Τα πήγαν καλά οι υποψήφιοι των λυκείων της Ρόδου

Τα πήγαν καλά οι υποψήφιοι  των λυκείων της Ρόδου

Τα πήγαν καλά οι υποψήφιοι των λυκείων της Ρόδου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3346 ΦΟΡΕΣ

Τι δηλώνουν στη «Ροδιακή» οι μαθητές που πήραν τους μεγαλύτερους βαθμούς

Τέλος δόθηκε χθες στην αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων και από την περιοχή μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς για αρκετούς υποψηφίους οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλό ποσοστό μορίων, εξασφαλίζοντας έτσι μία θέση σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια της χώρας μας. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί και η οποία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τους μαθητές, ο προβληματισμός με τον οποίο ατενίζουν το μέλλον τους – παρά την επιτυχία τους- ακόμη και παιδιά που κατάφεραν υψηλή βαθμολογία.

Σε γενικές γραμμές τα Λύκεια του νησιού μας πήγαν αρκετά καλά, αυξάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας τους και δίνοντας μαθητές και μαθήτριες που συγκεντρώνουν κατά μέσο όρο πάνω από 18000 μόρια. Και αυτό πάντα με τον ίδιο τρόπο:
συστηματικό διάβασμα με πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων εκπαιδευτικών από όλα τα Λύκεια της πόλης της Ρόδου, τα χαρακτηριστικά της φετινής εξεταστικής περιόδου ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα παιδιά στα θέματα αρκετών μαθημάτων αν και θεωρητικά χαρακτηρίστηκαν ως «εύκολα». Έτσι δυσκολίες καταγράφηκαν στα μαθηματικά κατεύθυνσης, στην Βιολογία κατεύθυνσης και στα Λατινικά, ενώ το μάθημα της έκθεσης στο οποίο πέρυσι είχε σημειωθεί «βατερλώ» φέτος φαίνεται τα παιδιά να τα πήγαν καλύτερα ωστόσο υπήρχαν αρκετές αυξομειώσεις στις βαθμολογίες.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν λίγο μετά τη μία σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ (Επαγγελματικών Λυκείων) θα ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτη.
Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Αναφορικά με τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ, εκεί θα πρέπει ως και την Παρασκευή 4 Ιουλίου να έχουν ολοκληρώσει την εξέταση στα αθλήματα.
Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αισθήματα ικανοποίησης
Ενδεικτικά επικοινωνήσαμε με ορισμένα από τα παιδιά που πέτυχαν με υψηλή βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος και τα οποία μας περιέγραψαν τα συναισθήματα τους αλλά και τις υπερβάσεις που χρειάστηκε να κάνουν για την επιτυχία τους αυτή. Στη πλειοψηφία τους όλοι δήλωσαν πως «οι κόποι τους δικαιώθηκαν» και έδωσαν «συμβουλές επιτυχίας» στους υποψηφίους της επόμενης χρονιάς.

Από τις πρώτες των πρώτων στην περιοχή μας είναι η Κατερίνα Μισθού του Ιωάννη η οποία φοιτά στο Ροδίων Παιδεία και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.848 μόρια στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.
«Νιώθω πολύ ευχαριστημένη, δικαιώθηκαν οι κόποι μου» δήλωσε στην «Ροδιακή» η Κατερίνα δηλώνοντας πως αρχικά σκεπτόταν την εισαγωγή της στην ΑΣΟΕ όμως με τα μόρια που κατάφερε να συγκεντρώσει, εξετάζει και άλλες σχολές.

Ερωτηθείς πως κατάφερε να πετύχει μία τόσο υψηλή βαθμολογία, είπε πως διάβαζε συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια (κυρίως στο Λύκειο) και την φετινή χρονιά δεν τα παράτησε. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι καθηγητές της οι οποίοι όπως είπε «την βοήθησαν πολύ».

Στα παιδιά που θα δώσουν τη δική τους «μάχη» την επόμενη χρονιά η Κατερίνα συμβουλεύει να «κάνουν υπομονή, να έχουν επιμονή και στο τέλος όλες οι προσπάθειες τους θα έχουν αποτέλεσμα».

Αλλά και ο Αντώνης Αλαβέρας από το Κολέγιο Ρόδου συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μαθητών καθώς συγκέντρωσε 19.804 μόρια και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, την εισαγωγή του στην Ιατρική Αθηνών και μάλιστα σε πολύ καλή σειρά!

