Βιογραφικό της Μαρίας Γάτου της πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 100μ

Βιογραφικό της Μαρίας Γάτου της πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 100μ

Βιογραφικό της Μαρίας Γάτου της πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 100μ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2540 ΦΟΡΕΣ

Ένα μικρό βιογραφικό της Μαρίας Γάτου, της πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 100μ και στα 60 στον κλειστό στίβο, νέου μέλους του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009

Πέρασαν δύο χρόνια από την έκπληξη με την απόκτηση της καλύτερης Ελληνίδας επικοντίστριας, της Νικόλ Κυριακοπούλου και όμως, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 δεν έμεινε με…σταυρωμένα τα χέρια, γι’ αυτό έκανε άλλη μια δυναμική κίνηση βάσει της μεταγραφής της Μαρίας Γάτου από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες στα 100μ. με πολλές επιτυχίες και στον κλειστό στίβο στα 60μ. Στόχος είναι αφενός μεν να υπάρχει στο σύλλογο το αναπτυξιακό τμήμα, που λειτουργεί μάλιστα εξαιρετικά, και αφετέρου όλα τα παιδιά με τα κατάλληλα ερεθίσματα από σημαντικούς αθλητές κι αθλήτριες, να μείνουν κοντά στο στίβο.

Και πέρσι την ίδια περίοδο είχαν κυκλοφορήσει οι φήμες που είχαν να κάνουν με την απόκτηση της συγκεκριμένης αθλήτριας από το ροδίτικο σύλλογο, κάτι που δεν επαληθεύτηκε όμως όταν ανακοινώθηκαν επισήμως από τον ΣΕΓΑΣ οι μεταγραφές. Ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 έτσι, δυναμώνει κατά πολύ και μπορεί να παραμείνει ο υψηλότερα βαθμολογημένος δωδεκανησιακός σύλλογος με πιθανότητες να βελτιώσει τη θέση του στην πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ.

Η Θεσσαλονικιά σπρίντερ λοιπόν, 25 ετών, αλλάζει τόπο και…χρώματα για να τον υπερασπιστεί. Άλλωστε, μπορεί αυτός ο σύλλογος να έχει μόλις πέντε χρόνια παρουσίας στον τοπικό στίβο αλλά πραγματοποίησε ένα μικρό θαύμα με την προσέλκυση μικρών παιδιών στις τάξεις του, τη δουλειά από παράγοντες και προπονητές αλλά και την αξιοποίηση του σταδίου «Ιωάννης Πρώτος» στον Άγιο Σουλά. Κάθε χρόνο επίσης διοργανώνει σεμινάρια και συναντήσεις στη Ρόδο με κορυφαίους, από τους οποίους οι νεαροί αθλητές και οι αθλήτριες του, μαθαίνουν πολλά. Χαρακτηριστικά τα τελευταία τρία χρόνια επισκέφτηκαν το νησί η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Βούλα Πατουλίδου και ο Κώστας Δουβαλίδης.

Η «ΑΡ» με βάση και τα στατιστικά του ΣΕΓΑΣ, παρουσιάζει ένα μικρό βιογραφικό του νέου αποκτήματος του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009:
Η Μαρία Γάτου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 16 Αυγούστου του 1989, όπου και διαμένει ενώ εντάχθηκε στο τμήμα στίβου του Ηρακλή με αξιοπρόσεκτη παρουσία ήδη από το ξεκίνημά της. Έχει ύψος 1,64μ., βάρος 50κ. και προπονητής της είναι ο Αντώνης Τζήκος. Εκτός από τα μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα, το 2009 πήρε το χάλκινο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ100 ενώ με την ίδια ομάδα ήταν πάλι «χάλκινη» τότε στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

Το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ. είναι 11.44 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Ιούλιο και στα 60μ. 7.57 από την ημερίδα κλειστού στίβου στην Παιανία στις 2 Φεβρουαρίου του 2008. Καλή είναι και η επίδοσή της στα 200μ. με 23.91, που πέτυχε στα Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε ακόμη

Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες για τα «Δρόμεια» η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Με το μυαλό στην Παναχαϊκή

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ «Οι νησιώτικες ομάδες είχαν… στήριξη από ψηλά!»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΦΟΑ

Στις 29 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠ

Το πρόγραμμα το τοπικού μπάσκετ μετά το Πάσχα

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Βετεράνοι