, ποτά, για να γελάσει, να νιώσει ωραίος, οι έγνοιες εξαφανίζονται, η επικοινωνία είναι «ελαφριά»… Ποτό για παρέα. Κονσομασιόν δηλαδή, γαλλική λέξη, που σημαίνει κατανάλωση εκεί που η φαντασίωση της πιθανότητας της σεξουαλικής συνεύρεσης καλλιεργείται συστηματικά, αλλά αναβάλλεται επ΄ αόριστον με ταχυδακτυλουργικούς τρόπους! Η κονσοματρίς βγάζει πολλά χρήματα, δύσκολα μιλά για τον εαυτό της, η ζωή της έχει ένταση, κούραση, ξενύχτι.
Σ΄ ένα μαγαζί με γυναίκες η «πρώτη γυναίκα του μαγαζιού» έχει το λόγο! Είναι πανέμορφη, αλλά παρατηρώ το κουρασμένο βλέμμα της. Ένα βλέμμα που φανερώνει ότι τα έχει δει όλα, τα ‘χει κάνει όλα και δεν την έχει αγγίξει τίποτα!

Κρατάς παρέα σε πελάτες του μαγαζιού για ποτά. Δηλαδή κάνεις κονσομασιόν!
Ναι, νομίζω αυτό κάνω. Από τις 11 το βράδυ έως τις 8 το πρωί. Κοιμάμαι, ξυπνάω στις έξι με επτά το απόγευμα, πίνω έναν καφέ, τρώω κάτι και μετά πάλι δουλειά.

Τι άντρες έρχονται στο μαγαζί;
Ο καθένας που έρχεται εκεί μέσα αυτό που θέλει είναι πως θα χουφτώσει την κοπέλα.

Πώς επιλέγει την κοπέλα που θα την κεράσει ποτά;
Έρχεται ένας άντρας τον πλησιάζει μια κοπέλα, δηλαδή τον πλησιάζουν όλες οι κοπέλες με τη σειρά, με διαφορετικό τρόπο… ʼλλη θα πάει κι επειδή θα είναι μισόγυμνη θα του πει «δεν έχω ωραίο ποπό;». Κυρίως αυτό το κάνουν οι κοπέλες που χορεύουν στο μαγαζί. ʼλλη θα κάνει ή θα πει κάτι άλλο, η κάθε μια έχει το δικό της στιλ.

Γίνεται και στριπτίζ;
Ναι, μερικές φορές και πριβέ. Αυτές που χορεύουν συνήθως δεν ξέρουν καν ελληνικά, αυτό που προσφέρουν είναι το σώμα τους. Αλλά μέχρι εκεί, δεν θα φύγει κοπέλα με πελάτη από το μαγαζί, οι κανονισμοί είναι αυστηροί, δεν «πάνε» με τον πελάτη, απαγορεύεται από τον κανονισμό. Μόνο αγγίγματα επιτρέπονται. Ας πούμε ήρθαν Τούρκοι τουρίστες. Σε κερνάει μερικά ποτά σου λέει «θέλω να φύγουμε μαζί το πρωί». Του χαμογελάς απλά, κάνεις τα ποτά, παίρνεις τις μάρκες για να μπορέσεις να πληρωθείς από το μαγαζί και την ώρα που είναι να φύγει κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Πάει παραπονιέται στο μαγαζί, αλλά άδικα, οι κοπέλες δεν βγαίνουν έξω. Αν αποφασίσει κάποια να το κάνει και το μάθει το μαγαζί ή την καρφώσει μετά ο ίδιος ο πελάτης μπορεί να τη διώξουν.

Με τι ψυχολογία έρχονται οι άντρες στο μπαρ;
Έρχονται άτομα που έχουν προβλήματα, παντρεμένοι και απογοητευμένοι πιο πολύ. Ο καθένας εκεί μέσα μπορεί να βγάλει ό,τι του ρθει εκείνη τη στιγμή, ό,τι ανωμαλία έχει. Ένας άνθρωπος έξω δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτός. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς έξω δεν τολμούν να μιλήσουν σε κοπέλα, μου το ΄χουν πει πάρα πολύ, λένε «θα έτρωγα χυλόπιτα». Είναι παντρεμένοι, είναι λεύτεροι, είναι νεαροί, είμαστε κάτι σαν ψυχολόγοι. Λένε σ΄ εμάς αυτά που δεν λένε σε άλλους, κάθε είδους ανωμαλία.

Τι σου λένε δηλαδή;
Τα προβλήματά τους με τις γυναίκες τους και με κάποιο τρόπο επειδή γινόμαστε ψυχολόγοι τους δένονται μαζί μας. Κι έρχονται, ξανάρχονται, μπορεί να φάνε σκάλωμα μαζί σου και σου λένε τα ίδια και τα ίδια. Εγώ έχω πελάτες που έρχονται και τρεις φορές την εβδομάδα ο καθένας. Έ, δεν θ΄ αλλάξει ρεπερτόριο. Μου λέει «έχω προβλήματα μαζί της, μου κάνει το ένα, μου κάνει το άλλο»… Και πολλά κορίτσια παθαίνουν κρίσεις πανικού απ΄ αυτό. Μια φίλη μου που κάνει τη δουλειά 15 χρόνια παίρνει χάπια κατάθλιψης. Πίνει όλο το βράδυ, ξυπνάει το πρωί αισθάνεται τρόμο. Υπάρχει άγχος, μπορεί να φύγει μια κοπέλα χωρίς ένα ευρώ, εμείς δεν έχουμε μισθό. Αν δεν κάνει ποτά… Και ποτέ δεν πρέπει να δείξεις ότι έχεις προβλήματα, επικεντρώνεσαι στα δικά του ενώ εσύ αυτό που σκέφτεσαι όταν πηγαίνεις κοντά του είναι τα χρέη σου, η οικογένειά σου, οι περισσότερες έχουν παιδιά…