«Η ιατρική ήταν το όνειρο μου ο ένας και μοναδικός μου στόχος! Με την βοήθεια των πιο έμπειρων εκπαιδευτικών οι οποίοι με στήριξαν και με δική μου συνέπεια και διάβασμα και επιμονή κατέκτησα το όνειρο» δήλωσε στην «Ροδιακή» ο Αντώνης.

Πρώτη στο σχολείο της στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Βενετόκλειο) και μεταξύ των μαθητών με την καλύτερη βαθμολογία στην περιοχή μας, ήρθε και η Αναστασία Γεροστάθη του Ιωάννη η οποία συγκέντρωσε 19.562 μόρια.
Μιλώντας στην «Ροδιακή» η Αναστασία δηλώνει πολύ χαρούμενη και έτοιμη για την Νομική Αθηνών, η οποία πιστεύει ότι θα της «ανοίξει πολλούς δρόμους».

Για να πετύχει το άριστο αυτό αποτέλεσμα η Αναστασία είπε ότι χρειάστηκε σκληρή δουλειά, οργάνωση, τουλάχιστον τα τρία χρόνια του Λυκείου και φυσικά θυσίες που είχαν να κάνουν ακόμη και με τις εξόδους της τους τρεις τελευταίους μήνες.

Η ίδια δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς «τους καθηγητές του σχολείου της, τους γονείς και ιδίως την μητέρα της, τους φίλους και συγγενείς της που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο σε αυτήν την επιτυχία της» την οποία και αφιερώνει στον παππού της που έφυγε από κοντά τους μόλις ένα μήνα πριν!

Η Αναστασία συνεχάρη και όλα τα παιδιά για τις αποτελέσματα που έφεραν και δηλώνει έτοιμη και ένα καλοκαίρι ξεκούρασης με μπάνια, εξόδους και διακοπές!

Ενθουσιασμένη δηλώνει και η Ναταλία Οικονόμου από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 19.408 μόρια καταφέρνοντας να συμπεριληφθεί στις καλύτερες βαθμολογίες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων στην περιοχή μας.
Η Ναταλία δήλωσε στην «Ροδιακή» πως η οργάνωση και ο σωστός προγραμματισμός από την αρχή, την βοήθησαν να πετύχει τους στόχους της και συμβούλευσε τα παιδιά που θα διαγωνιστούν του χρόνου να προσπαθούν για όλα και σε όλα τα μαθήματα να γράψουν το καλύτερο.

Πανέτοιμη για την Ιατρική Κρήτης είναι και η Παρασκευή Τριανταφύλλα του Παναγιώτη από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) η οποία συγκέντρωσε 19.357 μόρια!
Αν και στην αρχή που έμαθε για την βαθμολογία της τα έχασε, τελικά η χαρά και η ικανοποίηση κυριάρχησαν της έκπληξης, για το αποτέλεσμα των προσπαθειών της. Η Παρασκευή δηλώνει ότι το πολύ διάβασμα και η προσοχή που επιδείκνυε ήταν σημαντικοί παράγοντες στην επιτυχία της και συμβούλευσε τα παιδιά που θα δώσουν την επόμενη χρονιά πανελλήνιες να είναι αισιόδοξα και να μην σταματούν τις προσπάθειες τους. Όσο για το καλοκαίρι αυτό θα το περάσει διασκεδάζοντας και κάνοντας διακοπές!

«Χαρούμενος και ανακουφισμένος» δηλώνει από την πλευρά του και ο Νικόλαος Αγγελής του Αντωνίου από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) ο οποίος συγκέντρωσε 19.258 μόρια!
Ο Νίκος ετοιμάζει βαλίτσες για το Πανεπιστήμιο αν και ακόμη όπως είπε δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα επιλέξει την Ιατρική ή το Πολυτεχνείο.

Η επιτυχία του οφείλεται όπως μας είπε, στο καθημερινό διάβασμα αλλά και στην υπομονή που επέδειξε έως το τέλος, κάτι που συμβουλεύει να κάνουν και τα παιδιά που θα διαγωνιστούν του χρόνου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Αρχικά δεν το πίστευα, έπαθα σοκ, όμως μετά ένιωσα ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου και είμαι γεμάτη συγκίνηση και χαρά»!
Αυτό δήλωσε στην «Ροδιακή» η Ιουστίνη Ζηδιανάκη του Εμμανουήλ από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου η οποία συγκέντρωση 19.460 μόρια!

«Σίγουρα θέλει διάβασμα, να μην έχεις κενά, αντίθετα να διαθέτεις πείσμα, οργάνωση και ποτέ να μην τα παρατάς» είπε η Ιουστίνη, το όνειρο της οποίας είναι να γίνει Φιλόλογος και με την βαθμολογία αυτή έχει καταφέρει να το πετύχει!

