ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΡΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!!!

Τρία άτομα αγνοούνται αυτή την ώρα σε ολόκληρη τη Ρόδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το νησί μας.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής δύο άτομα που βγήκαν απο το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν κι ένα ακόμα άτομο στην περιοχή της Αρχαγγέλου.
Τα δύο άτομα στην Κρεμαστή, ήταν εκπαιδευτικοί που επέβαιναν μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό τους σε όχημα με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το όχημά τους, βγήκαν από αυτό και οι τρεις για να σωθούν.
Επρόκειτο για έναν 50 χρονο μια 30χρονη και έναν ακόμα 30χρονο άνδρα εκπαιδευτικοί και οι τρεις στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.
Η πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τον έναν από αυτούς, ενώ ο 50χρονος με την 30χρονη δασκάλα, παρασύρθηκαν και τα ίχνη τους αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των δύο εκπαιδευτικών στην Κρεμαστή.

Στην Αρχάγγγελο όχημα επίσης αναφέρθηκε ότι παρασύσθηκε στο οποίο επέβαινε ένα άτομο!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΡΟΔΟ

Για μια ακόμα φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων η Ρόδος δοκιμάζεται σκληρά απο την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 3 το απόγευμα πάνω από το νησί της Ρόδου.

Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που πέφτει ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.

Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές, ενώ πολλά είναι επίσης και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων που έχουν πλημμυρίσει.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε πριν απο 10 λεπτά (16:00) δύο άτομα από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής, ενώ νέα επιχείρηση άντλησης υδάτων από πλημμυρισμένο υπόγειο ξενοδοχείου βρίσκεται αυτή την ώρα στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ψαροπούλας και σε οικία στηνν περιοχή Σωτήρως στην Ιξιά.

Έντονη χαλαζόπτωση επίσης σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όσουν κινούνται με τα οχήματά τους αυτή την ώρα σημειώνοντας ότι καλό θα είναι οι μετακινήσεις να περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες.

Πριν από λίγα λεπτά (16:50) πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, ότι στον δρόμο από την Κρεμαστή προς Παστίδα, ένα ακόμα αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της ορμής των νερών που κατέβαζε ο δρόμος, γεγονός για το οποίο είχε ζητηθεί βοήθεια, προκειμένου να γίνει απεγκλωβισμός των τριών ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι η οδός Ηρακλειδών έχει μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι με ύψος νερού που ίσως ξεπερνά και το μισό μέτρο. Επί της οδού αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες οχήματα, ενώ αρκετά απο αυτά έχουν παρασυρθεί από τη βροχή, στην οδό Ιερού Λόχου.

Τεράστιο πρόβλημα επίσης δημιουργήθηκε πριν από λίγο και στον δρόμο Τσαίρι - Αεροδρομίου όπου ένα ολόκληρο τμήμα του δρόμου κοντά στην Μελισσοκομική έγινε επικίνδυνο (17.00) για την διέλευση των οχημάτων, εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής.

Στην οδό Σωτήρος και Κουντουριώτου το νερό έχει πλημμυρίσει πολλά υπόγεια και διαμερίσματα, ενώ ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού προς παραλία και εντός το κεντρικού δρόμου προς Κρεμαστή.

Πριν από λίγο (17:20) διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιχή Σωτήρος.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή στους δρόμους, δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που παρουσιάζονται για αντλήσεις υδάτων και για απεγκλωβισμούς πολιτών μέσα από τα ακινητοποιημένα οχήματά τους.

Τα προβλήματα, άρχισαν να εκδηλώνονται πριν λίγο (17:30) στην περιοχή της Κρεμαστής όπου πολλοί κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.