Η κάθε κοπέλα έχει τους δικούς της πελάτες;
Δεν υπάρχει πελάτης μου και πελάτης σου. Η κάθε μια προσπαθεί να πάρει τον πελάτη της άλλης. Είναι μαζί μου με κερνάει, τον κοιτάει μια κοπέλα επίμονα και στο επόμενο λεπτό γίνεται πελάτης της. Και δεν υπάρχει φιλία, υπάρχει ανταγωνισμός. Μόνο. Η κάθε κοπέλα θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα του μαγαζιού!

Τι σημαίνει «πρώτη γυναίκα του μαγαζιού»;
Περισσότερα λεφτά, κι έχει και ιδιαίτερα. Αν κάνει 70 μάρκες ας πούμε δηλαδή 70 ποτά σε μια νύχτα καλή κι αυτό συνεχίζεται μπορεί να ζητήσει από το μαγαζί ό,τι θέλει. ʼδεια, να αργήσει να έρθει…

Υπάρχει αυστηρότητα επομένως!
Πολύ, δεν μπορεί το μαγαζί να αφήσει τις κοπέλες να κάνουν ό,τι θέλουν, μπαίνουν κανόνες.

Τι συμπεριφορές συναντάς εκεί μέσα πως είναι οι πελάτες;
Υπάρχουν και πολλοί σωστοί που έρχονται για ένα ποτό, να γελάσουν, αυτοί που τους έχει φέρει ο φίλος τους… Υπάρχουν κι αυτοί που σ’ ερωτεύονται, παθαίνουν ψύχωση μαζί σου. Εμένα σε άλλο μαγαζί μου έλεγε κάποιος να χωρίσει τη γυναίκα του να με παντρευτεί. Είναι κρίμα, έπαιζα το παραμύθι μου, κι αισθανόμουν τύψεις. Υπάρχουν κι αυτοί που σου κάνουν ζήλειες, κερνούν άλλη κοπέλα για να ζηλέψεις, κι εσύ σκέφτεσαι ότι χάνεις τα ποτά. ʼλλος είναι ποδολάγνος έχει ανωμαλία βρε παιδί, θέλει να βλέπει να δάχτυλά σου, κι υπάρχουν και χειρότερα.

Όπως;
Υπάρχουν άτομα που μου λένε «χτύπα με», να τους χαστουκίσεις, και να τους μιλάς σεξουαλικά. Έρχονται και νεαροί που δεν έχουν αυτοπεποίθηση, πρωτάρηδες που λένε «έξω αν σ΄ έβλεπα δεν θα τολμούσα να σε πλησιάσω». Ερχόταν ένας 30 χρονών, κούκλος, που δεν είχε πάει με γυναίκα. Παιδιά είναι, στα πρώτα δέκα λεπτά που θα ‘ρθει κάποιος προσπαθώ να ψυχολογήσω τι θέλει. Μπορεί να πας σε κάποιον να μη σου πει ούτε καλησπέρα. Γυρνάει την πλάτη, αυτό είναι το χειρότερο, κι αυτό τη ρίχνει την κοπέλα ψυχολογικά. Πολλές χρειάζεται να πιούν για να δουλέψουν.

Εσύ δεν πίνεις;
Όχι, δεν πίνω αλκοόλ. Υπάρχουν άλλες που δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς αλκοόλ, ειδικά αυτές που έχουν πολλά χρόνια στη δουλειά. Όμως γενικά αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς είναι ότι ο πελάτης πίνει κανονικά, κι εμείς αναψυκτικό ή νερό. Το ξέρουν, δεν τους κοροϊδεύουμε.

Η πρώτη γυναίκα του μαγαζιού, εσύ δηλαδή, πόσα ποτά κάνει;
Πενήντα… Σε καλή μέρα εβδομήντα. Μπορεί να υπάρξει μέρα που θα πάρω 500 ευρώ. Κι αυτό μόνο με συζήτηση και με το στιλ που έχω. Δεν κάνω στριπτίζ, κι ούτε πριβέ χορό βέβαια.

Πότε θα τη σταματήσεις τη δουλειά;
Βγάζουμε αρκετά λεφτά, δύσκολο να τη σταματήσεις. Νομίζω στα 20 χρόνια γιατί θα πάθω ψυχολογικά.

Τα μαζεύεις όλα αυτά τα λεφτά ή τα χαλάς;
Όταν βγάζεις πολλά λεφτά έτσι σου φεύγουν.

Προσωπική ζωή έχεις, μία σχέση;
Δεν υπάρχει. Οι πελάτες θέλουν να βγουν μαζί σου στο ρεπό σου, αλλιώς δεν σε ξανακερνάνε. Θα σου κάνουν σπάσιμο θα κερνάνε άλλη κοπέλα. Δεν μπορείς να κάνεις σχέση. Θέλει να βγει μαζί σου για φαγητό, για καφέ, κι εσύ δέχεσαι για δημόσιες σχέσεις.