Ο Κωνσταντίνος Δεληγιώργης φοιτά στο Κολλέγιο Ρόδου και έδωσε εξετάσεις ακολουθώντας την τεχνολογική κατεύθυνση συγκεντρώνοντας 19452 μόρια και καταλαμβάνοντας μία από τις πρώτες θέσεις στο σχολείο του.
Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος και ευχαριστημένος από την επιτυχία του αυτή, την οποία κατάφερε χάρη στο «συστηματικό διάβασμα, τους σωστούς καθηγητές τους οποίους πρέπει να εμπιστευόμαστε και τη σωστή παρέα». Ο δρόμος που θα ακολουθήσει στην συνέχεια θα τον βγάλει στο Πολυτεχνείο όπως είπε, αλλά πριν προηγούνται διακοπές και ξεκούραση.
Αλλά και η Πελαγία Καρυδάκη του Εμμανουήλ που φοιτά στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) συγκέντρωσε 19.412 μόρια στις φετινές εξετάσεις, κατοχυρώνοντας το εισιτήριο για κάποια από τις Ιατρικές σχολές της χώρας μας.

«Στην αρχή δεν το είχα συνειδητοποιήσει όμως είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη με αυτό που έκανα» δήλωσε η Πελαγία.
Ερωτηθείς πως κατάφερε να πετύχει μία τόσο υψηλή βαθμολογία είπε πως «η πίστη, το διάβασμα, η θέληση και η αφοσίωση στο στόχο της» ήταν τα εφόδια της!

Βαλίτσες για το Πολυτεχνείο ετοιμάζει και ο Ιωάννης Βαρέλης του Αναστασίου από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) ο οποίος συγκέντρωσε 19.372 μόρια. Ο Γιάννης δηλώνει «χαρούμενος και ευτυχισμένος» καθώς όπως είπε οι κόποι δύο ετών πήγαν χαλάλι.

«Περίμενα ότι είχα γράψει καλά, όχι όμως τόσο καλά» είπε στην «Ροδιακή» ο Γιάννης και συμβούλευσε τα παιδιά που θα διαγωνιστούν την επόμενη χρονιά να είναι συγκεντρωμένοι όταν διαβάζουν, να μην αποσπώνται και να διαβάζουν νωρίς την ημέρα όταν θα είναι ξεκούραστοι.

Το εισιτήριο της για την Ιατρική Αθηνών πήρε και η Ασημίνα Μαλλιάκα του Κωνσταντίνου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) με την συγκέντρωση 19.411 μορίων που συγκέντρωσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Η ίδια δηλώνει πολύ ευχαριστημένη αφού ανταμείφτηκε για τους κόπους της και μιλώντας στην «Ροδιακή» δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τα σχολεία της, από το δημοτικό ακόμη, έως και το Λύκειο, το φροντιστήριο της, και τους γονείς της καθώς χωρίς αυτούς δεν θα είχε κάνει τίποτα».

«Πολύ ευχαριστημένος, χαρούμενος και με φίλους» ήταν χθες ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου του Εμμανουήλ από το ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ο οποίος συγκέντρωσε 19.232 μόρια.
Σε ότι αφορά την σχολή που θα επιλέξει δήλωσε ότι θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα καθώς η υψηλή βαθμολογία του δίνει το περιθώριο της επιλογής.

Ο Δημήτρης ευχαρίστησε την οικογένεια του για την στήριξη που του έδωσαν στην προσπάθεια που κατέβαλλε την προηγούμενη χρονιά και προέτρεψε τα παιδιά που θα διαγωνιστούν του χρόνου να ξεκινήσουν δυναμικά και να κρατήσουν σταθερούς ρυθμούς για να πετύχουν.
Συνολικά 19.144 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει και η Κατερίνα Πράντη από το Κολέγιο Ρόδου και να συμπεριληφθεί μεταξύ των μαθητών που έγραψαν άριστα στις φετινές εξετάσεις.

Η Κατερίνα δήλωσε ότι η χθεσινή μέρα ήταν γεμάτη ένταση, αλλά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα που έφερε το διάβασμα μίας ολόκληρης χρονιάς. Η ίδια ευχαρίστησε τους καθηγητές της, τους γονείς της και ευχήθηκε και στα υπόλοιπα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους αλλά και να τα βρουν με τον εαυτό τους, διότι όπως είπε «εκτός των άλλων η χρονιά των εξετάσεων σε κάνει να κερδίσεις σε αυτογνωσία».

