Ανακαινισμένο, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να βρει η φετινή διοργάνωση του ecofilms το θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον» αλλά και αναβαθμισμένο το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου!

Συγκεκριμένα, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την επιλογή αναδόχου για το έργο «εργασίες συντήρησης δημοτικού θεάτρου και κινηματοθέατρου Ρόδον».

Πρόκειται για υλοποίηση παλαιότερης απόφασης, σύμφωνα με την οποία είχε εγκριθεί προϋπολογισμός ύψους 550 χιλιάδων ευρώ για εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Θέατρο αλλά και στο «Ρόδον», χρήματα τα οποία προέρχονται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο χρόνια, ξεκίνησαν εργασίες για μία παρέμβαση στο Δημοτικό Θέατρο, η οποία διήρκεσε περί τους τέσσερις μήνες.

Το Δημοτικό Θέατρο, βέβαια, λειτουργεί κανονικά αυτά τα χρόνια, ωστόσο είχαν απομείνει να γίνουν κάποιες εργασίες όπως π.χ. τα καθίσματα, οι χώροι υγιεινής αλλά και παρέμβαση στην κλίση η οποία είναι κατηφορική.

Όσο αφορά στο θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον», η αλήθεια είναι ότι δεν παρουσιάζει και την…καλύτερη εικόνα κάθε καλοκαίρι αφού εκτός από την αντικατάσταση των πλαστικών καθισμάτων με καρέκλες “σκηνοθέτη”, λίγα πράγματα είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα, απογοητευτική ήταν και η εικόνα που παρουσίαζε πέρυσι όχι μόνο κατά τη διάρκεια των προβολών στα πλαίσια του ecofilms όπου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο “ζουν” στο θέατρο για μία εβδομάδα αλλά και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που παρουσιάζονται εκεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έτσι, το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων αναμένεται να γίνει στη σκηνή του «Ρόδον», γενικά στους εσωτερικούς του χώρους εκτός πλατείας, μεταξύ των οποίων είναι βέβαια και το κυλικείο το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, δίνοντας, βέβαια, μία καθόλου κολακευτική εικόνα σε ένα θέατρο, όταν, μάλιστα, κατά γενική εκτίμηση, πρόκειται και για έναν μοναδικό χώρο όπως είναι το «Ρόδον».

Η συνολική παρέμβαση αναμένεται να ανέλθει στα 250 χιλιάδες ευρώ και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι ο ανάδοχος που αναδείχθηκε, μετά και από ένσταση που κατέθεσε και η οποία έγινε αποδεκτή από τη δημαρχιακή επιτροπή, να μπει μέσα το συντομότερο, αυτές τις ημέρες δηλαδή, ώστε σε διάστημα δύο μηνών περίπου που απομένει για την πρεμιέρα του ecofilms να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.