Αλλά και ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος που φοιτά στο 4ο ΓΕΛ Ρόδου κατάφερε να συγκεντρώσει 19.100 μόρια, βαθμολογία που του δίνει το περιθώριο της επιλογής μεταξύ Ιατρικής και Βιολογίας, όπως είπε!
Το μυστικό της επιτυχίας του δεν είναι άλλο από το ποιοτικό διάβασμα. «Καλύτερα να διαβάζεις δύο ώρες σωστά παρά να ξεφυλλίζεις 8 ώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος ο οποίος πλέον ετοιμάζεται να συναντηθεί με φίλους και καθηγητές για να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του δελτίο.
Συνολικά 19.116 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει και η Κατερίνα Κυριακούλη του Κυριάκου που φοιτά στο Ροδίων Παιδεία.

«Οργάνωση, συστηματική μελέτη, προσήλωση στα μαθήματα, επιμονή, συνεχής προσπάθεια αλλά και η επιλογή μου να στηρίζομαι αποκλειστικά στο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ήταν παράγοντες που με βοήθησαν να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα. Οι καθηγητές μας ήταν πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαζόμασταν. Μας στήριζαν, προσπαθούσαν και εκείνοι μαζί με εμάς με επιμονή και υπομονή, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους, δηλαδή την εισαγωγή μας στην 1η μας επιλογή. Επιπλέον, η στήριξη από το Γραφείο Συμβουλευτικής του σχολείου μάς βοήθησε να συνεχίσουμε δυναμικά την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, στην οικογένεια του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που μας αγκάλιασε όλα αυτά τα χρόνια και έθεσε γερές βάσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτήν την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που πέρασε» δήλωσε η Κατερίνα.

Την πρώτη του προτίμηση που δεν είναι άλλη από την Ιατρική Σχολή Αθηνών κατάφερε να πετύχει και ο Άγγελος Μπίνις από το 3Ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) ο οποίος συγκέντρωσε 19.011 μόρια.
«Καλή προετοιμασία, ψυχολογία, προσήλωση στον στόχο, εμπιστοσύνη και υπακοή σε αυτά που λένε οι καθηγητές» ήταν τα «όπλα» του Άγγελου σε τούτη τη δοκιμασία από την οποία βγήκε νικητής.

Συμβουλεύοντας τα επόμενα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες είπε ότι θα πρέπει να είναι «ψύχραιμα, να έχουν προετοιμαστεί καλά και να μην συμβιβαστούν με τίποτα άλλο εκτός από αυτό που πραγματικά θέλουν».
Αλλά και ο Κωνσταντίνος Αξαρλής του Νικολάου από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) πέτυχε την εισαγωγή του στην Βιολογία Κρήτης, στην σχολή που είχε ως πρώτη επιλογή, με την συγκέντρωση 18.992 μορίων!

Ο ίδιος δηλώνει πλέον ανακουφισμένος από το άγχος αλλά και δικαιωμένος για τους κόπους του, ενώ η επιτυχία του οφείλεται στο συστηματικό διάβασμα και σε λίγη τύχη.
Σε ότι αφορά την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, όπως είπε θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ευχάριστη χωρίς τόση πίεση η οποία τελικά και δεν χρειάζεται.

«Ξαφνιασμένος» από το αποτέλεσμα δηλαδή την βαθμολογία των 18.929 μορίων που συγκέντρωσε, δηλώνει και ο Παναγιώτης Ρήτας του Νικολάου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου.
Ο ίδιος εξετάζει πλέον όλες τις σχολές που τον ενδιαφέρουν για να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του δελτίο, και συμβουλεύει στους επόμενους υποψηφίους «ψυχραιμία και σωστό διάβασμα».

Συνολικά 18.978 μόρια συγκέντρωσε και η Σαββίνα Μαραγκού από το ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ η οποία δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των προσπαθειών της καθώς ‘όλα πήγαν πολύ καλά».
Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια, τους καθηγητές και τους φίλους της και προέτρεψε τους επόμενους που θα διαγωνιστούν για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Μεταξύ Ιατρικής και Πολυτεχνείου βρίσκεται και ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου ο οποίος συγκέντρωσε 18.980 μόρια και δηλώνει «τρισευτυχισμένος».
Το «μυστικό» της επιτυχίας για μεγάλους στόχους, σύμφωνα με τον Γιάννη, δεν είναι άλλο από το πολύ διάβασμα, τον σωστό προγραμματισμό, με ψυχραιμία και πειθαρχία.

Για το φετινό καλοκαίρι πάντως ο ίδιος στοχεύει να περάσει πολύ όμορφα. Σε ότι αφορά τους επόμενους που θα διαγωνιστούν τους συμβουλεύει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και να μην τα παρατήσουν ποτέ έως ότου πετύχουν το στόχο τους.

Μία από τις άριστες βαθμολογίες κατάφερε να συγκεντρώσει με 18.837 μόρια και η Κωνσταντίνα Μακρή του Σάββα από το Ροδίων Παιδεία.
«Η ατομική προσπάθεια σε συνδυασμό με τη συστηματική υποστήριξη από τους υπέροχους καθηγητές του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» οδήγησε στο αποτέλεσμα αυτό. Χωρίς εξωτερική βοήθεια με αποκλειστικό οδηγό το σχολείο επιτύχαμε. Επιτυχία, γιατί έγραψα καλά, αλλά πάνω από όλα γιατί πέτυχα την εισαγωγή μου στην 1η μου επιλογή. Οι καθηγητές μου εκτός από γνώσεις πρόσφεραν χαμόγελα, στοργή και μια ανοιχτή αγκαλιά. Με τη συνεχή στήριξη από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» όλα αυτά τα χρόνια, η σχολική μου καριέρα έφτασε στο τέλος της. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στου γονείς και καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου αλλά και στην οικογένεια του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» που απέκτησα» δήλωσε η Κωνσταντίνα.

Πανέτοιμη για την Νομική Κομοτηνής δηλώνει και η Ελένη Αλεξοπούλου από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 18.601 μόρια στις φετινές εξετάσεις.
«Ήταν η πρώτη μου προτίμηση καταγόμαστε και από την περιοχή και θα ήθελα να περάσω εκεί» δήλωσε η Ελένη η οποία τόνισε πως το «μυστικό» κάθε επιτυχίας είναι «να το θες πολύ και πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις».
Τους γονείς της και τους καθηγητές της για την υποστήριξη που έλαβε κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, ευχαρίστησε και η Ειρήνη Παρασκευά του Νικήτα από το ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ που συγκέντρωσε 18.801 μόρια.

Αλλά και ο Χρήστος Νάνος από το Κολλέγιο Ρόδου πέτυχε τον στόχο του συγκεντρώνοντας 18.400 μόρια και βάζει πλώρη για την ιατρική σχολή που επιθυμεί!
«Ήταν δύσκολη και απαιτητική σαιζόν με πολύ διάβασμα αλλά όλα πήγαν καλά» δήλωσε στην «Ροδιακή» ο Χρήστος.
Ενθουσιασμένη που πέτυχε τον στόχο της δηλώνει και η Μαρία Διακοπαρασκευά από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου που συγκέντρωσε 18.315 μόρια από την θεωρητική κατεύθυνση.

Αρχικά στα σχέδια της Μαρίας ήταν το Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου όμως μετά την επιτυχία της σκέπτεται και άλλες σχολές.
Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και για την Ναταλία Γαϊτανίδη – Σακελλαράκη η οποία φοιτά στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου και συγκέντρωσε 17.903 μόρια στις φετινές εξετάσεις.

Η Ναταλία με καλό διάβασμα, καλούς καθηγητές και σωστή καθοδήγηση όπως είπε κατάφερε να πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και βέβαια την εισαγωγή της στην σχολή προτίμησης της.
Για αυτό και έχει χίλιους λόγους να είναι πανευτυχής όπως και η ίδια δηλώνει.

Την ικανοποίηση της για τις 16.924 μόρια που συγκέντρωσε, εξέφρασε μιλώντας στην «Ροδιακή» και η Θάλεια- Πανουρία Κατσιδώνη του Κυριάκου από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου.
Όπως η ίδια είπε το μεθοδικό διάβασμα όλη τη χρονιά ήταν αυτό που τελικά την βοήθησε να αποδώσει αυτά που έπρεπε.
Αλλά και ο Βασίλης Τριανταφύλλου από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου συγκέντρωσε 17.187 μόρια και ετοιμάζεται πλέον για το Πολυτεχνείο.

Πριν όμως θα προηγηθεί ένα ξεκούραστο με μπάνια καλοκαίρι.
Συνολικά 16.512 μόρια συγκέντρωσε και η Ιουλία Σάββενα του Εμμανουήλ από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου, βαθμολογία η οποία την αντιπροσωπεύει όπως είπε ικανοποιητικά.
Πολύ διάβασμα, θυσίες, επιμέλεια, συνέπεια και επιμονή με πολύ προσπάθεια επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ιουλία.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου